Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
σε: Όλη την Ελλάδα
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΦΥΤΑ - ΔΕΝΤΡΑ - ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ - ΣΠΟΡΟΙ - ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΗΠΩΝ

    ΦΥΤΑ - ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΧΩΜΑΤΑ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΗΠΩΝ - ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ & ΦΥΤΑ - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ - ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ   Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη συλλογή οπωροφόρων: Μηλιά, Ροδακινιά, Καστανιά, Μουριά, Νεκταρινιά, Ροδιά, Συκιά, Φυστικιά, Βαρόμουρα, Φραγκοστάφυλα, Μύρτιλα, Λαγοκέρασα, Λωτός, Αζιμίνα, Τζιτζιφιά, Μουσμουλιά, Δαμάσκηνιά, Κυδωνιά, Κερασιά, Βερικοκιά, Αχλαδιά, Ακτινιδιά, Καρυδιά, Αμυγδαλιά, Ελίες, Εσπεριδωϊδή. Η μεγαλύτερη συλλογή τριανταφυλλιάς, 263 χρώματα. (θαμνώδεις, μπουκέτα, μινιατούρες, έρπουσες, δεντρώδεις, αναριχώμενες. Γλάστρες πήλινες, πλαστικές, κρητικά, αρχαϊκά, ξύλινες, τσιμεντένιες, πολυεστερικές, διπλές πλαστικές, κεραμικές εσωτερικού χώρου, γλαστροκάλαθα κοκοφοίνικα, αυτοποτιζόμενες και φωτιζόμενες. Μεγάλα δέντρα αειθαλή και φυλοβόλλα, φοινικοειδή, κυπαρισοειδή, θάμνοι, έρποντα, αρωματικά, αγρωστώδη. Φυτά ειδικών χώρων (ταράτσας, βιολογικών, υδροχαρή). Φυτά εσωτερικού χώρου, βεράντας, αναριχώμενα, εποχιακά, μικτόφυτα, κρεμαστά, βολβοί, σπόροι.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΑΛΜΥΡΟΣ - Κέρκυρας
    2663063241
    6945896790
  • 3ος ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΥΖΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

    Ιστορία ρυζιού Το Oryza Sativa, (το επιστημονικό του όνομα), εμφανίστηκε περίπου πριν από 7 ή 8 χιλιάδες χρόνια πριν στις περιοχές της Άπω Ανατολής (Ινδονησία-Ιάβα). Ένα άλλο μέλος του γένους, η Oryza glaberrima, από τη Δυτική Αφρική, αποτελεί το μόνο είδος ρυζιού που καλλιεργείται. Απολιθώματα που βρέθηκαν στην κοιλάδα Yang Tze επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ορυζώνων εκεί 3 ή 4 χιλιάδες χρόνια πριν. Έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ρύζι κυκλοφόρησε στο εμπόριο μέσω της "Πύλης Πιπεριών" της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου πριν από την αραβική επέκταση στη Μεσόγειο περίπου το 640 μ.Χ.. Η Ευρώπη «ανακάλυψε» την ύπαρξη του ρυζιού από τους ιστορικούς που συνόδευαν τον Μεγάλο Αλέξανδρο στην Ινδία. Οι Έλληνες συγγραφείς ιατρικών κειμένων, που η επιρροή τους ήταν μεγάλη στην Αυτοκρατορική Ρώμη, καθώς και στον αραβικό κόσμο και τη Μεσαιωνική Δύση, συνιστούσαν το ρύζι ως φάρμακο με καταπραϋντικές και στυπτικές ιδιότητες για το γαστρεντερικό σύστημα. Σήμερα, ο χυλός από το ρυζάλευρο με αλάτι είναι το πιο απλό γιατρικό για τα ταλαιπωρημένα παιδιά του Τρίτου Κόσμου. Η καθημερινή δίαιτα μερικών ανθρώπων περιλαμβάνει αναποφλοίωτο ρύζι. Το Oryza Sativa όχι μόνο έλυσε τις καθημερινές ανάγκες, αλλά υποκίνησε και τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους για να υιοθετήσουν μια πιο ορθολογική και κερδοφόρα γεωργία. Το ρύζι αποτελεί τον άξονα της καλλιέργειας πολλών χωρών. Υπάρχουν γιορτές που αφιερώνονται στο ρύζι και πολλοί αρχαίοι Ασιάτες αυτοκράτορες και βασιλιάδες θεωρούσαν τη συγκομιδή θεϊκή. Ακόμα και σήμερα, οι Ιάπωνες αναφέρονται στο ρύζι ως η 'μητέρα' τους και θεωρούν τους ρυζοκαλλιεργητές ως φύλακες του πολιτισμού και της υπαίθρου τους. Πιο βασικό ακόμα είναι ότι το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για περισσότερο από τον μισό κόσμο. Μόνο στην Ασία, περισσότερο από δυο δισεκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν το 60% των θερμίδων τους από το ρύζι. Είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη πηγή τροφής στην Αφρική και κρίσιμη για την εξασφάλιση τροφής. Ποικιλίες Ρυζιού Αν και το ρύζι Oryza sativa είναι ένα, οι ποικιλίες του φθάνουν τις 120.000 (!) πράγμα το οποίο εξηγείται με την ιστορικά πολύ πρώιμη έναρξη της καλλιέργειάς του παγκοσμίως. Οι ποικιλίες που καλύπτονται από την πρόσφατη χαρτογράφηση του γονιδιώματος του ρυζιού είναι οι japonica και indica. Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Είναι εύπεπτο, δεν προκαλεί αλλεργία. Σε αντίθεση με το σιτάρι, δεν περιέχει γλουτένιο που είναι αιτία της ασθένειας κοιλιοκάκης. Το ρύζι δεν περιέχει χοληστερόλη και άλλα λίπη ούτε και νάτριο. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Japonica: ποικιλία φυτών χαμηλού ύψους η οποία φύεται σε σχετικώς κρύες υποτροπικές περιοχές όπως η Ιαπωνία, η Ισπανία και οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης Indica: ποικιλία υψηλά φυτών η οποία φύεται εκτενώς σε όλη την τροπική και υποτροπική ζώνη. Γνωστότερες ποικιλίες ρυζιού στην Ελλάδα Λευκό : Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα γνωστά μας καρολίνα, νυχάκι, γλασσέ. Προέρχεται από το άλεσμα και το γυάλισμα του καστανού, χάνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών του συστατικών. Υφίσταται τη μεγαλύτερη επεξεργασία από όλους τους τύπους ρυζιού. Το χρησιμοποιούμε συνήθως στα γεμιστά και στο πιλάφι. Parboiled : γνωστό και ως bonnet .Το ρύζι με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, που οφείλεται στην ειδική επεξεργασία του καρπού με ατμό, με αποτέλεσμα συστατικά του φλοιού να περνούν και στον κόκκο. Παραμένει σπυρωτό κατά το μαγείρεμα και ο χρόνος παρασκευής του είναι σχεδόν ίδιος με του άσπρου. Καστανό : Είναι αυτό που έχει υποστεί τη μικρότερη επεξεργασία. Για την παραγωγή του αφαιρείται μέρος ή το σύνολο του εξωτερικού σκληρού φλοιού. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Μαύρο : Το Μαύρο ρύζι είναι ένα θρεπτικό, εύγευστο τρόφιμο, μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Χωρίς χοληστερόλη, πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμο και είναι μια ωφέλιμη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, και μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το Μαύρο ρύζι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, και περιέχει λυσίνη, κάλιο, φώσφορο, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη. Είναι επίσης μια καλή πηγή ινών και βιταμίνης B6, και δεν περιέχει νάτριο.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 4 - Μεσολόγγι
    2631027055
    6974338142
  • AGROFARMER - Φυτώριο Οπωροφόρων Δέντρων Σκάλα Λακωνίας - Ελιές Λακωνία - Πορτοκάλια Μανταρίνια Λεμόνια - Καρυτσιώτης Ιωάννης

    A g r o f a r m e r Φυτώριο Οπωροφόρων Δέντρων στη Λακωνία ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ Το φυτό αποτελείται από δύο μέρη: υποκείμενο ποικιλία Επομένως, πέρα από την ποικιλία που επιθυμεί κάποιος να προμηθευτεί, θα πρέπει να επιλέξει και το κατάλληλο υποκείμενο για το αγροτεμάχιο το οποίο πρόκειται να φυτέψει.   Τα υποκείμενα, ανάλογα με τον τρόπο αναπαραγωγής τους, χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Σπορόφυτα (άγρια) Μοσχεύματα (είτε χειμερινά είτε θερινά) Ιστοκαλλιέργειας in vitro (εργαστηριακά) Εδώ θα πρέπει να προσέξει ο παραγωγός διότι αγοράζοντας κάποια ποικιλία, το υποκείμενό της μπορεί να ανήκει σε μία από τις τρεις κατηγορίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαφορετικό σκοπό, επομένως έχουν διαφορετικές προδιαγραφές άρα και διαφορετική τιμή. Εμείς, στο φυτώριό μας, χρησιμοποιούμε και τις 3 κατηγορίες υποκειμένων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παραγωγού, εξηγώντας του πάντα τι αγοράζει άρα και τι πληρώνει. Ελιές Ποικιλίες : 9 Το γένος Olea περιλαμβάνει τα εξής είδη και ποικιλίες: Ελαία η αγρία (Olea sylvestris), κοινώς αγρελιά ή αγρελίδι Ελαία η ευρωπαϊκή (Olea europea) ή κοινή, το συνηθέστερα καλλιεργούμενο είδος ανά τον Κόσμο Ελαία η αιολόκαρπος (Olea aeolocarpus) Ελαία η ηδύκαρπος (Olea nigra dulcis) Ελαία η ισπανική (Olea hispanica) Ελαία η κρανιόμορφος (Olea craniomorpha), κοινώς σουβλολιά Ελαία η εκκρεμής (Olea pendula), κοινώς κρεβατοελιά Ελαία η κωνική (Olea conica) κοινώς ελιά σαλωνίτικη Ελαία η λευκόκαρπος (Olea leucocarpa) Ελαία η μακρόκαρπος (Olea macrocarpa), κοινώς αετονυχολιά Ελαία η μικρόκαρπος (Olea microcarpa), κοινώς λιανολιά ή λαδοελιά Ελαία η μαστοειδής (Olea mamillaris), κοινώς λιάστρος Ελαία η πρώιμος (Olea precox), κοινώς καλοκαιρίδα Ελαία η σαλέρνιος (Olea salerniensis), κοινώς γαϊδουρολιά Ελαία η στρεπτή (Olea contorta), κοινώς στριφτολιά Ελαία η στρόγγυλος (Olea rotunda virida) Ελαία η υποστρόγγυλος (Olea subrotunda) Ελαία η σφαιρική (Olea sphaerica) Ελαία η υπόχλωρος (Olea virida)[2] Πορτοκαλιές Ποικιλίες : Οι πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα είναι 6 Βαλέντσια Χίου Άρτας Σουλτανί του Φόδελε Μέρλιν Σαγκουίνι   Μανταρινιές Ποικιλίες : 4 Ποικιλίες και η επιστημονική τους ονομασία: Μανταρινιά η κοινή Citrus reticulata (Κιτρέα η δικτυωτή) Μανταρινιά Cleopatra Citrus reshni Μανταρινιά Dancy Citrus tangerina Μανταρινιά Satsuma Citrus unshiu   Λεμονιές Ποικιλίες : 2        

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    Φιλήσι, Σκάλα Λακωνίας - Λακωνίας
    2735022229
    6932323623
  • ALOE VERA ΚΡΗΤΗ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΛΟΗΣ ΚΡΗΤΗ - ΑΛΟΗ ΚΡΗΤΗ - ALOE VERA - ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΛΟΗΣ ΚΡΗΤΗ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΛΟΗΣ ΚΡΗΤΗ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΟΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Καλλιέργεια, εμπόριο Aloe Vera. - Καλλιέργεια Aloe Vera - Εκχύλισμα ζελέ Aloe Vera    Η εταιρεία μας Louis Aloe (Ηλίας Χρονάκης) είναι πρωτοπόρα στην παραγωγή πιστοποιημένης aloe vera barbadensis miller στην Ελλάδα και με βιολογική καλλιέργεια. Με το κύρος της δεκαπενταετούς παρουσίας και εμπειρίας, θα ήθελε να ενημερώσει τους υποψήφιους παραγωγούς ότι πρόσφατα έχουν παρουσιασθεί στην αγορά άτομα που : Δηλώνουν σε δικά τους sites ότι συνεργάζονται μαζί μας. Δηλώνουν ότι έχουν φυτεία στον Τσούτσουρο Ηρακλείου ή αλλού στην Κρήτη ή στην Πελοπόννησο, εκμεταλλευόμενοι ότι συνήθως ο υποψήφιος αγοραστής ριζών αδυνατεί να επαληθεύσει λόγω του απομακρυσμένου σημείου.   Τα άτομα αυτά συνήθως εισάγουν τις ρίζες από το εξωτερικό και τις διαθέτουν χωρίς πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ μπορεί να εμφανίζουν οπουδήποτε στην Ελλάδα κάποια λίγα γνήσια φυτά προκειμένου να παραπλανήσουν. Υπάρχουν δε πληροφορίες ότι οι ρίζες που πωλούν δεν είναι πάντα από φυτό aloe vera barbadensis miller αλλά από καλλωπιστική αλόη.   Συνεργασία με καταστήματα αλλά και εμπόριο σε ιδιώτες. Η Aλόη συχνά αποκαλείται «Θαυματουργό Φυτό», «Φυτό των Εγκαυμάτων», «Φυσικό Γιατρικό» καθώς και πολλά άλλα ονόματα, που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 400 χρόνων. Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης και μοιάζει αρκετά με κάκτο αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι.   Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται, συσκευάζεται και δημιουργείται έτσι ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.   Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν την ποιότητά του.   10 σοβαροί λόγοι για την χρήση αλόης   Εδώ είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι  και τα οφέλη για την κατανάλωση της Aloe Vera Gel:   1) Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος Ένα υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει ότι οι θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώμε θα απορροφηθούν εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος. Η αλόη βέρα έχει φυσικές ικανότητες αποτοξίνωσης. Η κατανάλωση Aloe Vera Gel από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου και να αυξήσει την απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα εχθρικά βακτήρια και ζύμες - Και όλα αυτά φυσικά! Η Aloe Vera έχει αποδείξει επίσης την ικανότητά της να βοηθάει σε πολλά είδη πεπτικών διαταραχών.   2) Η στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος Η Αλόη Βέρα προσφέρει φυσική υποστήριξη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για την προστασία του σώματος, πίνοντας 60-120ml ζελέ της Aloe Vera τακτικά, μπορείτε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα το χέρι βοήθειας που χρειάζεται.   3) τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες Aloe Vera Gel έχει 12 φυσικές ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τις φλεγμονές χωρίς παρενέργειες. Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην κινητικότητα των μυών.   4) Αμινοξέα Τα αμινοξέα είναι δομικά στοιχεία του σώματός μας. Οκτώ από αυτά που είναι απαραίτητα και δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα βρίσκονται στην Αλόη! Πίνοντας Aloe Vera Gel σε τακτική βάση, σας επιτρέπει να συμβάλετε στη διατήρηση της υγείας σας, εφοδιάζοντας το σώμα σας φυσικά με αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια ανάλυση του φυτού Aloe Vera μας δείχνει ότι είναι πιο κοντά από κάθε άλλο γνωστό φυτό για την κάλυψη των απαραίτητων αμινοξέων. Απλά σκεφτείτε - όλα αυτά, και μόλις 60-120ml [2 έως 4 ουγκιές], ανά ημέρα ...   5) Ημερήσια Δόση Βιταμινών Η Aloe Vera Gel περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε, φολικό οξύ και νιασίνη. Το ανθρώπινο σώμα απλά δεν μπορεί να αποθηκεύει ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες? Ως εκ τούτου πρέπει να συμπληρώνεται τακτικά μέσω της διατροφής μας. Ποιος καλύτερος τρόπος από μια καθημερινή δόση με Aloe Vera Gel, ενώ την ίδια στιγμή κτίζεται το αμυντικό σύστημα του σώματος μας φυσιολογικά και κατά του οξειδωτικού στρες;   6) Το κολλαγόνο και η ελαστίνη Η Αλόη Βέρα μπορεί να προσθέσει μια πλούσια γκάμα δομικών υλικών για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα αναπληρώνεται το ίδιο κάθε 21 έως 28 ημέρες. Χρησιμοποιώντας τα διατροφικά δομικά στοιχεία της Aloe Vera, το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα θρεπτικά συστατινκά ημερησίως για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης! Μια καθημερινή δόση της Aloe Vera Gel μπορεί να είναι ακριβώς ότι το δέρμα σας ζητάει. Στα συστατικά που βρίσκονται στο ζελέ της Αλόης περιλαμβάνονται το ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Μια ισχυρή αποθήκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Ο πόσιμος ζελές από το φύλλο της Αλόης είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος τροφοδότησης και εφοδιασμού του οργανισμού μας.   7) Ρυθμίζει το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας Ο φυσικός ζελές της Αλόης, με την τακτική χρήση, επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Οι δίαιτες μας περιλαμβάνουν πολλές ανεπιθύμητες ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο και εξάντληση. Λαμβάνοντας τακτικά, Aloe Vera Gel εξασφαλίζετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας, επιτρέποντας τα επίπεδα ενέργειας σας να αυξηθούν και να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.   8) Ταχεία Ανακούφιση από πόνους, καψίματα, ερεθισμούς κλπ. Η Αλόη Βέρα ενισχύει τη λειτουργία των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες είναι τα αξιοσημείωτα μικρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό του κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ήσσονος σημασίας εγκαύματα, κοψίματα, γρατζουνιές και τους ερεθισμούς του δέρματος.   9) Ημερήσια Δόση Μεταλλικών Στοιχείων Μερικά από τα μεταλλικά στοιχεία που βρέθηκαν να περιλαμβάνονται στην Aloe Vera είναι το ασβέστιο, το νάτριο, ο σίδηρος, το κάλιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Το πόσιμο Aloe Vera Gel είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος να τροφοδοτήσομει τον οργανισμό μας.   10) Οδοντική Υγεία και Υγιεινή Η Aloe Vera είναι πολύ σημαντική για την οδοντική και στοματική σας υγιεινή, για το στόμα και τα ούλα σας.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ, ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - Ηρακλείου
    2891092232
    6974891739
  • FLOWER DESIGN - ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ - ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΣΠΟΡΟΙ - ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

    Φυτώρια, αγροτικά προϊόντα στη Νέα Πέραμο. Λουλούδια, δενδρύλια, σπόροι, γλάστρες, λιπάσματα και λοιπά αγροτικά προϊόντα, σε μοναδικές τιμές

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    37ο χλμ ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 395 - Νέα Πέραμος
    2296301565
    6978548202 (ΜΑΝΩΛΗΣ)
  • FROUSAS PLANT - ΦΡΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΝΘΗ ΕΡΕΤΡΙΑ

    H επιχείρηση μας είναι μια πρότυπη γεωργική μονάδα εκμετάλευσης με έδρα την έφωρη περιοχή του Ληλαντίου στα όρια ανάμεσα στη Χαλκίδα και την Ερέτρια. Ξεκίνησε από το 1988 στο χώρο μιας καλλιέργειας και γενικότερα της γεωργίας και σχεδόν 40 χρόνια αργότερα διαθέτει και ένα κατάστημα ΄΄ο Ανθόκηπος'' στην περιοχή Μαλακώντα του Δήμου Ερέτριας. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει αλματώδη βήματα επενδύωντας στον τομέα νέων τεχνολογιών,με σύγχρονα σπαρτικά μηχανήματα με στόχο τη διασφάλιση στην ποιότητα των προϊόντων,σεβασμό στον πελάτη και ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλον.Ο εκσυγχρονισμός,μεθοδικότητα,η συνέπεια,η επαγγελματική πίστη και ο σεβασμός στην ποιότητα μας καθιστούν ως επιχείρηση στην μορφή του χώρου!Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες. Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η καλύτερη λύση. Επίσης πρέπει να στραγγίζει καλά για να μην κρατεί υγρασία και σαπίσουν οι σπόροι μας. Ο γενικός κανόνας στο βάθος φύτευσης είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου, δηλαδή άλλο βάθος θα φυτεύουμε τις ντομάτες μας που είναι πολύ μικρός ο σπόρος και άλλο τα καλαμπόκια ή τον αρακά που είναι μεγαλύτερος ο σπόρος τους. Το φως όπως η υγρασία και η θερμοκρασία είναι τα απαραίτητα για το φύτρωμα των σπόρων. Η εποχή σποράς, φύτευσης λαχανικών πρέπει να είναι μέσα στους ακόλουθους πίνακες θερμοκρασίας γιατί το μικροκλίμα κάθε περιοχής είναι διαφορετικό, άλλο δηλαδή για τη βόρειο και άλλο για την νότιο Ελλάδα. Οι σπόροι βλαστάνουν και έξω από τις συγκεκριμένες θερμοκρασίες ,αλλά υπολογίστε μεγαλύτερο χρόνο βλάστησης στις χαμηλότερες και μικρότερο χρόνο βλάστησης στις μεγαλύτερες θερμοκρασίες. ΑΓΓΟΥΡΙ-CUCUMIS SATIVUS Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΚΟΛΟΚΥΘΑ-CUCURBITA PEPO Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ-BRASSICA OLERACEA/BOTRYTIS Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΛΑΧΑΝΟ/ΜΑΠΑ-BRASSICA OLERACEA/CAPITATA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 65-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ-SOLANUM MELONGENA/ESCULENTUM Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-13 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-55 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-80 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΜΠΡΟΚΟΛΟ-BRASSICA OLERACEA/BOTRYTIS Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 3-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 55-75 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΠΙΠΕΡΙΑ-CAPSICUM ANNUM Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 6-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΤΟΜΑΤΑ-LYCOPERSICON ESCUTENTUM Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-60 ημέρες Ωρίμανση: 55-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία ΦΑΣΟΛΙΑ ΦΡΕΣΚΑ/ΞΕΡΑ-PHASEOLUS VULGARIS Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση φρέσκων: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Ωρίμανση ξερών: 95-125 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Είδος Βάθος φύτευσης Απόσταση μεταξύ των γραμμών Απόσταση επάνω στις γραμμές Παρατηρήσεις Λαχανικών Αγκινάρα 8-10 π. 1 μέτρο 1 μέτρο Αγγουριά 2-3 π. 1-1,20 μ. 30-40 π. Αντίδι 1-2 π. 30 ποντ. 20 ποντ. στα πεταχτά Γλυκοπατάτα 8-10 π. 90π.-1μ. 35-40 π. Κολοκυθιά 3-4 π. 1-1,20 μ. 30-40 π. Καλαμπόκι 2-3 π. - 50-60 ποντ. Καρότο 1-2 π. 25-30 π. 5-10 π. στα πεταχτά Καρπούζι 2-3 π. 1-1,20 μ. 50-60 π. Κουκιά χλωρά 6-7 π. 60-70 π. 40-50 π. Κολοκάσι 8-10 π. 80-90 π. 40-50 π. Κρεμμύδια 3-4 π. 15-20 π. 8-10 π. Κουνουπίδι 1-2 π. 60-70 π. 40 πόντ. Λάχανο 1-2 π. 60-70 π. 40 πόντ. Μαϊντανός 1 πόντο - - στα πεταχτά Μαρούλια 1-1,5 π. 30-35 π. 30-35 π. Μελιτζάνα 1-1,5 π. 70-80 π. 70-80 π. Μπάμια 3-5 πόν. 50-80 π. 40-50 π. στα πεταχτά Μπιζέλια 3-4 πόν. 60-70 π. 15-20 π. Ντομάτα 1-1,5 π. 1,20-1,30 60-70 π. Πατάτα 10-15 π. 40-50 π. 30-40 π. Παντζάρια 2-3 πόν. 25-30 π. 5-10 π. Πεπόνι 2-2,5 πόν. 1-1,20 π. 50-60 π. Πιπεριά 1,5-2 πόν. 40-50 π. 40 πόν. Πράσο 1,5-2 πόν. 25-30 π. 10-15 π. Ραπανάκια - - - στα πεταχτά Σινάπι ½ πόντο - - στα πεταχτά Σπανάκι 1,5-2 πόντ. - - στα πεταχτά Σέλινο ½ πόντο 50-60 π. 12-15 π. Σκόρδα 2-4 πόντ. 15-20 π. 10-15 π. Σπαράγγι 20 π(φ.) 80π.-1 μ. 40-50 π. Φασ. χαμηλά 3-5 πόν. 40-50 π. 20 πόν. Φασ. κλαριού 3-5 πόν. 70-80 π. 40 πόν. Η κοπριά Το αρχαιότερο και καλύτερο λίπασμα που έχει βρεθεί από τους πρακτικούς είναι η κοπριά. Είναι φυσικό λίπασμα με όλες τις θρεπτικές ουσίες και με όλες τις καλές ιδιότητες, για βαριά και για ελαφριά εδάφη. Περιέχει κατά μέσον όρο επί της χιλίοις: 4 άζωτο, 2 φωσφορικό οξύ και 4 κάλι (ποτάσα). Περιέχει επίσης και άλλες χρήσιμες ουσίες που δεν έχουν τα χημικά (τεχνικά) λιπάσματα. Σε σύγκριση όμως με τα λιπάσματα η κοπριά είναι πολύ αραιωμένη και χρειάζεται πολλά μεταφορικά έξοδα. Όταν η κοπριά αφεθεί στην αυλή σκορπισμένη στον ήλιο, τον ήλιο, τον αέρα και την βροχή, τότε η αμμωνία της (άζωτο) εξατμίζεται και όλες οι θρεπτικές ουσίες ξεπλένονται ώστε τελικώς απομένει η μισή λιπαντική δύναμη σε αυτή την κοπριά. Χάνονται επίσης τα ούρα τα οποία περιέχουν άλλα τόσα λιπάσματα και έτσι μένει για το χωράφι μόνο το ¼ της αρχικής ουσίας της κοπριάς. Για να συντηρήσουμε όλη την λιπαντική ουσία της κοπριάς και να μην έχουμε ανάγκη από χημικά λιπάσματα, χρειάζεται συστηματική εργασία. Κάθε βράδυ πρέπει να στρώνουμε τον στάβλο με ξηρά χόρτα ή άχυρα για να κρατούν τα ούρα. Από τον στάβλο μεταφέρουμε κάθε πρωί την κοπριά σε μεγάλο λάκκο και την πατάμε καλά για να ζυμωθεί (χωνέψει) χωρίς να αερίζεται και χάση την αμμωνία της. Όταν γεμίσει σκεπάζεται ο σορός της κοπριάς με χώμα ή άχυρο και ποτίζεται συχνά για να μην ξεραθεί, μέχρι να χωνέψει. Καλύτερα να ποτίζουμε με τα νερά του στάβλου. Μόλις η χωνεμένη κοπριά μεταφερθεί στο χωράφι πρέπει να σκεπάζεται αμέσως με όργωμα ή μέσα σε λάκκους (αμπέλια, δέντρα), για να μην χάσει την υπόλοιπη δύναμή της. Η χωνεμένη κοπριά δεν βλάπτει τις ρίζες και τους σπόρους. Όταν όμως την χρησιμοποιούμε αχώνευτη πρέπει να την παραχώνουμε 20 τουλάχιστον ημέρες πριν την σπορά ή των χειμώνα που τα δέντρα κοιμούνται. Μια αγελάδα παράγει κατά μέσο όρο ανά έτος 10 τόνους ή 8.000 οκάδες κοπριάς. Ένα άλογο 4.800 οκάδες. Ένας γάιδαρος 2.400 και ένα πρόβατο 250 οκάδες. Εάν μένουν μόνο την νύχτα στο στάβλο θα πάρουμε τη μισή ποσότητα κοπριάς. Για ένα στρέμμα χρειάζονται τουλάχιστον χίλιες οκάδες χωνεμένης κοπριάς το χρόνο ή 2.000 οκάδες κάθε 2ο χρόνο. Η δύναμη της κοπριάς διαρκεί 2-3 χρόνια. Με στάνισμα εκατό προβάτων μπορούμε να λιπάρουμε ένα στρέμμα σε 10 ημέρες. Μετά το στάνισμα όμως χρειάζεται όργωμα για να σκεπάσει την κοπριά. Το νερό των λαχανικών Σε τόπους δροσερούς ή ολίγον υγρούς, μπορούν, πολλά από τα λαχανικά να καλλιεργηθούν και ξερικά. Ωστόσο όμως τα περισσότερα είδη δεν επιτυγχάνουν παρά με τα αναγκαία ποτίσματα. Ο κάθε καλλιεργητής, επομένως, εκτός από το έδαφος, πρέπει να εξασφαλίζει απαραιτήτως και το νερό, από το οποίο, κυρίως, θα κανονίζει την έκταση και τα είδη των λαχανικών που πρόκειται να καλλιεργήσει. Το απαιτούμενο νερό, για ένα λαχανόκηπο, δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί, γιατί εξαρτάται, από το κλίμα, την σύσταση του εδάφους, το είδος των φυτών και ακόμη, τον τρόπο του ποτίσματος. Ως τόσο όμως, για μέτρια ελαφρά χώματα, θεωρούν ως αναγκαίο ποσό νερού, 40—50 κυβ. μ. κατά στρέμμα και με συνήθη λαχανικά. Ο κηπουρός, συνεπώς, με αυτή τη βάση μπορεί να γνωρίζει περίπου τι νερό χρειάζεται για ορισμένη έκταση, λαμβάνοντας υπόψη και όλους τούς άλλους όρους του κτήματός του, καθώς και τα είδη των λαχανικών που πρόκειται να καλλιεργήσει. Η ποιότητα του νερού Όλα τα πόσιμα νερά είναι καλά για ποτίσματα. Μεταξύ όμως αυτών, καλύτερα θεωρούνται τα τρεχούμενα, των ποταμών, των πηγών, και των λιμνών και κατά δεύτερο λόγο, των πηγαδιών, των αρτεσιανών και τελμάτων. Κατώτερα είναι τα θειούχα, τα γλυφά, τα αλμυρά και τα πολύ ασβεστούχα, τα όποια πάντοτε σχηματίζουν κρούστα. Στο ζήτημα των ποτισμάτων των λαχανικών, πολύ μεγάλη σημασία έχει, επίσης, και η θερμοκρασία του νερού, κατά την χρησιμοποίηση του. Όταν αυτό, κατά τα ποτίσματα, είναι ψυχρό η βλάστηση καθυστερεί, τα φυτά υποφέρουν και αν τυχόν βρίσκονται στην άνθηση, δεν δένουν και χάνουν τα λουλούδια τους. Πρέπει, λοιπόν, το νερό να μην είναι πολύ κρύο, αλλά να έχει ανάλογη θερμοκρασία προς εκείνη του εδάφους, ουδέποτε όμως χαμηλότερη. Γενικώς, όταν η θερμοκρασία του είναι κάτω των 8—9 βαθμών, δεν εξεγείρει την βλάστηση, η οποία δεν αναπτύσσεται, όταν δε υπερβεί τούς 30 βαθμούς, τότε τη βλάπτει. Το νερό την μεγαλύτερη επίδραση παρουσιάζει σε θερμοκρασία 25—30 βαθμούς, εάν και η γη, εννοείται, έχει την ίδια θερμοκρασία περίπου. Σε όλες τις περιπτώσεις, το νερό, πριν χρησιμοποιηθεί για ποτίσματα, πρέπει να είναι καλά αερισμένο, για να αποκτά αρκετό οξυγόνο απαραίτητο στη χημική διάλυση των τροφών. Για τον λόγο αυτόν στα λαχανόκηπο πρέπει να υπάρχει δεξαμενή, όταν μάλιστα το νερό προέρχεται από πηγάδια, αρτεσιανά ή είναι πολύ ασβεστούχο. Στη δεξαμενή, όπου μένει εκτεθειμένο στον ήλιο αποκτά την θερμοκρασία που πρέπει, αερίζεται και παίρνει το ανάλογο οξυγόνο που είναι χρήσιμο, και εάν έχει πολλή ασβέστη, η περίσσεια κατακάθεται και το νερό γίνεται καταλληλότερο για ποτίσματα. Όπως έγινε λόγος προηγουμένως, το μέγεθος μιας δεξαμενής κανονίζεται από το διαθέσιμο ή αναγκαίο νερό και από την έκταση του λαχανόκηπου που πρόκειται να εξυπηρετήσει. Κατά μέσον όρο, για έκταση 5 στρεμ., η δεξαμενή πρέπει να χωρεί 50—60 κυβ. μ. νερό τουλάχιστον. Τρόποι ποτισμάτων Τα ποτίσματα γίνονται κατά διαφόρους τρόπους, σύμφωνα με την επιφάνεια της γης, τα είδη των καλλιεργούμενων λαχανικών και τις τοπικές συνήθειες. Οι συνηθέστεροι όμως τρόποι είναι με πλημμύρισμα, με κατάβρεγμα και με αυλάκια. 1) Το πότισμα με πλημμύρισμα γίνεται μόνο σε ισοπεδωμένες βραγιές είτε σε σποριές, όπου το νερό κατακλύζει ολόκληρη την επιφάνεια και έρχεται σ' επαφή με τα φυτά, απ’ ευθείας. Κάθε αυλάκι που οδηγεί στο νερό πρέπει να γίνεται κοινό για κάθε δύο σποριές ώστε να ποτίζονται αμφότερες . Το πότισμα αυτό συνηθίζεται για λαχανικά που αρέσκονται στο πολύ νερό και δεν βλάπτονται από την επαφή του. 2) Στο πότισμα με κατάβρεγμα, το νερό σκορπίζεται με ποτιστήρια του χεριού ή με εκτοξευτικούς σωλήνες, είτε ακόμη και με ειδική εγκατάσταση, δηλ. τεχνητή βροχή. Κατά τη τελευταία περίπτωση, το πότισμα γίνεται αυτομάτως. Γενικώς, το πότισμα με κατάβρεγμα είναι κατάλληλο μάλλον για επιπολαιόρριζα λαχανικά και για μικρές εκτάσεις. Τούτο πρέπει, να γίνεται κατά τις βραδινές ώρες, ουδέποτε δε με καυτερό ήλιο, επειδή οι σταγόνες που μένουν στα φύλλα ενεργούν σαν φακοί και τα καίνε. 3) Το πότισμα με αυλάκια εφαρμόζεται για λαχανικά που φυτεύονται σε γραμμές ή τριβάδια. Στο σύστημα αυτό γίνεται μεγάλη οικονομία νερού και τα φυτά το δέχονται με απορρόφηση, χωρίς καθόλου να τα αγγίζει. Όπου υπάρχει έλλειψης νερού, το πότισμα με αυλάκια πρέπει να θεωρείται προτιμότερο από όλους τούς παραπάνω τρόπους. Ο αριθμός των ποτισμάτων είναι αδύνατον να οριστεί γιατί εξαρτάται από το έδαφος, από την εποχή, από τα λαχανικά και από τον τρόπο που καλλιεργούνται. Κατά κανόνα, όσο το έδαφος είναι ελαφρό, είτε η εποχή είναι ξηρά και ζεστή, τα ποτίσματα πρέπει να είναι συχνότερα και αφθονότερα. Αντιθέτως δε, όσο τα χώματα είναι πιο σφικτά και δροσερά, είτε η εποχή είναι βροχερή ή τα λαχανικά λιγότερο υδροχαρή, τόσο και τα ποτίσματα πρέπει να περιορίζονται και να γίνονται αναλόγως ελαφρότερα. Οπωσδήποτε, τα ποτίσματα πρέπει να γίνονται σε κατάλληλη στιγμή και πάντοτε πριν τα φυτά διψάσουν, αλλιώς χάνουν τη βλαστική τους διάθεση και το χειρότερο δεν επανέρχονται γρήγορα στη πρώτη τους κατάσταση. Στη κάθε φορά, το νερό τους πρέπει να είναι αρκετό για να φτάνει στις ρίζες των λαχανικών, χωρίς όμως και να σκεπάζει μέρος ή όλο το φύλλωμά τους. Κατά γενικό όρο, τα πλατύφυλλα λαχανικά έχουν ανάγκη από πολύ και άφθονο νερό, για να μπορέσουν να κάμουν μεγάλα και τρυφερά φύλλα. Όταν δεν ποτίζονται επαρκώς ζαρώνουν, ανθίζουν παράκαιρα και η παραγωγή των είναι ελάχιστη και κατωτέρας ποιότητος. Τα λαχανικά πού προορίζονται για καρπούς ή σπόρους, απεναντίας δεν θέλουν πολύ νερό, μάλιστα δε, κατά την άνθηση δεν πρέπει να ποτίζονται παρά μετά το δέσιμο και χωρίς να γίνεται κατάχρηση. Εξ αυτών, πολλά ποτίσματα απαιτούν ορισμένα είδη, κυρίως, τα κολοκυνθώδη. Τέλος τα κονδυλόρριζα και τα βολβώδη αρέσκονται και δίνουν καλλίτερα αποτελέσματα με τη χρήση μετρίων ποτισμάτων. Οι καλύτερες ώρες για την εκτέλεση των ποτισμάτων είναι: Για την εαρινή, φθινοπωρινή ή χειμερινή περίοδο, οι πρωινές ώρες Για την καλοκαιρινή περίοδο, οι βραδινές Με καυτερό ήλιο τα ποτίσματα, γενικώς, πρέπει να αποφεύγονται.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    16290
    Στείλτε e-mail
    ΑΝΔΡΕΑ ΒΩΚΟΥ - Δ.Δ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - Εύβοιας
    2221053263
    6972324690
  • GARDEN ART

    Κατασκευές κήπων και διαμόρφωση χώρων. Διακόσμηση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Νομός φθιώτιδας και τους όμορους νομούς. Συντήρηση, πήλινα και τσιμεντένια αγγεία, χώματα, καστανόχωμα, φυτά, δέντρα. Από τις 31 Μαρτίου 2011 η καινούργια μας διεύθυνση θα είναι Γιαννιτσού - Μακρακώμης. what's up: 6979427474

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 75 - Λαμια
    2231029919
    6945212721, 6995002699
  • GOUMAGRO O.E. - ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑ - ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ - ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ - ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΕΒΕΖΑ

    Ξηραντήρια, γεωργικά εφόδια, λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα, φυτοφάρμακα, Καναλάκι, Πρέβεζα.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΑΧΗ - Πρέβεζας
    2684022439
    6936129700, 6937183588
  • Helen - Επεξεργασία Ελιάς & Πιπεριάς – Κούγκα Κ. Ελένη

    Η επιχείρηση μας με έδρα της τη Χαλκιδική ειδικεύεται στην επεξεργασία ελαιών και πιπεριών, στη συντήρηση τους και την τυποποίηση αυτών. Η βρώσιμη ελιά δεν είναι μόνο ένα από τα κυρίαρχα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας. Είναι η κληρονομιά μας, που αντανακλά χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας και παράδοσης. Το ιερό δέντρο είναι εθνικό σύμβολο απ’ τα άρχαια χρόνια.  Η ελιά τρέφει, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει. Ένα κλαδί ελιάς είναι έπαθλο για τον νικητή. Στην Ελλάδα η πιπεριά καλλιεργείται σε όλη σχεδόν τη χώρα σε λαχανόκηπους και θερμοκήπια. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Βόρεια Ελλάδα.   Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης μας στη Χαλκιδική, προσφέρονται στους πελάτες Ελιές Ελιές γεμιστές με διάφορα εδέσματα (αμύγδαλο, πιπεριά, σκόρδο, πορτοκάλι, λεμόνι κλπ.) Πιπεριές Πιπεριές επεξεργασμένες (ακέφαλες, χωρίς κοτσάνι, ροδέλα κλπ.)   Επίσης παρέχονται στους πελάτες μας οι κάτωθι υπηρεσίες Επεξεργασία ελαιών & πιπεριών Συντήρηση ελαιών & πιπεριών Τυποποίηση     11ο χλμ. Ν.Πλαγιών - Ν. Τρίγλια, Χαλκιδική Τηλέφωνο: +3023730 33511   -   Κινητό: +3069860 93233

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    11ο χλμ Ν. Πλαγιών - Ν. Τρίγλιας Χαλκιδική - Χαλκιδικής
    +302373033511
    +306986093233
  • HOMOFARM - ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΩΝ COMPOST ΑΤΤΙΚΗ

    Η εταιρεία Homofarm λειτουργεί από το 1979 και δραστηριοποιείται στο χώρο για 31 χρόνια και ασχολείται με τη δημιουργία φυτοχωμάτων compost. Η εταιρεία μας αποτελείται από μια ομάδα ατόμων που προσπαθούμε και επιδιώκουμε την καλύτερη ποιότητα του υλικού μας. Τα προϊόντα μας μεταφέρονται στο χώρο σας με γερανοφόρα ιδιόκτητα φορτηγά της εταιρείας μας, συσκευασμένα σε μορφή παλέτας. Επίσης διαθέτουμε μεγασάκους (big-bag)800lt. Για κάθε ύψους μεταφορά χώματος σε κήπους , μπαλκόνια, ταράτσες. Xονδρική πώληση. Tα προϊόντα μας είναι ετοιμοπαράδοτα και κατόπιν παραγγελίας αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα με γερανοφόρα οχήματα της εταιρείας με μεταφορικές εταιρείες, πρακτορεία και οι τρόποι πληρωμής ορίζονται κατόπιν συνεννόησης. Σας περιμένουμε … (πρόσφατα μεταφερθήκαμε στιs καινούργιεs μαs εγκαταστάσειs σε έναν χώρο 25000τμ με νεα εξοπλισμένα μηχανήματα για καλύτερη παραγωγή των προϊόντων μαs και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών μαs).

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ 63 - Αχαρνές
    2102431622
    6973504090
  • SYNTEKNOS - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΘΗΝΑ

    Παντοπωλείο - Παραδοσιακά Κρητικά και αγροτικά προϊόντα στο Ίλιον.  Ποιοι είμαστε: Ο Γιάννης είναι απ΄ την Κρήτη και η Βασιλική απ΄ το Μεσολόγγι, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους βίωναν στην Ελληνική επαρχία τον φυσικό τρόπο ζωής και την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, έτσι όταν αποφάσισαν την μεταξύ τους κοινή πορεία αν και επέλεξαν να ζουν στην Αθήνα προσπάθησαν και το κατάφεραν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας της ελιάς ώστε να παράγουν γι αυτούς και την οικογένειά τους αγνά φυσικά προϊόντα εκεί, στα μέρη απ΄τα οποία κατάγονται.   Το αστείρευτο όμως μεράκι τους για την γη και την βελτίωση των καλλιεργειών γρήγορα έφερε επενδύσεις σε ελαιόδεντρα, εγκαταστάσεις, τεχνικό εξοπλισμό, κλπ, ώστε να μπορούν πλέον αυτά, τα απαραίτητα για την ζωή και καλή υγεία προϊόντα τα οποία με πολύ φροντίδα παράγουν, να τα μοιράζονται και με εκλεκτούς τους φίλους.   Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να δώσουμε στους πελάτες μας το καλύτερο δυνατόν φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά με όλη την φροντίδα μας στις καλύτερες δυνατές τιμές της αγοράς. Ελπίζουμε να βρείτε αυτό που ζητάτε.   Καλή διαμονή     Προϊόντα: ΕΛΙΕΣ ΛΑΔΙ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΧΥΜΟΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΑΡΟΥΠΙ ΞΥΔΙ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΣΑΛΤΣΕΣ   

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 6 ΚΑΙ ΕΚΑΒΗΣ - Ιλιον
    2102691032,2155302922
    6974311996
  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΥΓΟΝΙΑ ΦΑΡΜΑ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

    Η επιχείρησή μας "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΥΓΟΝΙΑ" έχει πολυετή εμπειρία. Στον χώρο μας θα βρείτε: - Αγροτικά προϊόντα - Πιπεράκι μακεδονικό (τουρσί) - Πιπεράκια γεμιστά (με δίαφορα τυρία) - Κολοκύθες (anyama) - Λιαστή ντομάτα - Σερραϊκό ρύζι - Τυροκομικά προϊόντα - Άλευρα - Κρασιά - Ρόδια, χυμός ροδιού Όλα μας τα προϊόντα είναι δικής μας παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας. Απευθυνόμαστε σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen, σε όλη την Ελλαδα και το εξωτερικό αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις. Με έναν και μοναδικό σκοπό, ποιότητα και προσιτή τιμή. Φιλικά ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΥΓΟΝΙΑ   ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΥΓΟΝΙΑ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ - ΑΛΕΥΡΑ - ΚΡΑΣΙΑ - ΡΟΔΙΑ - ΧΥΜΟΙ ΡΟΔΙΟΥ-

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    33204
    Στείλτε e-mail
    ΑΔΕΛΦΙΚΟ - Σέρρες
    2321079452
    6909749986
  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΓΚΟΝΟΣ - ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑ - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΑΒΑΛΑ - ΚΙΛΚΙΣ - ΑΡΙΔΑΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Εμπόριο καρυδιών. Πώληση καρυδιών, Αριδαία, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πέλλα, Λάρισα. Ξηροί καρποί, Πέλλας. Στο νομό Πέλλας 15 χλμ από την Αριδαία καλλιεργουμε170 στρέμματα με καρυδιές 1200 δέντρα διαφόρων ποικιλιών όπως σεερ, φραγκετ, τσατλερ, πεντρο, δέχονται την φροντίδα μας ώστε το το φθινόπωρο να μας χαρίσουν αυτόν τον πολύτιμο καρπό. Εξυπηρετούμε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ροδόπη, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά, Πιερία, Ημαθία, Καρδίτσα, Λάρισα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Πρέβεζα, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Αχαΐα, Κορινθία, Λακωνία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Χανιά, Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ - Αριδαία
    6947150488
  • Αγροτικά Προϊόντα - Βάρδα - Πύργος - ΗΛεία - Λαχανικά - Κούγιας Αρτέμιος - Οπωροκηπευτικά - Φράουλες - Παραγωγοί Λαχανικών - Καλλιέργιες Λαχανικών - Καρπούζια

    ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ Τα προϊόντα μας παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον και είναι ασφαλή ως προς τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μικροβιακών μολυσμάτων καθ’ότι είναι πιστοποιημένα από τον φορέα TUVHELLAS και τηρούν το διεθνές πρώτυπο πιστοποίησης και Ορθής Καλλιεργητικής πρακτικής GLOBALG.A.P. IFA. Καρπούζια Πατάτες Πεπόνι Μαρούλι Κολοκύθι Φασόλια Κολοκύθα Butternut    

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    Βάρδα - Πυργος
    6936106251
    6985572223
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ARISTON GREEK THE VERY BEST - ΜΕΛΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ ΣΑΠΟΥΝΙ - ARISTON HELLAS - ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΟΕ

    Αγροτικά προιόντα από το νομό Μεσσηνίας. - ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. - ΠΕΤΙΜΕΖΙ. - ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ. - ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ. - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΣΚΟΡΔΟΥ-ΡΙΓΑΝΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ).

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΠΛΑΤΩΝΟΣ 19 - Μεσσηνίας
    2763022322
    6987797582, 6982490909
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ

    Η ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε ιδρύθηκε το 2002, από ομάδα ανθρώπων με 20χρονη εμπειρία στον τομέα και δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Το 2005 δημιούργησε μονάδα επεξεργασίας και βαθιάς κατάψυξης φρούτων και λαχανικών, στην περιοχή Γιαννιτσών - Πέλλας σε ιδιόκτητο οικόπεδο 60.000 τμ, η οποία έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με την χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής, διαθέτοντας 8 γραμμές παραγωγής. Η δραστηριότητα της εταιρίας επικεντρώνεται σε : παραγωγή και διάθεση στο εξωτερικό και εσωτερικό κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Η εταιρία διαθέτει δικό της δίκτυο πωλήσεων και διανομής. Η παραγωγή των λαχανικών προέρχεται από συμβόλαια και γίνεται αποκλειστικά στην περιοχή της Πέλλας σε αγρούς έκτασης 8.500 στρεμμάτων. Η πρώτη ύλη είναι από παραγωγούς που εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης πιστοποιημένη κατά Agro 2.1 & 2.2 (AGROCERT) και κατά το διεθνές πρωτόκολλο Global Gap (FoodPLUS) και ελέγχεται αποκλειστικά από τους γεωπόνους της Αλτέρρα. Τα προϊόντα της ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε απευθύνονται σε βιομηχανίες επεξεργασίας , γιαουρτιού-παγωτού, χυμών, μαρμελάδας - κονφιτούρας, παιδικών τροφών, αρτοζαχαροπλαστικής, βιομηχανιών ζύμης και σε δίκτυα διανομής τροφίμων και αλυσίδες s/m. Η ανταγωνιστική θέση της εταιρίας στην ελληνική και διεθνή αγορά επιτυγχάνεται με την ποιότητα των προϊόντων, υπηρεσιών και το εξαιρετικά ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που διαθέτει, από πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η εταιρία απέκτησε Πιστοποιητικά ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, ELOT 1416, HACCP, IFS International Food Standard/Higher Level, KOSHER, BRC Global Standard-Food και Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Βιολογικής Γεωργίας του ΚΑΝ. 2092/91 ΕΕ του Ινστιτούτου Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων ΑΕ. Πρόσφατα βραβεύθηκε από το περιοδικό Business Week γιατί κατέλαβε την 33η θέση στην λίστα των πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων εταιριών της Ευρώπης. Η εταιρία εφαρμόζει πλήρες σύστημα ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Η ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε απασχολεί (2008) 40 μόνιμους και 400 έκτακτους υπαλλήλους και η παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 15.000 τόνους ετησίως. Διαθέτει ιδιόκτητους χώρους συντήρησης κατεψυγμένων με σύστημα αποθήκευσης drive in / back to back. Το 2007 εισήλθε στο χώρο των συσκευασιών λιανικής - s/m καθώς και private label σε φρούτα και λαχανικά.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    3ο ΧΛΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ EΔΕΣΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Γιαννιτσά
    2382081123
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑ - AGRO TRADING - ΛΕΜΟΝΙΑ - ΛΑΧΑΝΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ - ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ - ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΜΗΛΑ – ΑΧΛΑΔΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΚΑΡΥΔΙΑ - ΚΛΕΜΕΝΤΙΝΕΣ

    Εμπόριο φρούτων και λαχανικών, αρίστης ποιότητας. Πορτοκάλια Μανταρίνια Γκρέιπ φρουτ Σουλτανίνα Φράουλες Μήλα Αχλάδια Ακτινίδια Ρόδια Καρπούζια Πεπόνια Πατάτες Αγγούρια Ντομάτες Πιπεριές Κουνουπίδι Λάχανο Ροδάκινα Νεκταρίνια Βερύκοκα Κεράσια Φρέσκα φρούτα Νωπά λαχανικά Ελιές, ελαιόλαδο Σταφίδες Ξερά σύκα Λιαστές ντομάτες Ξηροί καρποί

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΠΥΡΓΟΣ - Πυργος
    2621051961
    6973711006
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΡΟΥΠΑΚΙ ΓΑΣΤΟΥΝΗ - ΠΑΤΑΤΕΣ - ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ - ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ - ΡΕΓΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.

          Αγροτικά προιόντα στo Ρουπάκι Ν.Ηλείας.    Η επιχείρηση ΡΕΓΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  είναι οικογενειακή και έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.     Παράγουμε κυρίως πατάτες και καρπούζια,καθώς και διάφορα κηπευτικά όπως μαρούλια, κολοκύθια, iceberg(μαρούλι στρογγυλό) και φασολάκια. Οι καλλιέργειες είναι υπαίθριες και θερμοκηπιακές.      Η καλλιέργεια της πατάτας γίνεται 2 φορές το χρόνο στο Ρουπάκι και 1 φορά στο Νευροκόπι. Η επιχείρηση διαθέτει δικό της συσκευαστήριο στην έδρα της και στο υποκατάστημα στο Νευροκόπι για την τυποποιηση και εμπορία των προιόντων της καθώς και άλλων παραγωγών.Στις εγκαταστάσεις μας διαθέτουμε χώρους αποθήκευσης, ψυγεία συντήρησης και σύχρονες γραμμές συσκευασίας.      Η διάθεση και η εμπορία της πατάτας είναι καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου ενω των υπόλοιπων προϊόντων ανάλογα με την εποχή τους. Η  προώθηση των προϊόντων μας γίνεται  στην εγχώρια αγορά  και στις περισσότερες  Ευρωπαϊκές χώρες.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΡΟΥΠΑΚΙ - Ηλείας
    2623033290
    6974597445, 6973791855
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ - ΣΙΤΑΡΙ - ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

    Η παράδοση στην παραγωγή δημητριακών (καλαμπόκι-σιτάρι-κριθάρι),που πέρασε από γενιά σε γενιά στην οικογένεια ΚΑΛΤΣΑ μας έχει φέρει σε ένα σημείο που μπορούμε πλέον να μιλάμε για (πραγματικά)ποιοτικά προϊόντα. Η Σαρακινα βρίσκεται στους πρόποδες της Πίνδου δίπλα στο Πηνειό ποταμό. Με το άριστο μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την εξελιγμένη τεχνολογία των μηχανημάτων, μας επιτρέπει να αλωνίζουμε τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου με υγρασίες χαμηλότερες του 14% χωρίς τοξίνες(αλφατοξινες κτλ). Με εξοπλισμό μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και 1500 στρέμματα καλλιέργειας μπορούμε πλέον και δίνουμε τα χεριά για υγιείς συνεργασίες τόσο σε κτηνοτρόφους όσο και σε εμπόρους.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΣΑΡΑΚΙΝΑ - Τρίκαλα
    6944760224
    6944710807
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ - ΣΟΥΡΣΟΥ ΑΝΝΑ

    Η ιστορία της ΣΟΥΡΣΟΣ Α.Ε. ξεκινά το 1990 και από τότε συνεχίζει δυναμικά να είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής στις εξαγωγές. Χάρη στα εξαιρετικά επιλεκτικά μέσα μπορεί να είναι μια από τις σημαντικότερες οικονομικές μονάδες της περιοχής και εταιρεία που εγγυάται στους προμηθευτές για την κάλυψη των υποχρεώσεων πληρωμών αμέσως, καθώς και μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία σε πελάτες, που εκτείνεται από την Ανατολική στη Δυτική Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες, με τους κύριους πελάτες από τη Σερβία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ουγγαρία, Switzeland, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την εσωτερική αγορά της Ελλάδα. Κάθε χρόνο η εταιρεία επενδύει σε μηχανήματα και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών και να ανταγωνιστούν με επιτυχία στην απαιτητική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

    Στείλτε e-mail
    ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ - ΑΡΓΟΣ - Άργος
    2751042202
    6936805653
Σελίδα 1 από 8