noscript image for google
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΜΙΑΟΥΛΗ 1 ΚΑΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Πυργος
  2621033880
  6977905430
  Παναγιώτης Σταθόπουλος - Λογοπεδικός - Λογοθεραπευτής - Αμαλιάδα

  Κέντρο Λογοθεραπείας Παιδιών - Εφήβων - Ενηλίκων - Αμαλιάδα Ηλείας.

  Π.Ε. Diploma Ειδικής Αγωγής - Ειδικός Παιδαγωγός

  Πτυχιούχος Θεραπευτής για άτομα με ειδικές ανάγκες Πανεπιστημίου Εξωτερικού (Belgrade University - Speech and Language Therapist)

  Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών Λογοθεραπευτών

  Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου για την Αφασία

  Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας

  Π. Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΗΛΕΙΑΣ

  Ειδικός στη διάγνωση - θεραπεία διαταραχών λόγου, φωνής, ομιλίας, ακοής, επικοινωνίας, γραφής, ανάγνωσης.

  Εργασιακή εμπειρία σε κλινικές λογοθεραπείας του εξωτερικού και ΚΕΠΕΠ Θεσσαλονίκης.

  Ενδεικτικά:

  - Διαταραχές άρθρωσης (δυσλαλία) και φωνητικές διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία)

  - Διαταραχές φωνής (δυσφωνία, αφωνία)

  - Γραπτού λόγου (μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσγραφία, δυσορθογραφία)

  - Διαταραχές λογικής και μαθηματικής κρίσης

  - Αφασίες, δυσφασίες παιδιών και ενηλίκων

  - Νευρογενείς διαταραχές λόγου - ομιλίας (δυσαρθρία)

  - Διαταραχές ακοής (βαρηκοΐα, κώφωση)

  - Κοχλιακά εμφυτεύματα

  - Εγκεφαλική παράλυση

  - Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

  - Φυσικές και κινητικές αναπηρίες ΚΝΣ

  - Νοητική υστέρηση

  - Αυτισμός

  - Σύνδρομα Down, Asperger κ.α.

  - Αλτσχάιμερ

  - Δυσφαγία και διαταραχές κατάποσης

  - Ρινολαλίες

  - Καθυστέρηση ομιλίας

  - Διαταραχή μειωμένης προσοχής

  - Υπερκινητικότητα

  - Επικοινωνιακές διαταραχές, σχιστίες χειλιών

  - Υπερωας, λαρυγγεκτομή, αγνωσία, απραξία

  - Διαγνωστικά και προληπτικά θέματα

  Συνεργασία με όλα τα ταμεία και με όλες τις ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες.

  Δέχεται με ραντεβού καθημερινά 09.00 - 22.00

  Εκτάκτως Σάββατο, επισκέψεις κατ' οίκον.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ 10 - Αίγινα
  6976081077
  Οι υπηρεσίες μας για την καινούργια, σχολική χρονιά 2016- 2017

   Υπηρεσίες παιδοψυχίατρου :

  Ο παιδοψυχίατρος είναι υπεύθυνος για τη διάγνωση της δυσκολίας που παρουσιάζει το παιδί , η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη ,τη μάθηση , τη συμπεριφορά , το συναίσθημα , την επικοινωνία , τη διατροφή , την ψυχή κ.ά. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεραπευτές της διεπιστημονικής ομάδας , επιλέγεται το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθήσει το παιδί , ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του τελευταίου .

   Ειδική διαπαιδαγώγηση :
  Είναι η επιστήμη που ασχολείται με ελλείψεις ή δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί , σχετικά με τη γραφή , την ανάγνωση , την κατανόηση κ.ά. Συγκεκριμένα , ο ειδικός παιδαγωγός διαμορφώνει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ( δυσλεξία , δυσαριθμία , δυσαναγνωσία , δυσορθογραφία , δυσγραφία) , διάσπαση προσοχής - υπερκινητικότητα , σχολικής ετοιμότητας και προετοιμασίας , ψυχοκινητική καθυστέρηση , διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές , δυσκολίες συμπεριφοράς , προβλήματα ακοής ή όρασης , νοητική καθυστέρηση κ.ά

   Λογοθεραπεία :
  Όταν αναφερόμαστε στον όρο Λογοθεραπεία εννοούμε την επιστήμη που παρεμβαίνει σε διαταραχές λόγου και ομιλίας, σε διαταραχές φωνής, μάσησης - κατάποσης και ροής - ρυθμού της ομιλίας, ανεξάρτητα με το ποιά είναι η αιτία της εκάστοτε διαταραχής: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική.
  Η επιστήμη της Λογοθεραπείας έχει ως στόχο την ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, της ευκρίνειας της ομιλίας καθώς και την ανάπτυξη και παραγωγή ομιλίας σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ βαρηκοία.

  Πιο συγκεκριμένα η Λογοθεραπεία ασχολείται με τις παρακάτω διαταραχές:
  • Λόγου (προφορικού και μη)
  • Ομιλίας
  • Επικοινωνίας
  • Φωνής
  •Σίτισης και κατάποσης
  Οι λογοθεραπευτές παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα με τις ακόλουθες διαταραχές:
  •Αναπτυξιακές διαταραχές ομιλίας
  •Αρθρωτικές διαταραχές
  •Φωνολογικές διαταραχές
  •Δυσαρθρία
  •Διαταραχές στη ροή της ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία)
  •Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές
  •Ειδική Γλωσσική Διαταραχή
  •Γλωσσικές δυσκολίες που οφείλονται σε νοητική υστέρηση
  •Βαρηκοΐα - κώφωση
  •Διαταραχές χρήσης της γλώσσας- Πραγματολογικές Διαταραχές (Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Σημασιολογική – Πραγματολογική διαταραχή)
  •Μαθησιακές δυσκολίες
  •Διαταραχές στη σίτιση και κατάποση (δυσφαγία)
  •Διαταραχές φωνής
  •Κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες
  •Χειρουργικές επεμβάσεις κεφαλής και τραχήλου (λαρυγγεκτομή)
  •Νευρογενείς διαταραχές και σύνδρομα
  •Εγκεφαλικά επεισόδια – αφασίες
  •Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

  Για την αποκατάσταση των παραπάνω διαταραχών η επιστήμη της Λογοθεραπείας χρειάζεται τη συνεργασία και άλλων ειδικοτήτων όπως, της Εργοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

   Εργοθεραπεία :

  Εργοθεραπεία είναι η τέχνη και η επιστήμη που βοηθά τα παιδιά να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές δραστηριότητες που είναι σημαντικές σε αυτά, ανεξάρτητα από την πάθηση, αναπηρία ή μειονεξία που πιθανό να αντιμετωπίζουν. Η Εργοθεραπεία χρησιμοποιεί δραστηριότητες βασισμένες στην ανάγκη του παιδιού για εξερεύνηση, με σκοπό την κατάκτηση ουσιαστικών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη του. Απώτερος στόχος είναι το παιδί να εμπλακεί στην διαδικασία της μάθησης, ώστε να ενισχύσει την προσαρμοστικότητά του στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

  Τομείς παρέμβασης Εργοθεραπείας:
  Το παιδί δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς. Πιο συγκεκριμένα, στους τομείς της αυτοϋπηρέτησης, της παραγωγικότητας (προσχολικό και σχολικό πλαίσιο) και του ελεύθερου χρόνου. Αυτά ακριβώς είναι και τα πλαίσια τα οποία παρεμβαίνει η Εργοθεραπεία, βοηθώντας το παιδί θα μάθει να λειτουργεί ανεξάρτητο, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή του.
  Με την Εργοθεραπεία το παιδί:
  1. Αποκτά καλύτερη αντίληψη σώματος, μαθαίνοντας να διακρίνει τα μέλη καθώς και τη δεξιά/αριστερή πλευρά του, για τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής.
  2. Γίνεται επιδέξιο σε δραστηριότητες αδρής κίνησης, αποκτώντας καλύτερη στάση σώματος και έλεγχο, για τη συμμετοχή του σε αθλητικές δραστηριότητες.
  3. Βελτιώνεται σε δραστηριότητες που απαιτούν λεπτή κινητικότητα. Εκπαιδεύεται στην εδραίωση δυναμικής τριποδικής σύλληψης για τη χρήση μολυβιού, ψαλιδιού και μικροαντικειμένων με ορθότητα και ακρίβεια.
  4. Ενισχύει τον αμφίπλευρο συγχρονισμό του, για την συγχρονισμένη χρήση των δύο πλευρών του σώματος σε πλήθος δραστηριοτήτων.
  5. Εκπαιδεύεται σε δραστηριότητες οπτικής αντίληψης και οπτικοκινητικού συγχρονισμού, όπου απαιτείται συντονισμένη δράση ματιού-χεριού, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την γραφή και τον αθλητισμό.
  6. Αποκτά χωροχρονικό προσανατολισμό, μαθαίνοντας τις βασικές έννοιες του χώρου και του χρόνου, για καλύτερο προσανατολισμό και διαχείριση χρόνου.
  7. Ενισχύει αντιληπτικές και γνωστικές δεξιότητες, όπως η κατηγοριοποίηση, η οπτική και ακουστική μνήμη, η κριτική ικανότητα και η επίλυση προβλήματος.
  8. Ενισχύει την βλεμματική του επαφή και την ικανότητα συγκέντρωσης, σημεία «κλειδιά» για την εκπαιδευτική διαδικασία.
  9. Κοινωνικοποιείται, μαθαίνοντας να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις συνθήκες και τους ρόλους που αναλαμβάνει.
  10. Εντάσσεται στην διαδικασία του παιχνιδιού (κινητικό, συμβολικό, δημιουργικό , εκπαιδευτικό)

   Υπηρεσίες Ψυχολόγου:
  Ο ψυχολόγος είναι υπεύθυνος και αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών, ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν , να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά τους, καθώς και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα τους . Επίσης, μέσα από την σχέση που αναπτύσσει και το παιχνίδι μαζί τους, τα βοηθά να μάθουν καινούργιους τρόπους συμπεριφοράς αλλά και καινούργιους πιο λειτουργικούς τρόπους να σχετίζονται με τους άλλους.
  Επιπλέον, αναλαμβάνει την συμβουλευτική των γονέων, με στόχο να τους αποφορτίσει από διάφορα άγχη και αγωνίες, καθώς και να απαντήσει σε απορίες που μπορεί να έχουν, σχετικά με την διαπαιδαγώγηση του παιδιού και προσπαθεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στο παιδί. Ακόμα, τους βοηθά να βρουν νέους πιο λειτουργικούς τρόπους να διαχειρίζονται τα διάφορα προβλήματα και τις εντάσεις μέσα στην οικογένεια, με στόχο την καλυτέρευση των σχέσεων ανάμεσα σε εκείνους και το παίδι.

   Θεατρικό παιχνίδι :
  Το θεατρικό παιχνίδι συντελεί στη γνωστική , κινητική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Με διασκεδαστικό τρόπο , το παιδί μαθαίνει να ασκεί τη φαντασία και την κρίση του , να συναισθάνεται , να εκφράζεται , να εκτονώνεται και γενικά , να εξελίσσει τις γνώσεις του .

   Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού :
  Μέσω της αφήγησης διδακτικών παραμυθιών και της δραματοποιησής τους , το παιδί εκπαιδεύεται σε τομείς όπου παρουσιάζει αδυναμίες (π.χ. ένα ντροπαλό παιδί που θέλει να αποκτήσει παρέες και κοινωνικό χαρακτήρα) . Πραγματοποιούνται και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης ( κατασκευή μάσκας , κολλάζ , ζωγραφική κ.ά) , που υποβοηθούν στην επίτευξη του εκάστοτε στόχου .

   Ψυχόδραματικό παιχνίδι, έκφραση και κίνηση για παιδιά
  Αν Παρακολουθήσουμε τον τρόπο που τα παιδιά παίζουν (ομαδικά αλλά και ατομικά), θα παρατηρήσουμε ότι πολλές φορές, τους αρέσει πολυ ενα είδος παιχνιδιού το οποίο μπορεί να μοιάζει με θεατρική παράσταση. Παραδείγματος χάριν , παίζουν "πόλεμο", "το κομμωτήριο" ή "την οικογένεια". Ενσαρκώνοντας τους ρόλους μεταξύ τους (η μεταξύ αυτών και των κούκλων τους) ,αυτοσχεδιάζουν και φτιάχνουν μια ιστορία.
  Ο J. L Moreno, εμπνευστής της θεωρίας και της μεθόδου του Ψυχοδράματος, διαπίστωσε ότι όσο τα παιδιά παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια, που εμπεριέχουν ιδιαίτερο αυθορμητισμό, συχνά εκφράζουν μέσα από αυτά, εσωτερικές συγκρούσεις, επιθυμίες, άγχη, φόβους, και φαντασιώσεις που έτσι παύουν να είναι εγκλωβισμένα μέσα τους και βρίσκουν διέξοδο μέσω της δημιουργικής εκτόνωσης και μετουσίωσης .

  Το παιχνίδι λοιπόν, είναι μια διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται από τα παιδιά, όχι μόνο για αυτό-έκφραση και ευχαρίστηση , αλλά και ως μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν, να κατανοήσουν και να διαχειριστούν διάφορα προβλήματα, καταστάσεις και συναισθήματα που τα απασχολούν .

  Πάνω λοιπόν σε αυτή την διαδικασία παιχνιδιού των παιδιών, βασίζεται και το ψυχοδραματικό παιχνίδι, με κύρια εργαλεία του:

  • Την σύνθεση ή την διήγηση διαφόρων ιστοριών από τα παιδιά και κατόπιν ενσάρκωση των ρόλων που εμπεριέχονται σε αυτές

  • Την εφαρμογή διαφόρων ασκήσεων με σκοπό το ζέσταμα, την ενδυνάμωση και την καλύτερη αντίληψη του σώματος τους

  • Την ζωγραφική και την χειροτεχνία

  • Την αφήγηση και την εκδραμάτιση παραμυθιών

  Σκοπός λοιπόν της ομάδας αυτής , είναι να βρουν τα παιδιά ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν σωματικά, συναισθηματικά και δημιουργικά, αλλά και να αναπτύξουν και να διερευνήσουν πτυχές τις προσωπικότητας τους, όπως:
  • Την έκφραση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους
  • Την καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων τους
  • Την σύναψη υγιών σχέσεων με τους άλλους γύρω τους
  • Την επίλυση προβλημάτων όπως: επιθετικότητα, εκρήξεις θυμού, μειωμένη αυτοπεποίθηση, έντονο αίσθημα ντροπής
  • Την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητας τους
  • Την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους
  • Την ενδυνάμωση και την καλύτερη αίσθηση του σώματος τους

   Παιγνιοθεραπεία

  Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976 081 077
  Υπεύθυνη θεραπευτηρίου
  Τζήκα Βασιλική
  Ειδική παιδαγωγός – Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός αυτόνομης διαβίωσης

  Γίνονται δεκτά όλα τα ταμεία
  Toggle
 • Κατηγορία: ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  ΜΠΟΤΣΑΡΗ 7 - ΝΕΑΠΟΛΗ - Λακωνίας
  6945042340
  ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Λιβανού Ματίνα
  Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπετών
  Πτυχιούχοε Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας
  Μπότσαρη 7, Νεάπολη
  Τηλ. : 6945042340

  Παιδιατρική Εργοθεραπεία

  Αυτιστική Διαταραχή και άλλες Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

  Νοητική Υστέρηση - Σύνδρομα

  Δυσπραξία - Δυσλεξία - Δυσγραφία

  Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα

  Καθυστέρηση στη φυσιολογική ανάπτυξη - αναπτυξιακή ανωριμότητα

  Μαθησιακές - Αντιληπτικές - Γνωστικές - Γραφοκινητικές Δυσκολίες

  Εργοθεραπεία ενηλίκων

  Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο

  Κάκωση Νωτιαίου Μυελού

  Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση

  Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

  Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

  Πάρκινσον

  Μυασθένειες, μυοπάθειες

  Εγκεφαλική παράλυση

  Αναπτυξιακές - Κινητικές - Νευρομυοσκελετικές - Αισθητηριακές Διαταραχές

  Toggle
 • Κατηγορία: ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  ΙΚΤΙΝΟΥ 3 - Θεσσαλονίκη
  2310267062
  6944589737
  Κέντρο αναπτυξιακής Εργοθεραπείας “Ολοκλήρωση”

  Παγιάντζα Θεοφανώ
  Εργοθεραπεύτρια OTR/S.I
  Ικτίνου 3 / Θεσσαλονίκη
  Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 267 062, Κιν.: 6944589737

  Τι είναι η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.
  αισθητηριακή ολοκλήρωση (Sensory Integration) είναι η διαδικασία με την οποία ο εγκέφαλος οργανώνει και ερμηνεύει μία πληροφορία. Η προσέγγιση στην θεραπεία μέσω της μεθόδου S.I. είναι επιτυχής, γιατί το παιδί γίνεται ικανό να επεξεργάζεται αυτόματα σύνθετες αισθητηριακές πληροφορίες, με ένα αποτελεσματικό τρόπο. Σκοπός της θεραπείας είναι να βελτιώσει τις ικανότητες του παιδιού, ώστε αυτό να εξελιχθεί και να μάθει μέσω της αποδοτικότερης νευρολογικής επεξεργασίας.
  Απαιτείται ανάλογος κλινικός εξοπλισμός και κλινική – θεραπευτική εμπειρία.

  Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας “Ολοκλήρωση” παρέχει:

  Αξιολόγηση – Διάγνωση

  Θεραπεία

  Συμβουλευτική σε γονείς παιδιών που παρουσιάζουν προβλήματα ανάπτυξης

  Τομείς παρέμβασης:

  Ψυχοκινητική καθυστέρηση – ανωριμότητα

  Αισθητηριακές διαταραχές

  Δυσκολίες επικοινωνίας

  Αναπτυξιακές διαταραχές

  Υπερκινητικότητα – διάσπαση προσοχής

  Διαταραχές προσαρμογής

  Διαταραχές συμπεριφοράς – συναισθήματος

  Διαταραχές στην ανάπτυξη της λεπτής κίνησης

  Η αξιολόγηση είναι βασισμένη στα φυσιολογικά στάδια ανάπτυξης της κάθε ηλικίας, γίνεται με test, σε συνδυασμό με το ιατρικό ιστορικό και την κλινική παρατήρηση της συμπεριφοράς του κάθε παιδιού.

  Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη της Αισθητικής Ολοκλήρωσης στηριζόμενη στην εφαρμογή των βασικών αρχών Εργοθεραπείας μέσα από εμπειρία κλινική και θεραπευτική 31 χρόνων.

  Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά κατά μέσο όρο μέσα στους 3 πρώτους μήνες από την έναρξη της θεραπευτικής διαδικασίας, η δε λήξη εξαρτάται από το επίπεδο δυνατοτήτων εξέλιξης του κάθε παιδιού. Το Κέντρο Αναπτυξιακής Εργοθεραπείας “Ολοκλήρωση” έχει επιστημονική συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (αναπτυξιολόγους, νευρολόγους παιδιών, παιδοψυχίατρους, παιδίατρους) καθώς και με θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων (λογοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.λ.π.) με στόχο την παράλληλη εξειδικευμένη θεραπευτική παρέμβαση του κάθε παιδιού και την στήριξη της οικογένειάς του.

  Βιογραφικό

  Η κα. Θ. Παγιάντζα παρέχει τις θεραπευτικές της υπηρεσίες από το 1985.
  Αρχικά ασχολήθηκε με την Ψυχιατρική Εργοθεραπεία.
  Στην πορεία απέκτησε πολύτιμη γνώση και εμπειρία μέσα από την οργάνωση του τμήματος Εργοθεραπείας στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.
  Ασχολήθηκε με την αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 13 χρονών με αναπτυξιακά – παιδοψυχιατρικά προβλήματα για 18 χρόνια.
  Παράλληλα είχε επιστημονική συνεργασία με την σχολή Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής), ως επιστημονική υπεύθυνη για την κατάρτιση και πρακτική άσκηση σπουδαστών.
  Εξειδικεύτηκε στην μέθοδο “Sensory Integration” “Αισθητηριακή Ολοκλήρωση” και εφαρμόζει αυτή σε κλινικό επίπεδο σε οργανωμένο ιδιωτικό της χώρο.
  Υπήρξε επιπλέον επιστημονικός συνεργάτης στο Αναπτυξιακό Κέντρο “Φωκά”, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστημονική συνεργασία με το Παιδιατρικό – Νευρολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”.
  Στο διάστημα της επαγγελματικής της πορείας (31 χρόνια) έχει συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε συνέδρια στον παιδοψυχιατρικό χώρο καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα ειδικής αγωγής).
  Βάζοντας λοιπόν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του παιδιού κάνοντας η ίδια την πλήρη αξιολόγησή του, επιλέγοντας το ανάλογο θεραπευτικό πρόγραμμα παρέχει τις γνώσεις και την εμπειρία της με στόχο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ – ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΦΩΡΜΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΗΣ 2 - Βύρωνας
  2107665660
  6972506091
  Λογοθεραπεία, Βύρωνας

  Λογοθεραπευτές, Βύρωνας

  Εργοθεραπεία, Βύρωνας

  Ειδική αγωγή, Βύρωνας

  Κέντρο αναπτυξιακής διάγνωσης ενηλίκων, Βύρωνας

  Κέντρο αποκατάστασης ενηλίκων, Βύρωνας

  Συμβουλευτική γονέων, Βύρωνας

  Κέντρο αναπτυξιακής διάγνωσης παίδων, Βύρωνας

  Κέντρο αποκατάστασης παίδων, Βύρωνας

  Κέντρο αναπτυξιακής διάγνωσης εφήβων, Βύρωνας

  Κέντρο αποκατάστασης εφήβων, Βύρωνας

  Ψυχολογική υποστήριξη, Βύρωνας
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  Πετρουπόλεως 67 - Ιλιον
  2105061205
  6945706894
  Υπηρεσίες

  Σήμερα το ΙΘΕΚΑ λειτουργεί στην περιοχή Ιλίου – Πετρούπολης με τμήματα:

  Εργοθεραπείας

  Φυσικοθεραπείας

  Κινητικής αγωγής

  Λογοθεραπείας

  Ψυχοθεραπείας

  Παιδαγωγικού – μαθησιακών δυσκολιών

  Συμβουλευτικής γονέων

  Οι ειδικοί του ΙΘΕΚΑ, εργοθεραπευτές – λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και ειδικοί παιδαγωγοί προσφέρουν αποτελεσματική καθοδήγηση, ενημέρωση και παρέμβαση, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών.

  Δεν προσφέρουν ψυχοπαιδαγωγικές «συνταγές», αντ’ αυτού, εστιάζουν στη βελτίωση των παιδιών και στην κινητοποίηση των γονέων, δίνοντάς τους δύναμη, μέσα από τη γνώση.

  Το ΙΘΕΚΑ συνεργάζεται διαρκώς με τοπικούς φορείς (δήμους, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς), ώστε έγκαιρα να επισημαίνονται κάποιες ειδικές ανάγκες και από κοινού, να γίνονται υποστηρικτικές παρεμβάσεις και προληπτικοί έλεγχοι από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την εφηβεία.

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
  Βρισκόμαστε Πετρουπόλεως 67 στο Ίλιον.

  Τ: 2105061205 / Κ: 6945706894

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΣΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 22 - Καλύβια
  6946734323
  Καλώς ήρθατε στην καινούργια ιστοσελίδα της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού "ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ".

  Το κέντρο αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών εδρεύει και λειτουργεί στα ΚΑΛΥΒΙΑ.

  Το κέντρο μας λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

  Καλώντας το 6946734323 επικοινωνείται μαζί μας, και κλείνοντας ένα ραντεβού ερχόμαστε σε άμεση επαφή.

  Στην πρώτη συνάντηση συζητούμε τους προβλη,ματισμούς σας και κατόπιν γίνεται η αξιολογητική συνεδρία (που περιλαμβάνει τον έλεγχο των διάφορων γνωστικών και γλωσσικών πεδιών) με τον άμεσα ενδιαφερόμενο (παιδί ή ενήλικα).

  Ειδικότερα προχωρούμε στην αποκατάσταση:

  Διαταραχών άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές.

  Διαταραχές της ροής του λόγου( Τραυλισμός, ταχυλαλία κ.α)

  Γλωσσικές διαταραχές ( φωνολογικές και άλλες)

  Διαταραχές του γραπτού λόγου( ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία)

  Διαταραχές της λογικής και μαθηματικής κρίσης( δυσαριθμησία)

  Αφασίες, δυσφασίες

  Δυσαρθρίες

  Γλωσσική ανωριμότητα

  Καθυστέρηση λόγου

  Νοητική υστέρηση

  Αυτισμός (Asperger, ΔΕΠ-Υ)

  Ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα όλων των τάξεων

  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

  ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

  ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

  Toggle
 • Κατηγορία: ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  ΒΡΥΣΟΥΛΑ - Ιωάννινα
  2651308762
  6940687209
  Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ιστοσελίδα της εργοθεραπεύτρις "Νούτσου Χριστίνας".

  Η έδρα μας είναι στη Βρυσούλα Ιωαννίνων.

  Η εργοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία μέσω του έργου (δραστηριότητας) επιτυγχάνει τη θεραπεία.

  Στόχος μας να μεγιστοποιούμε το επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας του ατόμου σ' όλες τις πλευρές της καθημερινότητας του.

  Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής εως και εφηβικής ηλικίας.

  Μέσω στοχευμένων και εξατομικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων, χρησιμοποιώντας κυρίως το παιχνίδι σαν θεραπευτικό μέσο, βοηθάμε τα παιδιά να βελτιώσουν τις γνωστικές, αντιληπτικές, αισθητηριακές, σωματικές και κινητικές τους δεξιότητες.

  Στο κέντρο μας μέσα από την εντατική συνεργασία που διατηρούμε με τους γονείς και τα πρόσωπα που παρακολουθούν τα παιδιά όπως: αναπτυξιολόγος, παιδίατρος, παιδοψυχίατρος, λογοθεραπευτής, ειδικοί παιδαγωγοί.

  Αντιμετωπίζουμε με εξατομικευμένες συνεδρίες: αυτισμό, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική στέρηση, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομα, διαταραχή ελλειματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, ανωριμότητα, προβλήματα συμπεριφοράς, ψυχοκινητική καθυστέρηση.

  Σε αρχικό στάδιο γίνεται η αξιολόγηση και κατόπιν συννενόησης επιλέγεται το κατάλληλο πρόγραμμα.

  Είμαστε πάντα στη διάθεση σας.

  Επικοινωνείται μέσω e-mail: xristinanoutsou@hotmail.com και τηλεφωνικά: 2651308762, 6940687209.

  Με εκτίμηση,

  Υπεύθυνη Κέντρου

  Νούτσου Χριστίνα

  ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 83 - Πετρούπολη
  2105015511
  Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού στην Πετρούπολη.

  Θα μας βρείτε στην οδό 25ης Μαρτίου 83.

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Ειδική Αγωγή

  Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών

  Συμβουλευτική γονέων

  Ομάδες Σχολών Γονέων

  Ψυχοθεραπεία Παιδιών - Ενηλίκων

  Το κέντρο οικογένειας και παιδιού ΝΗΝΕΜΙΑ δημιουργήθηκε αποσκοπώντας στην πρόληψη, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπευτική παρέμβαση των δυσκολιών που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Η διεπιστημονική μας ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό και κοινωνικό λειτουργό. Επιπλέον συνεργάζεται με παιδοψυχίατρο και αναπτυξιολόγο. Η επιστημονικότητα, ο σεβασμός και η ειλικρίνεια αποτελούν βασικές αρχές μας.

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΦΩΤΙΟΥ ΠΑΠΠΑ 31 - ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ - Λάρισα
  2410616024
  6936895105
  Το κέντροΛογοθεραπείας & Εργοθεραπείαςστην Λάρισα δημιουργήθηκε το 2003 από την κ. Αραμπατζή Κων/να και μετεξελίχτηκε το 2005 στη σημερινή του μορφή με στόχο να παρέχουμε άμεσα ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες που το έχουν ανάγκη.

  Το κέντρο στελεχώνεται από καταξιωμένους θεραπευτές με εμπειρία και συνεχόμενη εκπαίδευση. Οι συνεδρίες είναι ατομικές, με ημερήσια ενημέρωση για την θεραπευτική παρέμβαση και τις απαραίτητες οδηγίες προς τους γονείς έτσι ώστε να μετατρέψουμε την δυνατότητα του παιδιού σε ικανότητα άμεσα και γρήγορα.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 54 - Ιλίσια
  2107222214
  Το Animus Corpus είναι ένα Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο – Πολυχώρος επιστημόνων υψηλής ειδίκευσης, κατάρτισης και εμπειρίας, για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και άτομα της τρίτης ηλικίας.

  Οι συνεργάτες του Animus Corpus καλύπτουν τους ακόλουθους βασικούς τομείς:

  Ψυχολογία

  Ψυχιατρική

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Το Νοέμβριο του 2013 πραγματοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας του χώρου με στόχο τη βέλτιστη υποστήριξη των θεραπευομένων.

  Η παροχή υπηρεσιών μας διασφαλίζεται και βασίζεται στο επιστημονικό προσωπικό, τη θεραπευτική σχέση κα το άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κυριότερες μορφές θεραπειών:

  1. Ψυχολογία:

  Κλινική Εκτίμηση

  Ψυχοθεραπεία:

  Γνωσιακή - Συμπεριφορική Προσέγγιση

  Συνθετική Προσέγγιση

  Ψυχοδυναμική Προσέγγιση

  Ατομική Θεραπεία Συστημικής Προσέγγισης

  Παιγνιοθεραπεία

  Χοροθεραπεία

  EMDR

  Θεραπεία Ζεύγους

  Συμβουλευτική Γονέων

  Συμβουλευτική οικογένειας

  Συμβουλευτική Φοιτητών

  Ψυχόδραμα

  Διαγνωστικά Τέστ

  Νευροψυχολογική Αξιολόγηση

  2. Ψυχιατρική:

  Ψυχιατρική Εξέταση

  Ψυχιατρική Αντιμετώπιση

  Φαρμακοθεραπεία

  Ψυχογηριατρική Εξέταση

  3. Λογοθεραπεία:

  Λογοθεραπευτική Εκτίμηση

  Λογοθεραπευτική Παρέμβαση

  4. Εργοθεραπεία:

  Εργοθεραπευτική Εκτίμηση

  Εργοθεραπευτική Παρέμβαση

  5. Μαθησιακές Δυσκολίες:

  Τέστ Δυσλεξίας

  Παρέμβαση - Υποστήριξη

  6. Εποπτείες σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας

  7. Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος

  8. Σεμινάρια:

  Με ευρεία θεματολογία και αναλόγως την ειδίκευση του κάθε εισηγητή – θεραπευτή.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ - ΚΕΝΤΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 4 (ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ) - Μεταμόρφωση
  2114060726
  6972741680
  Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ιστοσελίδα MY CHILD PHYSIOCENTER.

  Μια διαδραστική ιστοσελίδα που εμπεριστατωμένα θα ενημερώνεστε, ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες σας.

  Το κέντρο μας εδρεύει στη Μεταμόρφωση, σ' ένα χώρο άρτια εξοπλισμένο, διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται όλες οι κατάλληλες προυποθέσεις που θα οδηγούμε γονείς και παιδιά στην: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ - ΑΠΟΧΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΔΡΑΣΗ

  Στο κέντρο μας τα παιδιά είναι σε έμπειρα χέρια θεραπευτών για στοχευμένα αποτελέσματα.

  Δραστηριοοιούμαστε στην:

  ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

  ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

  ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

  ΔΑΔ (διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές)

  ΑΥΤΙΣΜΟΣ

  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

  ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

  ΔΥΣΛΕΞΙΑ

  Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μαςwww.mychildphysiocenter.com ή να μας βρείτε στο facebook στη διεύθυνσηwww.facebook.com/MyChildPhysiocenter/info?tab=overview.

  Σας προσκαλούμε για μια ενημέρωση και δωρεάν αξιολόγηση.

  Μ' εκτίμηση

  ΚΙΟΥΛΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 40 - Πτολεμαιδα
  6974173441
  6974173441
  ΛογοθεραπείαΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  ΕργοθεραπείαΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Αισθητηριακή ολοκλήρωσηΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Κέντρο λογοθεραπείαςΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  ΔυσλεξίαΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Σύστημα γραφής-ανάγνωσης τυφλώνΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  ΤαχυλαλίαΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Φωνολογικές διαταραχέςΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Δομημένη εκπαίδευσηΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Μαθησιακές δυσκολίεςΒέροια,Νάουσα,Καστοριά,Πτολεμαίδα,Φλώρινα,Έδεσσα,Κοζάνη

  Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας (Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης) Δεσποινίδου Μαίρη στην Πτολεμαίδα.

  Στο Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας καταλαβαίνουμε την αξία της οικογένειας και πόσο ξεχωριστό είναι το παιδί σας. Εμπιστευτείτε μας, ότι οι μικροί σας ξεχωριστοί θησαυροί θα βρίσκονται σε ένα άριστα εξωπλισμένο φιλικό περιβάλλον με εξειδικευμένους θεραπευτές. Έχουμε την δυνατότητα να σας παρέχουμε υπηρεσίες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας - αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη σας και να είστε σίγουροι ότι εμπιστεύεστε, ότι πιο πολύτιμο έχετε στην ζωή σας, σε καλά χέρια.

  Το γραφείο μας βρίσκεται στην διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 40, Πτολεμαίδα.

  Στο Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας (Δεσποινίδου Μαίρη) κάθε παιδί που έρχεται έχει για μας ανυπολόγιστη τιμή. Όπως καταλαβαίνετε μπόρει να έχουμε περισσότερα από ένα παιδιά, αλλά είμαστε δεσμευμένοι σε κάθε γονέα ότι θα παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας για τους μικρούς τους θυσαυρούς.

  Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση των θεραπευτών, μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε την κατάλληλη ενημέρωση σχετικά με οποιαδήποτε απορία σας. Επίσης, ο χώρος μας διαμορφωμένος με τον απαραίτητο εξοπλισμό, μας επιτρέπουν να οργανώνουμε, με τον κατάλληλο τρόπο, συνεδρίες αξιολόγησης και θεραπείας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τυχόν απορίες. Φιλικότητα και εξυπηρετικότητα είναι οι κανόνες μας. Νοιαζόμαστε για το παιδί σας με ευαισθησία, αλλά και με επαγγελματισμό.

  Αν θέλετε να σας λύσουμε τυχόν απορίες ή να σας ενημερώσουμε για θέματα που σας αφορούν, παρακαλούμε επικοινώνηστε μαζί μας

  Προσφέρουμε υπηρεσίες λογοθεραπείας και αισθητηριακής ολοκλήρωσης σε παιδιά με :

  Αρθρωτικές και φωνολογικές Διαταραχές

  Μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία

  Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Δ.Α.Δ)

  Σύνδρομα

  Δυσπραξία

  Τραυλισμό - Ταχυλαλία

  Επιστημονικοί Υπεύθυνοι - Θεραπευτές του Κέντρου:

  Δεσποινίδου Μαίρη (Λογοθεραπεύτρια, Μεταπτυχιακό στις Δυσκολίες Μάθησης, Εξειδικευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση)

  Εμμανουήλ Πάυλος (Λογοθεραπευτής, Μέλος του ΣΕΛΛΕ)
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ 29 - ΝΕΑ ΖΩΗ - Ιωάννινα
  2651025508
  6941474677
  Κέντρο λογοθεραπείας στα Ιωάννινα. Το ιατρείο της κα. Κοντοδήμου βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίου 29.

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Αισθητηριακή ολοκλήρωση

  Δυσλεξία

  Καθυστέρηση λόγου

  Ειδική διαπαιδαγώγηση
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 26Α - Νεα Μάκρη
  2294023429
  6977259454
  2ο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στην ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4 & ΡΟΥΜΕΛΗΣ Ν.ΜΑΚΡΗ.

  Ψυχοπαιδαγωγική Μέριμνα Παιδιού και Εφήβου.

  Ατομική ψυχολογική υποστήριξη

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Μαθησιακές δυσκολίες

  Ψυχολογική στήριξη εφήβων

  Δημιουργική απασχόληση

  Ειδική διαπαιδαγώγηση

  Toggle
 • Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 132 - Πειραιάς
  2104917512
  Εάν ψάχνετε για ψυχολόγο στην Αθήνα είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα σας με ομαδικά ή εξατομικευμένα προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική γάμων, ψυχοθεραπεία, εξαρτήσεις, ειδική αγωγή - μαθησιακές δυσκολίες, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, αυτισμός - πρώιμη παρέμβαση, θεραπεία συμπεριφοράς και με προγράμματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες - AMEA.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΑΤΣΕΩΣ 36 - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - Θεσσαλονίκη
  2391110568
  6974150155
  Kαλώς ορίσατε στο κέντρο λογοθεραπείας "ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ" της Φιλιπποπούλου Ελένης. Το κέντρο μας αναπτύσσει τις δραστηριότητες του στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

  Μέσα από την εμπειρία μας και την αγάπη μας για το παιδί ασχολούμαστε με:

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών

  Συμβουλευτική γονέων

  Σχολική ετοιμότητα

  Σχολική μελέτη

  Στόχος μας η ΠΡΟΛΗΨΗ, η ΔΙΑΓΝΩΣΗ και ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ σε παιδιά οικογένειες και ενήλικες.

  Αξιολογώντας το αίτημα του ατόμου προτείνουμε εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, αποσκοπωντας στη βελτίωση, αυτονομία και πρόοδο του παιδιού όσο και της λειτουργικότητας του μέσα στο πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται.

  Ακόμα και μια υποψία των γονέων όσο αφορά την εξέλιξη του παιδιού τους η επίσκεψη στον λογοθεραπευτή συνιστάται προληπτικά όπως κάνουμε μια καθιερωμένη επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό.

  Ελάτε να γνωρίσετε το χώρο μας και τους ανθρώπους μας.

  Φιλικά,

  Φιλιπποπούλου Ελένη

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ 79 Α - Νέο Ηράκλειο
  2102849674
  6977787021
  Το πρότυπο Διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο “Έκφραση & Λόγος”, λειτουργεί από το 2001 και αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα κέντρα αναπτυξιακής παιδιατρικής στο τομέα της Πρόληψης, της Διάγνωσης και Αποκαταστήσεις για παιδιά , εφήβους και ενηλίκους.

  Αρχή μας

  Άριστη αξιολόγηση και διάγνωση ώστε να οδηγηθούμε σε μια επιτυχημένη θεραπεία.

  Η διεπιστημονική ομάδα μας

  Επιστημονική Υπεύθυνη του κέντρου Τσιλιώρη Πεπέ Ελένη

  Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας

  Σύντομο βιογραφικό

  Η κυρία Τσιλιώρη Πεπέ Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα.

  Είναι παθολόγος λόγου και ομιλίας απόφοιτη του πανεπιστημίου Defektoloski university. Έχει ειδίκευση στις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές. Είναι μέλος του πανελληνίου συλλόγου Λογοπεδικών, μέλος του CPLOL – LCSTL , μέλος του IALP διεθνής σύλλογος Λογοπεδικών και φωνιατρων και της ASHA. Ασχολείται με τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές, τον αυτισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανίχνευση προβλημάτων λόγου σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο ευρύ φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών και στις εξελικτικές διαταραχές.Έχει εκπαιδευτεί στην χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας PECS, MAKATON καθώς και στις μεθόδους TEACCH, ABA ,PBSP , PYRAMID , TOUCH AND SAY , SPEED- UP AND WRITE FROM THE START, HANNEN, PORTGE και LINDCOMBE. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια εντος και εκτός Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και έχει ένα αγόρι 4 ετών, ζει στο Ν. Ηράκλειο όπου και διατηρεί το Πρότυπο Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ‘’ ΕΚΦΡΑΣΗ & ΛΟΓΟΣ’’.

  Συνεργάζεται με σχολεία , όπου και πραγματοποιεί ανιχνευτικούς προληπτικούς ελέγχους λόγου και ομιλίας με την διεπιστημονική της ομάδα , καθώς δίνει και ομιλίες για θέματα λόγου , μάθησης και συμπεριφοράς σε σχολεία και δημόσιους φορείς.

  Συνεργάζεται με αναπτυξιολογους , παιδοψυχίατρους, παιδοδοντιατρους, παιδιατρους, και εκπαιδευτικούς. Έχει συνεργαστεί με την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Ν. Ηρακλείου ως παθολόγος λόγου και ομιλίας σε επίπεδο εθελοντισμού σε παιδιά και σε ενήλικες. Εργάζεται ως παθολόγος λόγου και ομιλίας από το 2001 και από το 2003 είναι η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ & ΛΟΓΟΣ’’.

  H διεπιστημονική ομάδα του κεντρου

  Παιδοψυχολόγο

  Χαριτωνίδου Αφροδίτη

  Παιδιατρικοί Εργοθεραπευτές

  Κοντούκα Αγγελική

  Λογοπεδικοί Ειδικούς παιδαγωγούς

  Τζίφα Γεωργία

  Κοινωνικό λειτουργό

  Παιδοψυχίατρο Παιδιατρικο

  Φυσικοθεραπευτή

  Το κέντρο λειτούργει συμφώνα με τις προδιαγραφές της ASHA ( American Speech-Language-Hearing Association) και είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα καθώς και με θεραπευτικά και διαγνωστικά εργαλεία.

  Υπηρεσίες μας

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Ειδικής Διαπαιδαγώγηση

  Ψυχολογική υποστήριξη

  Σμβουλευτική γονέων

  Διάγνωση - Θεραπεία Διαταραχές λόγου και ομιλίας

  Δυσπραξία

  Εξελικτική λεκτική δυσπραξία

  Εξελικτική στοματική δυσπραξία

  Προσωδία

  Διαταραχές φώνησης

  Οργανικές διαταραχές

  Μη οργανικές διαταραχές

  Διαταραχές ροής της ομιλίας - τραυλισμός

  Δυσαρθρία

  Ηχολαλια

  Δυσλεξία

  Διαταραχή RETT

  Υπερκινητικότητα - Διαταραχή ελλειματικής προσοχής

  Διαταραχή A SPERGER

  Η διεπιστημονική ομάδα του ¨Έκφρασης και Λόγος¨ αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, απόφοιτους ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με μεταπτυχιακούς τίτλους και πολυετή εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής.

  Εμπιστευθείτε μας και ελάτε για μια δωρεάν αξιολόγηση.

  Με εκτίμηση,

  Τσιλιώρη Ελένη
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 45 - Σέρρες
  2321046142
  6981071409
  Καλώς ήρθατε στο νέο μας χώρο που ξεκινάει με πολλή αγάπη και αισιοδοξία τις καινούργιες του δραστηριότητες σ' έναν φιλόξενο και όμορφο τόπο, όπως είναι οι Σέρρες.

  Μπαίνοντας στο site μας θα καταλάβετε το σύνολο των παροχών μας όσον αφορά το παιδί, τους γονείς, την οικογένεια για την ομαλή και ήρεμη ένταξη τους στην κοινωνία.

  Υπηρεσίες

  Πρωινή Δομή (για παιδιά 2-6 ετών με αυτισμό, καθυστέρηση ομιλίας, νοητική υστέρηση, σύνδρομα )

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Ειδική Διαπαιδαγώγηση

  Μαθησιακή Αποκατάσταση

  Καθημερινή Οργάνωση Μελέτης

  Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων

  Συμβουλευτική και Καθοδήγηση Γονέων

  Παράλληλη Στήριξη στο σχολείο

  Στρατηγικές παρεμβάσεις

  Πρωτοποριακό πρόγραμμα για παιδιά με αυτισμό

  Οργάνωση μελέτης για παιδιά από 6 - 12

  Μάθημα για 2 παιδιά με κοινές ανάγκες

  Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε, να σας ενημερώσουμε, ώστε να μας εμπιστευτείτε, καταλαβαίνοντας μόνοι σας ότι αφουγκραζόμαστε την αγωνία του κάθε γονιού και τον ωθούμε στο σωστό χειρισμό των παιδιών, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα μαζί τους για την κάλυψη των αναγκών τους στην καθημερινότητα.

  Φιλικά,

  ΚΑΠΙΩΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 13 - ΠΟΛΙΧΝΗ - Θεσσαλονίκη
  2310667046
  6977124710
  Το πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών της κας Πανταζή Γεωργίας Λογοθεραπεύτριας S.I. ΜSc, είναι το πρώτο ειδικό επιστημονικό κέντρο που δημιουργήθηκε από την ίδια ,το 2005 στην Πολίχνη και από τότε προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες :

  · Λογοθεραπείας

  · Εργοθεραπείας

  · Ειδικής διαπαιδαγώγησης

  · Ψυχολογικής Στήριξης & Συμβουλευτικής Γονέων.

  Μέσα σε ένα όμορφο, άνετο και φιλικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και των γονέων, άρτια εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα, η διεπιστημονική μας ομάδα με ευαισθησία και φροντίδα, μετατρέπει τη θεραπευτική διαδικασία σε ένα ευχάριστο παιχνίδι για το παιδί. Σκοπός μας είναι: η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση διαταραχών προφορικού και γραπτού λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας και φωνής. Φιλοσοφία του κέντρου μας είναι ότι κάθε παιδί και κάθε γονιός είναι μοναδικοί και τυγχάνουν του απόλυτου ανθρώπινου και επιστημονικού σεβασμού μας.

  Το κέντρο μας συνεργάζεται σταθερά και με έγκριτους γιατρούς και θεαραπεύτες άλλων ειδικοτήτων όπως φυσιοθεραπευτές ,παιδιάτρους, παιδοΩΡΛ, αναπτυξιολόγους ,παιδοοδοντιάτρους κ.τ.λ

  Το 2009 , με σκοπό να καλυφτούν οι ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών λογοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες η κα Πανταζή Γεωργία δημιουργεί ένα δεύτερο σύγχρονο κέντρο λογοθεραπείας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

  Ζητήστε τη συμβουλή ή τη βοήθεια μας για οποιαδήποτε ανησυχία σας

  Καλυτέρα να ανησυχούμε έγκαιρα ακόμα και αν η ανησυχία αποδειχτεί αβάσιμη.

  Εδώ η δική σας ανάγκη γίνεται δική μας προτεραιότητα.

  (Με σεβασμό στις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού και της οικογένειάς του)

  ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

  - ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  - ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

  - ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

  - ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

  - ANETO ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

  - ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

  Σημαντική μας αρχή για μια επιτυχημένη θεραπεία είναι η ενδελεχής αξιολόγηση με σκοπό να καθοριστούν τόσο οι δυνατότητες ,όσο και οι δυσκολίες κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτό ,κατά την αρχική αξιολόγηση χορηγούνται στο κέντρο μας τα εξής διαγνωστικά tests :

  Ø Δοκιμασία Φωνητικής και Φωνολογικής Εξέλιξης των παιδιών

  Ø Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου

  Ø Δοκιμασία Πληροφοριακής και Γραμματικής Επάρκειας

  Ø ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ

  Ø ΕΔΑΛΦΑ

  Ø PLS -3

  Ø RAVEN TEST

  Ø Goodenough Draw A Person Test

  Ø Detroit Test μαθησιακής επάρκειας (DTLA)

  Ø Προσαρμογή-Πράξη-Προσέγγιση (ΠΡ-Η)

  Η διεπιστημονική μας ομάδα ακολουθώντας τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα έχει καταρτιστεί και πιστοποιηθεί στις παρακάτω θεραπευτικές μεθόδους:

  Ø Αισθητηριακή ολοκλήρωση S.I

  Ø MAKATON

  Ø TEACCH

  Ø PECS(I,II)

  Ø PCI

  Ø Lidcombe Program

  Ø SIMATA

  Ø TOUCH &SAY

  Ø Social Stories & Comic Strips

  Ø Padovan (Ι ,ΙΙ)

  Ø Theraplay

  Ø Ανάγνωση και γραφή Braille

  ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ :

  • - Αν το παιδί σας παρουσιάζει δυσκολία όταν βυζαίνει, πιπιλάει, ρουφάει, μασάει ή καταπίνει όποτε κι αν συμβαίνει αυτό.

  • - Αν το μουρμούρισμα του παιδιού σας δεν αποτελείται από ποικιλία ήχων μέχρι 12 μηνών.

  • - Αν το παιδί σας δε χρησιμοποιεί προτάσεις 2 λέξεων μέχρι την ηλικία των 2,5.

  • - Αν η ομιλία του παιδιού σας είναι δύσκολα καταληπτή από τους περισσότερους ανθρώπους στην ηλικία των 3 χρονών.

  • - Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να αρχίσει μια πρόταση ,αν κομπιάζει

  • -Αν το παιδί σας μιλάει με τη μύτη.

  • - Αν το παιδί σας δεν χρησιμοποιεί σωστά δομημένες προτάσεις ή έχει φτωχό λεξιλόγιο στην ηλικία των 5 χρονών.

  • - Αν το παιδί σας παρουσιάσει δυσκολία με τους ήχους που αναπτύσσονται τελευταίοι (σ, λ. β, τσ ) στην ηλικία των 5 χρονών.

  • - Αν το παιδί σας παρουσιάσει δυσκολία στη χρήση του ‘ρ' ή του ‘θ' στα 6 το χρόνια.

  • - Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να καταλάβει λόγια και οδηγίες που του δίνονται.

  ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ:

  Αν το παιδί σας πέφτει εύκολα κάτω.

  - Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να υπολογίσει τη θέση του σώματός του στο χώρο (χτυπάει εύκολα).

  - Αν το παιδί σας το παιδί σας σπάει συχνά τα παιχνίδια του.

  - Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να ζωγραφίσει μέσα σε πλαίσιο ,να φτιάξει παζλ,, να κόψει με το ψαλίδι στο νηπιαγωγείο.

  • Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να αυτοεξυπηρετηθεί. Να μην έχει δηλαδή, ανάλογα με την ηλικία του, τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να φάει μόνο του, να βάλει τα ρούχα ή τα παπούτσια του, να πάει στην τουαλέτα, κ.λπ..

  - - Αν το παιδί σας Έχει ελαττωμένο μυϊκό τόνο (μοιάζει αδύναμο ή πλαδαρό )..

  • -Αν το παιδί σας δεν παίζει με τα παιχνίδια της ηλικίας του, .

  • - Αν το παιδί σας Υπάρχει εμφανής καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας του ή η ομιλία του είναι δυσνόητη και δεν αρθρώνει σωστά.

  • - Αν το παιδί σας είναι πολύ υπερκινητικό και δεν μπορεί να ησυχάσει.

  • - Αν το παιδί σας είναι πολύ ευαίσθητο σε οσμές, γεύσεις, θορύβους ή αγγίγματα.

  • - Αν το παιδί σας αποφεύγει την παιδική χαρά.

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3 - Μαρκόπουλο
  2299063230
  6936871492
  Αγάπη, χαρά, όρεξη, μεταδοτικότητα, αντοχές, αισιοδοξία είναι λίγες από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε άνθρωπο ασχολείται με παιδιά ή ενήλικες «ευπαθών» ομάδων.

  Από το 2004, στην πόλη μας στο Μαρκόπουλο Αττικής, δημιουργήθηκε το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Λόγω…Μάθησης». Δεν ήταν ένα προσωπικό μου όνειρο από τη μέρα που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Λογοπεδικός, αλλά και από τα σχολικά μου χρόνια, όπου συνειδητοποίησα τη σημαντικότητα του να μπορείς να βοηθάς ανθρώπους (μικρούς ή μεγάλους) που σε χρειάζονται. Ως Λογοπεδικός προσπαθώ να κατανοήσω, αλλά ως παιδί, αισθάνθηκα την αγωνία ενός ατόμου με δυσκολίες, μη μπορώντας η ίδια να παράγω σωστά στα 5 ½ μου χρόνια τα φωνήματα /ε/ και /ρ/.Έτσι, παρακολουθούσα για λίγους μήνες συνεδρίες Λογοθεραπείας, με επιτυχή ευτυχώς αποτελέσματα. Στην απόφασή μου για τη δημιουργία του κέντρου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ότι μου το ζητούσαν, και μάλιστα με μεγάλη επιμονή, οι γονείς που με εμπιστεύθηκαν δύο χρόνια πριν την απόφαση, να βοηθήσω τα παιδία τους να ξεπεράσουν κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη δυσκολία σχετική με το προφορικό ή γραπτό λόγο, αλλά και οι επιστήμονες (αναπτυξιολόγοι, παιδίατροι, Εκπαιδευτικοί κλπ) με τους οποίους συνεργάστηκα στο διάστημα αυτό Κρατικών και Ιδιωτικών Φορέων. Το περιβάλλον είναι ζεστό, ασφαλές, φιλόξενο και γεμάτο χρώματα για μικρούς και μεγάλους. Με απόλυτο σεβασμό, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους αναγνωρίζουν το έργο μας, και μας περιβάλλουν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Θα ήθελα επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας να βελτιώνουμε συνεχώς τη προσφορά μας δικαιώνοντας την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μας. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις περιπτώσεις χωριστά, με σεβασμό και ευσυνειδησία. Στόχος μας είναι η πρόληψη, η διάγνωση και η παρέμβαση για ομαλή σχολική ζωή και κατ' επέκταση για μια όμορφη ισορροπημένη ζωή γονέων και παιδιών. Δουλεύουμε με ευσυνειδησία σε σύντομα χρονικά διαστήματα προσπαθούμε να αλλάζουμε τους στόχους μας και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, πραγματοποιούμε ομάδες θεραπευτών προς τη συζήτηση των περιπτώσεων και τη σωστή λειτουργία του κέντρου μας. Επίσης πραγματοποιούνται ομάδες με γονείς περιπτώσεων με τους θεραπευτές που έχουν αναλάβει το παιδί/ περίπτωση (οι ομάδες αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ) προς τη συζήτηση των παλαιών και νέων στόχων καθώς την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση. Συνεχώς η ομάδα μας καταρτίζεται για νέες μεθόδους διάγνωσης και αποκατάστασης όπως: · Padovan · Αισθητηριακή ολοκλήρωση · TEECH, MAKATON, PECS · Αθηνά τεστ & διορθωτική παρέμβαση · ΕΔΑΛΦΑ κ.α.

  Εξυπηρετούμε:

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Ειδική αγωγή και συμπεριφορά

  Συμβουλευτική γονέων

  Ομάδες γονέων – παιδιών

  Παιδοψυχολογία

  Αναπτυξιακές διαταραχές

  Ψυχοθεραπεία

  Πρώιμη παρέμβαση

  Παρέμβαση ενηλίκων

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΓΚΟΤΣΙΝΑ 11 - Πυργος
  2621020468
  6977454339
  Kέντρο λογοθεραπείας - εργοθεραπείας στον Πύργο. Το ιατρείο της κα. Φωτοπούλου Ευαγγελίας βρίσκεται στην οδό Γκοτσινα 11.

  Διαταραχές λόγου και ομιλίας

  Μαθησιακές δυσκολίες

  Αγωγή λόγου

  Τραυλισμός

  Αφασία

  Αυτισμός

  Συμβουλευτική γονέων

  1.Τι είναι η λογοθεραπεία

  Λογοθεραπεία είναι η ειδική παιδαγωγική επιστήμη που ασχολείται με τη διάγνωση ,την εφικτή ή μη αντιμετώπιση , το σχεδιασμό της θεραπείας και την έρευνα των πολύμορφων λεκτικών ανεπαρκειών στην προφορική και γραπτή τους μορφή .

  Ο προφορικός λόγος είναι μια διαδικασία που δομεί τη σκέψη στον εγκέφαλο μας. Η διεκπεραίωση της σκέψης σε κίνηση καλείται ομιλία. Το κωδικοποιημένο δίκτυο μεταξύ λόγου και κίνησης καλείται γλώσσα .Η γλώσσα είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των έλλογων όντων .

  Οι αιτίες για τις οποίες ένα παιδί αδυνατεί να μεταβεί από τον ένα στάδιο εξέλιξης του λόγου σε κάποιο επόμενο είναι πολλές και σύνθετες. Κληρονομικοί , οργανικοί , κοινωνικοί και ψυχολογικοί είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν την επιτυχημένη ή όχι μετάβαση μεταξύ σταδίων .

  Τι θα πρέπει να κάνει το παιδί ώστε νε έχει ένα καλό δομημένο προφορικό λόγο για να μεταβεί σε επόμενο στάδιο μάθησης του γραπτού λόγου :

  4 έως 5 ετών :

  ü Ακολουθείσύνθετεςεντολές.

  ü Καταλαβαίνειαντίθετεςέννοιες (πάνω–κάτω, μεγάλο–μικρό).

  ü Έχεικατακτήσειόλαταφωνήματατηςελληνικήςγλώσσαςσεεπίπεδοδιάκρισηςκαιπαραγωγής.

  ü Απαντάκαικάνειαπλέςερωτήσεις.

  ü Αντικαθιστά ελάχιστα φωνήματα.

  ü Εκφράζεισυναισθήματα.

  ü Χρησιμοποιείπροτάσειςμε 4 - 6 λέξεις.

  ü Καταλαβαίνει 1200 – 2000 λέξεις.

  ü Καταληπτότηταομιλίας 80%.

  ü Εκφραστικόλεξιλόγιο 800 – 1500 λέξεις.

  ü Βελτιώνειταγραμματικάκαισυντακτικάλάθη.

  ü Ψιθυρίζει

  ü Χρησιμοποιείσωστάτονπληθυντικόαριθμό, αντωνυμίες, χρόνουςρημάτων.

  ü Αντιλαμβάνεταιτιςέννοιεςπαρελθόνκαιμέλλον.

  ü Συμμετέχεισεσυζητήσεις.

  5 έως 6 ετών:

  ü Γνωρίζει και ονομάζει 6 χρώματα.

  ü Ονομάζει 3 σχήματα.

  ü Καταλαβαίνει περίπου 12.000 λέξεις.

  ü Αυξάνει συνεχώς το λεξιλόγιό του.

  ü Συμμετέχει σε διαλόγους.

  ü Μετράει αυτοματοποιημένα μέχρι το 30.

  ü Συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια και ακολουθεί τις οδηγίες.

  ü Σύνθετες εντολές (3 μέρη).

  ü Ονομάζει τις μέρες της εβδομάδας και αντιλαμβάνεται αντίθετες έννοιες.

  ü Χρησιμοποιεί κλίσεις και χρόνους ρημάτων (αόριστος, μέλλοντας).

  ü Γραμματικά πλήρης προτάσεις.

  ü Επικοινωνεί εύκολα με παιδιά της ηλικίας του και με ενήλικες

  Φυσικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Ένα παιδί μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης και εξέλιξης ακόμα και από τον αδερφό ή την αδερφή του.Ένα παιδί μπορεί να μην καταφέρνει να μεταβεί σ ένα προηγμένο στάδιο λόγου με την ίδια εξέλιξη που μεταβαίνει κάποιο άλλο παιδί. Επίσης μπορεί και να παρουσιάζει δεξιότητες που δεν παρουσιάζει ένα συνομήλικο του με γρήγορο ρυθμό λεκτικής ανάπτυξης.

  Επειδή λοιπόν όλα είναι και ιδιοσυγκρασιακά καθορισμένα η οποιαδήποτε ανησυχία του γονιού θα ήταν θεμιτό να μοιράζεται με τη γνώση ενός επιστήμονα ειδικού σε θέματα λόγου και ομιλίας ,ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσκολία εγκαίρως. Η πρόγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι αυτή που θα διασφαλίσει την μετέπειτα μαθησιακή πορεία του παιδιού.

  2.Ο ρόλος του οικογενειακού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας .

  Ο προφορικός λόγος είναι έμφυτη ανάγκη του ατόμου για επικοινωνία προκειμένου να καλύψει ανάγκες όπως η επιβίωση και η κοινωνικοποίηση.

  Όταν σ ένα παιδί, που δεν έχει κάποια νευρολογική ή οργανική δυσλειτουργία , μπλοκάρουμε την ομαλή μετάβαση ωρίμανσης από το ένα στάδιο στο άλλο ,τότε θα παραμείνει εκεί όπου οι ανάγκες του είναι ήδη μικρές , συγκεκριμένες και ικανοποιούνται πλήρως από το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει όταν δεν του επιτρέπουμε να έρθει αντιμέτωπο με τις δυσκολίες και να αναπτύξει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τουΠ.χ. όταν αφήνουμε το παιδί να μιλάει όπως αυτό νομίζει , και δεν του επισημαίνουμε το σωστό, όχι πάντα διορθωτικά και ποτέ με τρόπο που να το υποτιμά ή να το ενοχλεί, και παράλληλα του καλύπτουμε τις βασικές του ανάγκες χωρίς να το βοηθάμε να αναπτύξει συλλογισμούς επίλυσης .Τότε το μπλοκάρουμε και συμβάλουμε στη στασιμότητα και στην καθήλωση σε προηγούμενο στάδιο ανάπτυξης. Φυσικά η μετάβαση, η παραμονή και η εξέλιξη του κάθε σταδίου δεν είναι για όλα τα παιδιά η ίδια καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης έχει και ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά.

  3. Μαθησιακές Διαταραχές- ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

  Γλωσσικές Μαθησιακές Διαταραχές

  Σχετίζονται με τις ικανότητες:

  · Ανάγνωσης

  · Ορθογραφίας

  · Γραφής

  Οι διαταραχές αυτές δεν προκαλούνται και δε σχετίζονται με τη νοητική ανεπάρκεια και μάλιστα τα περισσότερα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες έχουν νοητικό επίπεδο στο μέσο όρο ή και ανώτερο. Οι μαθησιακές δυσκολίες οφείλονται στη διαφορετικότητα της δομής του εγκεφάλου που υπάρχει εκ γενετής και τις περισσότερες φορές σχετίζεται με συγκεκριμένα γλωσσικά προβλήματα.

  Τα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα τις περισσότερες φορές έχουν και προβλήματα στον προφορικό λόγο .Ο εντοπισμός και η θεραπεία των δυσκολιών στον προφορικό λόγο βοηθούν στην πρώιμη αντιμετώπιση του προβλήματος των μαθησιακών δυσκολιών με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας

  Ποια παιδιά κινδυνεύουν να εμφανίσουν μαθησιακές δυσκολίες

  Τα παιδιά που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν μαθησιακές δυσκολίες μπορεί να έχουν μερικά από τα παρακάτω χαρακτηριστικά :

  1.Οικογενειακό ιστορικό καθυστέρησης στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας .

  2.Δυσκολία στην επεξεργασία των ήχων, (φωνημάτων ) των λέξεων.

  3.Δυσκολία στην εύρεση των λέξεων που χρειάζονται για να εκφράσουν βασικές σκέψεις, ιδέες και πιο σύνθετες εξηγήσεις, περιγραφές.

  4.Δυσκολία στην κατανόηση του προφορικού λόγου και/ή γραπτού περιλαμβάνοντας για πιο μεγάλα παιδιά σχολικά εγχειρίδια και κείμενα σχολικών βιβλίων.

  5. Αργή ανάπτυξη λεξιλογίου.

  6. Προβλήματα στην κατανόηση και χρήση της γραμματικής σε προτάσεις.

  7.Δυσκολία στην απομνημόνευση αριθμών και γραμμάτων που βρίσκονται σε συνέχεια , ερωτήσεις και οδηγίες.

  8.Δυσκολία στην οργάνωση και στον προγραμματισμό , συμπεριλαμβάνοντας για μεγαλύτερα παιδιά , τον σχεδιασμό σχολικών εργασιών και μακροπρόθεσμων στόχων που αφορούν το σχολείο .

  Άλλα γλωσσικά προβλήματα

  Το παιδί με ειδική μαθησιακή δυσκολία στη γραπτή μορφή του λόγου (δυσλεξία)- έχει δυσκολία με τη γραπτή μορφή των λέξεων δηλαδή με τον γραπτό λόγο. Δυσκολεύεται να ταυτίσει το φώνημα- αυτό που ακούει – με το γράφημα- το αντίστοιχο σύμβολο.

  Όμως το παιδί με δυσλεξία έχει δυσκολία τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν :

  1. Την έκφραση ιδεών με συνοχή :

  Σα να ξέρει τις λέξεις και να βρίσκονται στην «άκρη στο στόμα» και να μη μπορούν να βγούνε έξω. Συνεπώς τα εκφωνήματα μπορεί να είναι ασαφή και δύσκολα στην κατανόηση τους (πχ χρήση γενικών λέξεων όπως «πράγμα» , «τέτοιο» για την αντικατάσταση λέξεων που δεν μπορούν να ανακληθούν .) Εκφωνήματα που γεμίζουν τα κενά όπως «εεε» μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δοθεί χρόνος όσο γίνεται προσπάθεια ανάκλησης μιας λέξης από τη μνήμη.

  2. Εκμάθηση νέου λεξιλογίου που το παιδί ακούει πχ σε ομιλίες, μαθήματα και / ή βλέπει π.χ σε βιβλία .Σα να μην μπορεί να συγκρατήσει τόσο ηχητικά όσο και εννοιολογικά τη μορφή της νέας λέξης

  3. Την κατανόηση των ερωτήσεων και την εκτέλεση οδηγιών τις οποίες ακούει και διαβάζει .

  4. Την ανάκληση αριθμών σε συνέχεια π.χ αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις .

  5. Την κατανόηση και συγκράτηση λεπτομερειών που αφορούν στην πλοκή μιας ιστορίας ή στην παράδοση σχολικού μαθήματος.

  6. Αργός ρυθμός ανάγνωσης και μειωμένη κατανόηση των όσων διαβάζει

  7. Την εκμάθηση λέξεων ενός ποιήματος ή τραγουδιού.

  8. Τον διαχωρισμό των όρων δεξί αριστερό , κάτι που δυσκολεύει την ανάγνωση και γραφή καθώς και οι δύο ικανότητες απαιτούν τον καλό προσανατολισμό στο χώρο.

  9. . Λάθη στη σειρά των αριθμών που είναι μέρος κάποιου μαθηματικού υπολογισμού .

  10. Δυσκολία στην ορθογραφία.

  11. Την απομνημόνευση και αναδιήγηση

  12. Ικανότητα κατανόησης και εκμάθησης της ώρας.

  13. Γράμματα και αριθμούς

  14. Την εκμάθηση της αλφαβήτου

  15. Την αναγνώριση των ήχων( φωνημάτων) που αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα ( γράφημα) κοινώς την ταύτιση φωνήματος γραφήματοςκάτι που δυσκολεύει την ανάγνωση και γενικά το γραπτό λόγο.

  16. Κατά τη γραφή «μπέρδεμα» στη σωστή σειρά των γραμμάτων μιας λέξης.

  Άλλες Πιθανές προβληματικές περιοχές.

  1.Έλλειψη προσοχής και διάσπαση:

  Σκέψεις που δε σχετίζονται με το θέμα , περιβαλλοντικός θόρυβος και υπερβολικά οπτικά ερεθίσματα προκαλούν πρόβλημα στην ικανότητα διατήρησης της προσοχής στις εισερχόμενες πληροφορίες.

  2. κινητικός συντονισμός .

  Κάποια παιδιά καθυστερούν να μάθουν πώς να δένουν τα κορδόνια ή μπορεί να φαίνονται αδέξια την ώρα που παίζουν ακόμα και την ώρα που τρέχουν ή περπατούν.

  3.Ικανότητες οργάνωσης .

  Χάνουν την σειρά τους και έχουν πρόβλημα στο να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες

  τους με αποτελεσματικό τρόπο. Ο σχεδιασμός τόσο για την οργάνωση όσο και για τη γραφή γραμμάτων και εργασιών επίσης επηρεάζεται με αποτέλεσμα να προκαλείται αδυναμία επικέντρωσης της προσοχής ή μια ανοργάνωτη αλληλουχία ιδεών / σκέψεων.

  Γενικά:

  · Οι διαταραχές προφορικού λόγου τις περισσότερες φορές σχετίζονται και ακολουθούνται από διαταραχές στο γραπτό λόγο.

  · Η καλύτερη αποκατάσταση γίνεται με την έγκαιρη διάγνωση

  · Οι πιθανότητες να εμφανίσει μαθησιακές δυσκολίες στο γραπτό λόγο ένα παιδί με δυσκολίες στον προφορικό μειώνονται κατά πολύ ,εάν το παιδί ξεκινήσει εγκαίρως πρόγραμμα αποκατάστασης του προφορικού λόγου

  · Ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι ένα «κουτό» παιδί εφόσον οι δυσκολίες αυτού του τύπου δε σχετίζονται με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης .

  · Το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες εάν δεν αντιμετωπίζεται με θεραπευτικό πλαίσιο θα εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς και οι συνέπειες ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμες για τη σχολική , και όχι μόνο, διαδικασία.

  Toggle
 • Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ – ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 1 (1ος ΟΡΟΦΟΣ) - Άρτεμις
  2294086015
  6947312016
  To ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΙΣ αναπτύσσει τις δραστηριότητες του στην Αρτέμιδα, Λεωφόρος Αρτέμιδος 1 (1ος όροφος).

  Η επιστημονικά υπεύθυνη ΜΑΡΙΛΗ Ν. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, είναι Ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ - Αναγνωρισμένο Τακτικό Μέλος της EAGT (Πανευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπευτών Γκεστάλτ) Αριθμός Μέλους: Α06-01-04 - Σύμβουλος Ψυχολόγος, BSc in Psychology UK NARICReference No: 1941602333 & MSc in Child Developmental Psychology - Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Επόπτρια Ειδικών Ψυχικής Υγείας, NBCC Αριθμός Πιστοποίησης: CSP00005-GR.

  Οι υπηρεσίες του Κέντρου επεκτείνονται σε:

  Ψυχολογική υποστήριξη

  Coaching Νευρογλωσσικoύ Προγραμματισμού

  Λογοθεραπεία

  Εργοθεραπεία

  Ειδική αγωγή

  Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, η παιδική ηλικία μας συνοδεύουν σ' όλη τη διάρκεια του βίου μας. Δεχόμαστε πιέσεις και πολλές φορές αδυνατούμε να τις διαχειριστούμε.

  Η βοήθεια του κέντρου ΣΤΗΡΙΞΙΣ προτείνει λύσεις ώστε να δημιουργήσει διόδους για μας και τα παιδιά μας, ώστε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια πιο υγιή, χαρούμενη και ολοκληρωμένη ζωή.

  Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε και όταν είστε έτοιμοι ελάτε να μας γνωρίσετε.

  Με εκτίμηση

  Ανδριοπούλου Μαριλη

  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΑΒΑΝΤΩΝ 48 - Χαλκίδα
  2221024467
  Η Καράτζια Μαρία είναι ειδική παιδαγωγός με μεταπτυχιακό (Μaster of science, Msc) λογοπαθολόγος και πτυχιούχος εργοθεραπεύτρια του ΤΕΙ Αθηνών.

  Είναι μέλος του πανελλήνιου συλλόγου λογοπαιδικών καθώς και του συλλόγου ελλήνων εργοθεραπευτών.

  Στο κέντρο μας στη Χαλκίδα υπάρχει σημαντική εξειδίκευση στη λογοθεραπεία και στην ειδική διαπαιδαγώγηση με νέες μεθόδους για καλύτερα αποτελέσματα. Αντιμετωπίζονται μαθησιακά προβλήματα όπως δυσλεξία με σεβασμό στο παιδί και πλήρη προσαρμογή στις επιθυμίες του.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α - Πάτρα
  2610221461
  Tο εξειδικευμένο κέντρο θεραπειών "Λόγου Έκφρασις" είναι ένας κατάλληλα διαμορφωμένος ιδιωτικός χώρος, για θεραπείες παιδιών και ενηλίκων, στην Πάτρα. Απαρτίζεται από αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για κάθε τύπου θεραπεία ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του ατόμου. Το πρότυπο κέντρο προσφέρει ολοκληρωμένη διάγνωση, έγκαιρη πρόληψη, σωστή θεραπεία και ταχεία αποκατάσταση των διαταραχών λόγου, φωνής και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες με τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα θεραπειών κάνοντας τις συνεδρίες ευχάριστες.

  H διαφορετικότητα έγκειται όχι μόνο στην πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση και μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία όλων των επιστημονικών συνεργατών αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη συνέπεια και τη σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στόχος του κέντρου μας είναι η συνεργασία όλου του επιστημονικού προσωπικού, ο σχεδιασμός εξατομικευμένων προγραμμάτων για κάθε περίπτωση και η πλήρης ενημέρωση και συνεργασία με τους γονείς και το περιβάλλον (νηπιαγωγεία, παιδιάτρους κλπ.).

  H συνεργασία με Παιδοψυχολόγους, Ψυχολόγους, Παιδίατρους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές και Ειδικευμένους Εκπαιδευτικούς προσφέρει δομημένη γνώση και άποψη για τις ανάγκες κάθε ατόμου χωριστά.

  Στο κέντρο μας πραγματοποιούνται τόσο εξατομικευμένες συνεδρίες όσο και ομαδικές αποτελούμενες από παιδιά και γονείς.

  Λογοθεραπευτές Πάτρα,

  Λογοθεραπεία Πάτρα,

  Λογοθεραπευτής Πάτρα

  Λογοθεραπευτές Αχαϊα
  Toggle
προηγούμενη 1 από 3 επόμενη
Διαφημιστείτε εδώ