Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ
σε: Όλη την Ελλάδα
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • Α. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ - Π. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ Ο.Ε. - ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΣΑΠΟΥΝΕ ΧΑΛΒΑΣ - ΧΑΛΒΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ - ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ - ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΦΑΡΣΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Η παράδοση στο χαλβά... Η πολυετής πείρα και η γνώση της παραδοσιακής τεχνικής έχει καταστήσει το χαλβά του Καταραχιά από τους αντιπροσωπευτικότερους σε νοστιμιά και ποιότητα. Η γλυκιά πορεία της επιχείρησης ξεκίνησε πριν 42 χρόνια και σήμερα το "μαγαζί της γειτονιάς" έχει εξελιχθεί σε μια οργανωμένη οικογενειακή επιχείρηση που ξεχωρίζει για τους γευστικούς πειρασμούς του. Παίρνοντας τη σκυτάλη της επαγγελματικής δραστηριότητας από τον πατέρα του, ο οποίος του έμαθε το μυστικό της μοναδικής και ιδιαίτερης γεύσης του εξαιρετικού χαλβά της περιοχής και χωρίς να θυσιάσει στιγμή την αγνότητα του παρελθόντος στο βωμό του ευκαιριακού κέρδους, με δημιουργικό πνεύμα, επιμονή και προσπάθεια κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους αντιπροσωπευτικότερους παρασκευαστές του ξακουστού αυτού προϊόντος, δικαιολογώντας απόλυτα τη΄φήμη του. Κάθε δημιουργία είναι τόσο μοναδική όσο και ο κόπος και το μεράκι που κλείνει μέσα στα γλυκά συστατικά του. Το χαλβά, ο Καταραχιάς τον διαθέτει στη χονδρική και λιανική πώληση ενώ θα το βρείτε και σε εμποροπανηγύρεις.   Σαπουνέ Χαλβάς Ο «Σαπουνέ» χαλβάς με βούτυρο, ήταν ανέκαθεν ένα ιδιαίτερο γλύκισμα και λόγω της νοστιμιάς του, ξεχώριζε από τους άλλους δύο. Υπήρξαν επίσης και δύο άλλες ποικιλίες χαλβά, ο «Σουσάμ» από σουσάμι ή στραγάλια, άμυλο και ζάχαρη και ο «Ασουτέ», ο οποίος ήταν εύγεστος αλλά δύσκολα διατηρούνταν και παρασκευάζονταν μέχρι το 1920. Επικρατέστερο; όλων όμως ήταν και είναι ο «Σαπουνέ», το σήμα κατατεθέν της πόλης των Φαρσάλων. Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Η ταυτότητα του προϊόντος είναι η παραδοσιακή του παρασκευή και τα αγνά υλικά, που εξασφαλίζουν τη μοναδική του γεύση. Το μεγάλο «μυστικό» είναι η τέλεια καραμελωμένη κρούστα, που, όπως περήφανοι λένε οι κάτοικοι της περιοχής, μόνο οι μεγάλοι Φαρσαλινοί μύστες του χαλβά ξέρουν να κάνουν. Μάλιστα, παρασκευάζεται και με λάδι, ως νηστίσιμος. Η ιδιαίτερη νοστιμιά του χαλβά Φαρσάλων οφείλεται κυρίως στο νερό της περιοχής ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πολλοί χαλβαδοποιοί παρασκευάζουν μηχανοποιημένο χαλβά, ο οποίος δεν έχει, όμως, τη νοστιμιά του χειροποίητου. Αυτό το μοναδικό προϊόν απαιτεί την παρέμβαση των ανθρώπινων χεριών, που αψηφώντας τη φωτιά και υπερνικώντας το βάρος περιστρέφουν την παχύρευστη μάζα στο ειδικά φτιαγμένο χάλκινο καζάνι, για να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και η τέλεια καραμελωμένη κρούστα του. Τα βασικά συστατικά για την παρασκευή του «Χαλβά Φαρσάλων» είναι: νεσεστές, ζάχαρη, καλό αμύγδαλο και άριστης ποιότητας γίδινο βούτυρο. Το μεγάλο μυστικό του χαλβά είναι στο ψήσιμο σε χάλκινο καζάνι και σε ποια χρονική στιγμή ρίχνονται τα υλικά ... Πάντως τυποποιημένη συνταγή για την παρασκευή του δεν υπάρχει και κάθε ζαχαροπλάστης της περιοχής έχει τα δικά του μυστικά ... ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΓΛΥΚΟ Ο φαρσαλινός χαλβάς, θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι πολύ αγαπητός για την ιδιαίτερα γλυκιά του γεύση ενώ αποτελεί υγεινή επιλογή γλυκίσματος, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει βιταμίνη Ε, που ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και η περιεκτικότητά του σε λιπαρά εξαρτάται από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν. Εργαστήριο: Κοραή 12

    Κατηγορία: ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ

    Στείλτε e-mail
    ΘΕΤΙΔΟΣ 42 - Φάρσαλα
    2491024111
    6942460931
  • ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑΣ

    Εργαστήριο χαλβαδοποιίας - χαλβάς αμυγδαλένιος χειροποίητος - Παραδοσιακός χαλβάς.

    Κατηγορία: ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ

    Στείλτε e-mail
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Τρίκαλα
    6944467112
  • Φωτογραφίες [5]
    ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 36 - Ξάνθη
    2541022453