noscript image for google
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 79 - Άνοιξη
  2106215227
  6945157450
  Κωνσταντίνος Χούρσογλου | Παιδίατρος Μαιευτηρίου ΓΑΙΑ

  Το ιατρείο μας βρίσκεται στην Άνοιξη, στην διεύθυνση Λ. Μαραθώνος 79.

  Εξυπηρετούμε κατόπιν ραντεβού όλους τους μικρούς μας φίλους και συμβουλεύουμε τους γονείς.

  Στόχος μας είναι η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας υψηλού επιπέδου σε βρέφη, νήπια και παιδιά.

  Οι υπηρεσίες του ιατρείου είναι:

  Ανώδυνος Εμβολιασμός

  Διαταραχές Ανάπτυξης - Θρέψης

  Προβλήματα θηλασμού - αποθηλασμός

  Εγκεφαλική παράλυση - Πρόωρα βρέφη

  Επείγοντα περιστατικά

  Λοιμώξεις

  Μητρικός θηλασμός

  Επισκέψεις κατ' οίκον.

  Με εκτίμηση,

  Κ. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ 103-105 - Ρέθυμνο
  2831055104
  6972201419
  Ειρήνη Πατεράκη | Παιδίατρος Ρέθυμνο

  Μετεκπαιδευθείσα στη Μεγάλη Βρετανία, Royal Manchester Children's University Hospital

  Τ. Ιατρός Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού"

  Εξυπηρετεί Ασφαλισμένους Πρώην ΓΕΣ - ΤΕΑΔ
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 69 - Έυοσμος
  2310708884
  6944668162
  Ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Καρασμάνης αναλαμβάνει την τακτική παρακολούθηση των βρεφών, από την ημέρα που επιστρέφουν στο σπίτι από το μαιευτήριο. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται τη 2η εβδομάδα της ζωής του βρέφους όπου γίνεται ο πρώτος έλεγχος της ανάπτυξής του μετά τη γέννησή του.

  Γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και δίνονται οι σχετικές συμβουλές στους γονείς για τις επόμενες ημέρες. Ο πρώτος εμβολιασμός του βρέφους γίνεται το 2ο μήνα. Η παρακολούθηση της ανάπτυξης του μωρού γίνεται περίπου μία φορά κάθε μήνα, μαζί με τα πρώτα εμβόλια.

  Είναι διαθέσιμος να σας υποστηρίξει όλο το 24ωρο, για κάθε επείγουσα κατάσταση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αρχικά και, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο, θα ακολουθήσει και άμεση εξέταση του βρέφους ή του παιδιού. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε μέλλοντες και νέους γονείς, καθώς δίνει συμβουλές και σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, τον ύπνο και τη συμπεριφορά των παιδιών.

  Σε περιπτώσεις νοσηλείας, προσφέρει υπηρεσίες μετα-νοσοκομειακής υποστήριξης.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20 - Ιωάννινα
  2651070484
  6973691363
  Ιωάννα Παπαευσταθίου - Γκλαντζούνη | Παιδίατρος - Παιδοενδοκρινολόγος Ιωάννινα

  Εξειδικευθείσα στο Great Ormond Street Hospital και University College London Hospital

  Τακτικό μέλος Espe (Πανευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και ΕΕΠΕΕ, Ελληνικής εταιρείας)

  Το ιατρείο της Ιωάννας Παπαευσταθίου - Γκλαντζούνη βρίσκεται στα Ιωάννινα, στην διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου.
  Στο ιατρείο περιμένουμε εσάς και τα παιδιά σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

  Άλλες υπηρεσίες:

  Παιδική, εφηβική ενδοκρινολογία

  Εμβολιασμοί

  Μητρικός θηλασμός

  Κλινική εξέταση και συνταγογράφηση

  Επείγοντα περιστατικά

  Λοιμώξεις

  Με σεβασμό στους γονείς και τα παιδιά.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑ 53 - Ναύπακτος
  2634028300
  6970070047
  Παιδίατρος

  Τακτική παιδιατρική παρακολούθηση νεογνών, παιδιών, εφήβων εμβολιασμοί, επείγοντα περιστατικά.

  Πιστοποιημένος με ΕΟΠΥΥ μόνο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

  Προγεννητική συμβουλευτική γονέων

  Παρακολούθηση νεογνών

  Συμβουλευτική μητρικού θηλασμού

  Καμπύλες ανάπτυξης

  Εμβολιασμός

  Λοιμώξεις

  Κολικοί νεογνού

  Αλλεργίες (δερματικές, τροφικές)Ατοπία

  Αντιμετώπιση ανεπνευστικών προβλημάτων (λαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, άσθμα)

  Διατροφή βρέφους - νηπίου- εφήβου

  Διατροφή θηλάζουσας μητέρας

  Παιδική παχυσαρκία

  Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας

  Επισκέψεις κατ'οίκον
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 61 - Πειραιάς
  2104285880
  6946463623
  Παιδίατρος Λύρα Άννα
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 38 - Κατερίνη
  2351030400
  6973003838
  Γεννήθηκα στον Κοκκινοπηλό Λάρισας το 1966. Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Κατερίνης τον Ιούνιο του 1984 με βαθμό «Άριστα» και το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς εισήχθησα, μετά από εξετάσεις, στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. από το οποίο αποφοίτησα το 1990 με βαθμό «λίαν καλώς» (7, επτά).

  Έλαβα άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας το 1990 και εκπλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο αγροτικό Ιατρείο Αμπελακίων στο Κέντρο Υγείας Γόνων του νομού Λάρισας (1990-1992).

  Εκπαιδεύτηκα στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Περιφερικού Νοσοκομείου Λάρισας (1992-1995) και στη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., στο Ιπποκράτειο Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης (1996-1999). Τον Απρίλιο του 1999 απέκτησα μετά από εξετάσεις τον τίτλο της Ειδικής Παιδιάτρου.

  Εκπαιδεύτηκα στην Α΄ Νεογνολογική Κλινική του Α.Π.Θ., στο Ιπποκράτειο Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης σε θέση εξειδίκευσης (1999-2001) και τον Νοέμβριο του 2001 απέκτησα, μετά από εξετάσεις, τον τίτλο της Νεογνολόγου.

  Τον Απρίλιο του 2004 αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με βαθμό «άριστα» και με θέμα διδακτορικής διατριβής «Εφαρμογή υψίσυχνου αερισμού με ταλαντώσεις στην αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας των νεογνών».

  Διορίστηκα μετά από εκλογή, το Σεπτέμβριο 2005 σε θέση Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Νεογνολογία» (ΦΕΚ 228/13-9-2005) και εντάχθηκα στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Α.Π.Θ στο Γ.Ν.Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, μετά από έγκριση του Τομέα Υγείας του παιδιού. Τον Σεπτέμβριο του 2010 διορίστηκα μετά από εκλογή, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεογνολογίας (ΦΕΚ 814/31-8-2010 τ. Γ’). Τον 2015 μονιμοποιήθηκα μετά από εκλογή στη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας Νεογνολογίας (ΦΕΚ 61/11-2-15 τ.Γ). Τον Ιούνιο του 2016 εκλέχτηκα ομόφωνα από την Ειδική Επταμελή Επιτροπή στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στον Τομέα Υγείας Παιδιού, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, θέση στην οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα.

  Μετεκπαιδεύτηκα στη Μεγάλη Βρετανία ως Honorary Clinical Fellow στη Νεογνολογική κλινική του King’s College Hospital υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Anne Greenough για 6 μήνες (Αύγουστος 2008-Ιανουάριος 2009). Κατά την παραμονή μου στην Μ. Βρετανία, εκτός από το καθαρά κλινικό έργο της εντατικής παρακολούθησης νεογνών, ασχολήθηκα με τη μελέτη της πνευμονικής λειτουργίας των νεογνών με αναπνευστική δυσχέρεια καθώς και με νέες τεχνικές μηχανικού αερισμού.

  Κλινικό έργο

  Έχω πολυετές κλινικό έργο (συνολικά 16 χρόνια). Μετά την απόκτηση της εξειδίκευσης άσκησα κλινικό έργο για 3 χρόνια στην Α΄ Νεογνολογική Κλινική του Α.Π.Θ., (2001-2004), και για 1 χρόνο (2004-2005) στη Β΄ Νεογνολογική κλινική του Α.Π.Θ. με την ιδιότητα της άμισθης επιστημονικής συνεργάτιδας. Από τον διορισμό μου στη θέση Λέκτορα (Σεπτέμβριος 2005) μέχρι και σήμερα ασχολήθηκα αποκλειστικά με τη Νεογνολογία, ασκώντας κλινικό έργο και συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες και τις εφημερίες της κλινικής. Ασχολούμαι τη φροντίδα των βαρέως πασχόντων νεογνών και ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων του νεογνού, χρησιμοποιώντας συμβατικούς και σύγχρονους τρόπους μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, είμαι εξοικειωμένη με τη χρήση υψίσυχνου αερισμού με ή χωρίς χορήγηση εισπνεόμενου μονοξειδίου του αζώτου, την επίβλεψη ή και παρέμβαση σε τοκετούς υψηλού κινδύνου και έχω την αποκλειστική ευθύνη των Εξωτερικών ιατρείων τη κλινικής όπου παρακολουθείται τακτικά η νευροαναπτυξιακή έκβαση όλων των νεογνών υψηλού κινδύνου που νοσηλεύτηκαν στην κλινική.

  Διδακτικό έργο

  Επιπλέον έχω πολυετή διδακτική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο

  Προπτυχιακά μαθήματα

  Μαθήματα Νεογνολογίας στους 5/ετείς και 6/ετείς φοιτητές της της Δ΄ Παιδιατρικής κλινικής κατά την άσκηση των αντιστοίχων διμήνων και στην προσέλευση τους στην Νεογνολογική κλινική

  Στο επιλεγόμενο μάθημα στους φοιτητές Ι’ Εξαμήνου «Εντατική Νοσηλεία Νεογνών» (Νεογνικές κακώσεις, Νεογνικός ίκτερος).

  Στο επιλεγόμενο μάθημα στους φοιτητές Ι’ Εξαμήνου «Συμβουλευτική Γενετική» (Συγγενείς δυσπλασίες).

  Σε αλλοδαπούς φοιτητές μαθήματα νεογνολογίας στο θάλαμο, στα πλαίσια του προγράμματος ‘HELMSIC’ και “ERASMUS”

  Δημιουργία εικονικού ασθενούς με Παρατεινόμενη υπερχολερυθριναιμία, (Persistent Hyperbilirubinemia) συμμετέχοντας στο καινοτόμο πρόγραμμα για ψηφιακούς εικονικούς ασθενείς της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. «ΑΡΙΑΔΝΗ» για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Τίτλος του προγράμματος: «Δημιουργία ψηφιακών εικονικών ασθενών για την ηλεκτρονική εκπαίδευση των φοιτητών στα κλινικά μαθήματα του β΄κύκλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ».

  Μεταπτυχιακά μαθήματα

  Ι. Σε γιατρούς

  Μεταπτυχιακό μάθημα «Συγγενείς λοιμώξεις»

  Μεταπτυχιακό μάθημα «Θερμορύθμιση νεογνού»

  Καθημερινή εκπαίδευση επί κλίνης ή στην αίθουσα, με βάση το πρόγραμμα της κλινικής για τους ειδικευόμενους παιδιάτρους, στο υποχρεωτικό τους εξάμηνο στη νεογνολογία και κατά τη διάρκεια της εφημερίας και συμμετοχή στην οργάνωση των μαθημάτων τους

  Συνεχής εκπαίδευση των εξειδικευομένων στη νεογνολογία. Υπεύθυνη στην οργάνωση των μαθημάτων εκπαίδευσής τους στις βασικές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης τους στη Νεογνολογία τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, και για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των εξειδικευομένων ανά δίμηνο που διεξάγονται στο τμήμα μας αλλά και για την τελική αξιολόγησή και βαθμολόγησή τους.

  Συμμετοχή σε επιτροπές διδακτορικών διατριβών

  Συμμετείχα ως μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής σε 5 διδακτορικές διατριβές και στην επταμελή εξεταστική επιτροπή σε 2 διατριβές.

  Μέλος Συντακτικών Επιτροπών Επιστημονικών Εκδόσεων και άλλων Επιστημονικών Επιτροπών

  Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Περιγεννητική Ιατρική και Νεογνολογία

  Συμμετοχή σε Επιστημονικές-Ιατρικές εταιρείες

  Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, Ελληνική Περιγεννητική Εταιρεία, Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία

  Επιτροπές της Σχολής

  1. Εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Τμήματος ως εκπρόσωπος των Λεκτόρων για το Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010

  2. Εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελάδος για τα Ακαδημαϊκά έτη 2010-2011 και 2011-2012

  Κριτής σε Διεθνή Περιοδικά

  Έχω κληθεί ως κριτής εργασιών σε 7 Διεθνή περιοδικά

  PEDIATRICS-ISSN 1098-4275, ACTA PAEDIATRICA-ISSN 1651-2227, ITALIAN JOURNAL OF PEDIATRICS-ISSN 1824-7288, SPRINGER PLUS (OPEN ACCESS JOURNAL)-ISSN 2193-1801OMICS PUBLISHING GROUP/ACR. Journal of Allergy & Therapy-ISSN 2155-6121, HIPPOKRATIA-ISSN 1108-4189

  Και σε 1 Ελληνικό Περιοδικό –Ελληνική Ιατρική

  Ερευνητικό – Συγγραφικό έργο

  Στην επιστημονική μου δραστηριότητα περιλαμβάνονται 288 επιστημονικές εργασίες Οι δημοσιευμένες εργασίες είναι 80 εκ των οποίων οι 46 είναι διεθνείς και οι 34 Ελληνικές.

  Η επιπλέον ερευνητική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει:

  53 περιλήψεις σε Διεθνή περιοδικά που συμπεριλαμβάνονται στο PUBMED, 40 περιλήψεις σε πρακτικά Διεθνών συνεδρίων με κριτές, 7 ανακοινώσεις σε Διεθνή συνέδρια που δε δημοσιεύτηκαν, 17 περιλήψεις σε Ελληνικά Περιοδικά 85 περιλήψεις σε πρακτικά Ελληνικών συνεδρίων, 16 ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια που δε δημοσιεύτηκαν, 1 κεφάλαιο σε Διεθνές βιβλίο, 12 κεφάλαια σε Ελληνικά διδακτικά βιβλία και βοηθήματα

  Συμμετείχα συνολικά σε 5 Πολυκεντρικά, Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα. Παρακολούθησα συνολικά 35 Διεθνή Συνέδρια από τα οποία στα 20 συμμετείχα με ανακοινώσεις και 85 Ελληνικά Συνέδρια από τα οποία στα 27 συμμετείχε με ανακοινώσεις. Έχω πραγματοποιήσει 21 εισηγήσεις σε Ελληνικές στρογγυλές τράπεζες-ημερίδες-συμπόσια και ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 3 Διεθνή Συνέδρια. Παρακολούθησα 4 Διεθνή Workshops, 2 Διεθνή courses, 2 Διεθνή κλινικά σεμινάρια και 5 Ελληνικά κλινικά σεμινάρια.

  Με τιμή
  Π. Καραγιάννη
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΣΙΝΑ 46 - Κόρινθος
  2741026984,2741022710
  6979721578, 6973436054
  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΒΡΕΦΩΝ - ΠΑΙΔΙΩΝ

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΕΟΓΝΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥ
  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

  ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΕΦΑΝΗ Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  τ. ιατρός Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν. Παίδων Α. Σοφία

  τηλ. 6973436054, email:Vicky.pefani@gmail.com

  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΕΦΑΝΗ Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

  τ. ιατρός Πανεπιστημίου Παιδιατρικής κλινικής Γ. Ν. Αγλαϊας Κυριακού

  τηλ.6979721578, email:daniapefani@yahoo.gr

  ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 2741026984

  ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ (Εντός Διαγνωστικού Κέντρου Πρωτονοτάριος Νίκος Ε.Ε.) - Νάξος
  2285023234
  6944536756
  Παιδίατρος Τσατσοπούλου Αντιγόνη - Ελένη. Γενική παιδιατρική – σπάνια κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα – αρρυθμιογόνος μυοκαρδιοπάθεια – νόσος / σύνδρομο Νάξος

  Σας καλοσωρίζουμε στην σελίδα του ιατρείου της παιδιάτρου Τσατσοπούλου Αντιγονη - Ελένη.

  Το ιατρείο βρίσκεται εντός του Ιατρκού Κέντρου ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΕΕ, στη Χώρα Νάξου.

  Η κα. Τσατσοπούλου μπορεί να αναλάβει οποιοδήποτε περιστατικό εμφανιστεί στο παιδί σας. Υπηρεσίες ιατρείου:

  Εξέταση νεογνού

  Παιδιατρικές εξετάσεις

  Εμβολιασμοί

  Υποστήριξη και προώθηση μητρικού θηλασμού

  Δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εμβολίων, φαρμάκων, εξετάσεων ΕΟΠΥΥ.

  Το ιατρείο λειτουργεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Καθημερινά 09:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00.

  The Naxos syndrome

  A husband-and-wife team discover a new disease in the heart of the Aegean Sea.

  Making a diagnosis is what doctors are trained to do. Though it can be a tricky business, usually, a little time spent in consultation with colleagues and the medical texts is enough to yield an answer to the nerve-wracking question: what's wrong with me, doc?

  But colleagues and books were of little help to Nikos Protonotarios and Adalena Tsatsopoulou when it came to identifying the heart condition, or cardiomyopathy, of some of the patients they first encountered on the Aegean island of Naxos in the course of their obligatory post-graduate countryside service.

  The said patients exhibited heart problems, which included tachycardia (fast heart rate) and cardiac arrhythmias (irregular heart beat), sometimes leading to congestive heart failure and sudden death, especially in athletic young people.

  The doctors were soon able to attribute these symptoms to a condition known as Arrhythmogenic Right Ventricular Dysplasia (ARVD), in which the muscle of the heart's right ventricle is gradually replaced by fibrous and fatty tissue, rendering it incapable of contracting and pumping properly.

  Still, unlike other known forms of ARVD, Naxos patients exhibited some exotic symptoms that defied clinical classification: they all had woolly hair (similar to the type of hair found in normal people of African descent), and palmoplantar keratoderma , a characteristic thickening of the skin of their palms

  Places to Go

  •Ministry of the Environment •WWF Hellas •Arcturos (Brown Bear Protection) •Mediterranean Monk Seal •Ministry of Agriculture page on forestry •First International Scientific Conference on fires in Mediterranean forests •References on Naxos ARVC Related Articles

  •The ultimate mobile •A pioneer of space medicine •NASA's Greek-born Ms Gravity •Greek Research and Technology Centres

  and soles of the feet.

  As it turned out, the physicians' astute observations and dogged investigation eventually led them to the discovery of a new disease, hitherto unrecorded by medical annals. Protonotarios and Tsatsopoulou, who had returned to live and work in Protonotarios' native Naxos after completing their specialty training (Protonotarios in cardiology, Tsatsopoulou in paediatrics), officially described the condition in the British Heart Journal in 1986.

  As they explained in the Greek daily Eleftherotypia, they named their synrome Naxos Disease, to emphasize their conviction that a small island in the Cyclades could, in fact, contribute to science as much as any major urban medical centre. Their decision to spend their lives and careers in a place on the periphery had not been, as many friends had warned, a mistake.

  Gene genie Significantly, too, the mysterious syndrome also appeared to run in families, (it is inherited in an autosomal recessive fashion), implying that the cause could be pinned down to one or a few genes. In 1995 Protonotarios and Tsatsopoulou, in collaboration with William Mckenna of the Department of Cardiological Sciences at St Georges Hospital Medical School, (University of London), began an investigation to try to find a genetic mutation common to all Naxos disease sufferers. By 1998, they had succeeded: the mutation, consisting of two missing base pairs of the DNA chain, was traced in chromosome 17.

  Two years later, the team also identified the specific gene within which the mutation was located, a gene coding for the protein plakoglobin, which significantly contributes to the cohesion and communication among cells.

  It is the first time a gene of any form of ARVD has been identified, or the cell junction implicated in the pathogenesis of a cardiomyopathy, opening up new insight into the causes of heart failure. A European Commission research project to study arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy has already been initiated. Participants in the project include McKenna and Protonotarios, as well as clinical researchers at institutions in Italy, Poland, France and Germany.

  Because, as stated, the disease's gene is recessive, an individual must inherit two copies, one from each parent, to be stricken with the disease. This can happen when two individuals who are both carriers, or have one copy each of the gene, have children. As is the case with thalassemia, on average one

  quarter of such a couple's offspring will be born with Naxos disease. Until recently, it was impossible for someone to know whether or not their children were at risk of inheriting the disease.

  With the discovery of the Naxos gene, however, it is possible to identify carriers by a simple genetic test, available at the Yiannis Protonotarios Medical Centre of Naxos, and the Pheidippides Project of the Hellenic Heart Foundation in Athens.

  Expanding research In addition to Naxos, cases of the new disease have been identified on the Aegean islands of Milos and Evia. A genetic screening project is currently being conducted on Naxos, Milos and Crete, in order to determine how widespread the mutation is in these populations. (A preliminary estimate for Naxos is 1/600).

  Further studies may also help enlighten researchers as to the veracity of an intriguing hypothesis: a variant form of ARVD is commonly found among members of the Veneto region of Italy. Is there a connection between the syndromes and could the mutation for Naxos disease have arrived on the island in the blood of the Venetians who ruled the Cyclades in the Middle Ages?

  The discoverers of Naxos disease have seen their efforts recognized both at home and abroad. Their island too has shown its appreciation and support. Most recently, Naxos Municipality organized an international summer meeting on the couples research, entitled Naxos: A place where studies on cardio-myopathies meet Aegean history.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 56-62 - Νέα Ιωνία
  2102753815
  6977799490
  Ιωάννα Φούντζουλα - Παιδίατρος Νέα Ιωνία

  Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ
  Τ. Ιατρός Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

  Παιδιατρική Παρακολούθηση και Εξέταση
  Εμβολιασμοί
  Επείγοντα περιστατικά
  Διαταραχές θρέψης – συμβουλές διατροφής
  Παρακολούθηση σωματικής ανάπτυξης

  Η ιατρός δέχεται απογευματινές ώρες κατόπιν ραντεβού.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 45 - ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ - Ιωάννινα
  2651070747
  6977595832
  Φίνου Σοφία - Παιδίατρος Ιωάννινα.

  Ιατρείο νεογνών, παιδιών, ενηλίκων.
  Συμβουλευτική μητρικού θηλασμού.
  Μετεκπεδευθείσα στην παιδοπνευμονολογία και παιδοαλλεργιολογία.

  Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 9:30-13:30 & 17:30-20:30, Τρίτη & Πέμπτη 10:00-17:00, Τετάρτη & Παρασκευή 9:30-13:30.
  Απόγευμα μόνο κατόπιν ραντεβού
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 320 ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 37 - Κηφισιά
  2130325337
  6976863906
  Παιδίατρος - Εντατικολόγος - Επιμελήτρια Εντατικής Θεραπείας "ΠΑΙΔΩΝ ΙΑΣΩ".

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 - Χαλάνδρι
  6948087960
  Η Ιατρός Μερσύνη Παπούλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι Αγίου Γεωργίου 19, με σύγχρονο εξοπλισμό, διαμορφωμένο χώρο με ειδική καρέκλα θηλασμού και αλλαξιέρα, χώρο για παιχνίδι και απασχόληση των παιδιών.

  Έχει ειδικευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών και εκπαιδευθεί στις υποειδικότητες της Παιδο-Νευρολογίας, Παιδο-Ενδοκρινολογίας, Παιδο-Αλλεργιολογίας, Παιδο-Πνευμονολογίας και στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, κάτοχος επιστημονικού έργου με δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά, παρουσιάσεις poster και ελεύθερων ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.

  Είναι μητέρα ενός παιδιού και σύζυγος ιατρού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 109 - Βόλος
  2421054600
  6942404388
  Η παιδίατρος Τσαντάκη Ειρήνη διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Βόλου από το 2004. Η παιδίατρος αναλαμβάνει την υπεύθυνη παρακολούθηση νεογνών ,την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την συμβουλευτική ενημέρωση γονέων. Διενεργούνται εμβολιασμοί , παρακολούθηση ψυχοκινητικής και σωματικής εξέλιξης βρεφών και παιδιών, αντιμετώπιση παθήσεων σε ένα σύγχρονο και εξοπλισμένο ιατρείο.

  Για έκτακτα περιστατικά και τακτικούς ελέγχους υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι αναμονής ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετάδοσης λοιμώξεων.

  Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά 9:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00 εκτός από απόγευμα Τετάρτης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιούνται κατ' οίκον επισκέψεις.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΜΑΙΖΩΝΟΣ 157 - Πάτρα
  2610225709
  6944574764
  Παιδίατρος, Πάτρα - Αχαΐα.

  Το παιδιατρικό ιατρείο της κα Παντελή βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 157.

  Κλινική εξέταση

  Εμβόλια

  Παιδικές αρρώστιες
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΝΙΚΗΣ 73 - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ - Καβάλα
  2594021615
  6936063776
  Η παιδίατρος Ελευθερία Οικονομίδου διατηρεί το ιατρείο της στην Καβάλα. Με άριστη επιστημονική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία προσφέρει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες στον χώρο της παιδιατρικής.

  Υπηρεσίες

  Εμβολιασμοίσύμφωνα με τις ελληνικές και διεθνείς οδηγίες.

  Επείγοντα περιστατικά

  Παιδιατρική παρακολούθηση

  Κατ'οίκον επισκέψεις

  Παροχή συμβουλών
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΠΛΑΠΟΥΤΑ 26 ΚΑΙ ΦΛΕΜΙΝΓΚ - Νέο Ηράκλειο
  2102840584
  6932375758
  Παιδίατρος - Νεογνολόγος στο Νεο Ηράκλειο.

  Το παιδιατρικό ιατρείο της κα Χατζηιωαννίδου βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα 26 και Φλέμινγκ.

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 37 - Θεσσαλονίκη
  2310819596
  6944949964
  Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Απέκτησα την ειδικότητα της Παιδιατρικής στη Θεσσαλονίκη (Δ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ), τον Ιανουάριο του 1991. Αναγορεύθηκα αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ τον Οκτώβριο του 1995 με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: “Κλινική εφαρμογή ανοσολογικών δεικτών στη διάγνωση και παρακολούθηση της εντεροπάθειας από υπερευαισθησία στη γλουτένη της παιδικής ηλικίας’’.

  Από το 1991 έως το 1994 εκπαιδεύτηκα στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία, Διατροφή και Κυστική Ίνωση στη μονάδα Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας και Κυστικής Ίνωσης της Δ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ. Από το 1994 μέχρι το 1998 εργάσθηκα ως επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, υπεύθυνη για την παιδογαστρεντερολογία διατροφή και κυστική ίνωση στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο χρονικό αυτό διάστημα μετεκπαιδεύτηκα στην ενδοσκόπηση του πεπτικού σωλήνα παιδιών και ενηλίκων στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από 1998 μέχρι το 2002, υπηρέτησα σε θέση επιμελήτριας Β΄ ΕΣΥ στην Δ΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ. Το 2001 μετεκπαιδεύτηκα στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους του πεπτικού (πεχαμετρία οισοφάγου, μανομετρία οισοφάγου και ορθού, δοκιμασίες εκπνοής) στο γαστρεντερολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων “Reine Fabiola” του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Το Δεκέμβριο του 2002 εξελέγη Λέκτορας Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας του ΑΠΘ. Υπηρετώ στη βαθμίδα του αναπληρωτή Καθηγητή από τον Ιούλιο του 2014 και είμαι υπεύθυνη της Μονάδας Κυστικής Ίνωσης του Διατομεακού Κέντρου Κυστικής Ίνωσης της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

  Ως μέλος ΔΕΠ διδάσκω τα μαθήματα παιδιατρικής γαστρεντερολογίας, ηπατολογίας, διατροφής και κυστικής ίνωσης σε φοιτητές στο ΙΑ και ΙΒ εξάμηνο των προπτυχιακών σπουδών, σε ειδικευόμενους γιατρούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είμαι συντονίστρια του μεταπτυχιακού μαθήματος με τίτλο «Παιδιατρική Γαστρεντερολογία και Διατροφή» του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΑΠΘ και διδάσκω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχω με μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (Τμήμα Β. Ελλάδος), και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος.

  Το ερευνητικό μου έργο εστιάζεται στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία, Διατροφή και Κυστική Ίνωση. Είμαι υπεύθυνη διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων. Συμμετέχω ανελλιπώς σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις. Έχω δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά μετά από κρίση. Έχω επίσης συγγράψει 20 κεφάλαια σε διδακτικά βιβλία, μία διδακτορική διατριβή και περισσότερες από 100 δημοσιευμένες περιλήψεις σε τόμους ελληνικών συνεδρίων και διεθνών περιοδικών.

  Είμαι ομιλητής ή συντονιστής σε πολλά στρογγυλά τραπέζια με θέματα σχετικά με την ηπατολογία, τη διατροφή (φυσιολογική διατροφή και προβλήματά της όπως υποθρεψία ή παχυσαρκία), την κοιλιοκάκη, την φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, την κυστική ίνωση, τα κοιλιακά άλγη, την τροφική αλλεργία (αλλεργία στο γάλα αγελάδας, ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα), τη στασιμότητα στη σωματική ανάπτυξη τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εμέτους, δυσκοιλιότητα κλ. Αρκετές ομιλίες έχουν γίνει ομιλίες στους συλλόγους ατόμων με κοιλιοκάκη σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και στους συλλόγους γονέων ή ασθενών με Κυστική Ίνωση και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

  Είμαι μέλος επτά Ελληνικών και δύο Ευρωπαικών Επιστημονικών Εταιρειών. Είμαι πρόεδρος για 2η θητεία της Ελληνική Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος και έχω διατελέσει αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας. Ήμουν επί έντεκα χρόνια μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Παιδιατρική Β. Ελλάδος». Είμαι κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά και θεματικός συντάκτης στο Annals of Gastroenterology. Έχω οργανώσει πέντε συνέδρια και υπήρξα μέλος οργανωτικής επιτροπής δώδεκα συνεδρίων (εκ των οποίων δύο διεθνή). Υπήρξα 2 φορές μέλος της ομάδας εργασίας του ΚΕΣΥ (κάθε φορά με εξάμηνη θητεία) για την αναγνώριση της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας. Είμαι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας για την κοιλιοκάκη και της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας των ασθενών με κυστική ίνωση.

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 55 - Αίγιο
  2691023422
  6945798321
  Παιδίατρος - Νεογνολόγος στο Αίγιο. Το ιατρείο της κα Μουστερή Νανάς βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 55.

  Παρακολούθηση νεογνών

  Εμβόλια

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 7, (πλησίον δημαρχίου Σερρών) - Σέρρες
  2321064370
  6944623957
  Η παιδίατρος Μαρία Αρχοντίδου ζει και εργάζεται στις Σέρρες. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου και στο αγροτικό ιατρείο Άνω Βροντούς Σερρών. Ειδικεύτηκε στην παιδιατρική του γενικού νοσοκομείου Σερρών και στην παιδιατρική του Ιπποκρατείου Πανεπ. νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αποκτώντας πείρα στο παιδοουρολογικό ιατρείο καθώς επίσης εκπαιδεύτηκε και στην πανεπιστημιακή νεογνολογική κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ως παιδίατρος προσέφερε τις υπηρεσίες της στα νεογνά της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής "Μητέρα" στις Σέρρες και εργάστηκε επί 19 έτη στα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ Σερρών. Μιλά άπταιστα γερμανικά, ενώ όλες της οι δραστηριότητες κινούνται γύρω από τα παιδιά που είναι και η μεγάλη της αγάπη.

  Η ίδια είναι μητέρα, καθώς είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει μια κόρη. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ιατρείου οι νέες μητέρες μπορούν να δεχθούν πολύτιμες συμβουλές για την σωστή, υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους, ενώ οι μέλλουσες μπορούν να μάθουν τα πάντα γύρω από το θηλασμό και τα οφέλη του στην μετέπειτα υγεία του παιδιού.

  Στο σύγχρονο παιδιατρικό ιατρείο της Μαρίας Αρχοντίδου τα παιδιά αποβάλλουν το άγχος και το φόβο τους για το γιατρό. Στον χώρο αναμονής υπάρχει παιδική γωνιά, όπου οι μικροί επισκέπτες μπορούν να απασχοληθούν με ευχάριστες δραστηριότητες.

  Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι οι εξής:

  Κλινική εξέταση

  Συμβουλές για το νεογέννητο

  Υποστήριξη μητρικού θηλασμού

  Προγεννητική συμβουλευτική

  Παρακολούθηση σωματικής ανάπτυξης βρέφους, παιδιού, εφήβου μέχρι τα 16

  Εκτίμηση κατάσταση θρέψης

  Διαταραχές θρέψης – συμβουλές διατροφής

  Αναπτυξιολογική εκτίμηση

  Θέματα συμπεριφοράς

  Εμβολιασμοί - προληπτική ιατρική

  Συνταγογράφηση

  Συμβουλευτική - Διαταραχές μάθησης και κοινωνικής προσαρμογής

  Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών (αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων με τη χρήση νεφελοποιητών)

  24ωρη υποστήριξη

  Κατ’ οίκον επισκέψεις

  Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας

  Ιδιωτικές ασφάλειες

  Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

  Έλεγχος Στασιμότητας Βάρους

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΑΡΓΥΝΑΙΑ - Μύκονος - Μύκονος
  2289400391
  6932484499
  Παιδίατρος, Μύκονος

  Παιδιατρικό ιατρείο,Μύκονος.

  Παιδικά εμβόλια, Μύκονος.

  Παρακολούθηση παιδικής ανάπτυξη, Μύκονος.

  Συμβουλές θηλασμού, Μύκονος.

  Συμβουλές προγεννητικού τοκετού, Μύκονος.

  Παιδιατρικά νοσήματα, Μύκονος.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΒΕΡΓΗΔΩΝ 52 - Ηράκλειο
  2810721102
  6989202722
  Αναπτυξιολόγος Παιδίατρος στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ιατρείο της κα. Παπαδημητρίου βρίσκεται στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου και Δαμβέργηδων 52.
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 77 - ΠΕΥΚΑ ΡΕΤΖΙΚΙ - Θεσσαλονίκη
  2310582200
  6945977847
  Παιδίατρος στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Το ιατρείο της κα. Σταθοπούλου βρίσκεται στην οδό Παπανικολάου 77 .

  Προγεννητική συμβουλευτική γονέων

  Παρακολούθηση νεογνών

  Συμβουλευτική μητρικού θηλασμού

  Καμπύλες ανάπτυξης

  Εμβολιασμός

  Λοιμώξεις

  Κολικοί νεογνού

  Αλλεργίες (δερματικές, τροφικές)

  Ατοπία

  Αντιμετώπιση ανεπνευστικών προβλημάτων (λαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, άσθμα)

  Διατροφή βρέφους - νηπίου- εφήβου

  Διατροφή θηλάζουσας μητέρας

  Παιδική παχυσαρκία

  Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας

  Πιστοποιητικά

  Συνταγογράφηση

  Επισκέψεις κατ'οίκον

  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 - Θεσσαλονίκη
  2392042700
  6980142939, 6934579202
  Βλαΐδου Ελένη

  Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 24, Πεζόδρομος Επανομής

  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2392042700, 6980142939

  Email: evlaidou@yahoo.gr

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  2000 – 2007: Πτυχίο Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βαθμός πτυχίου 7/10.

  1999-2000: Φοίτηση για 1 έτος στα ΤΕΙ Διατροφής Θεσσαλονίκης

  1993 – 1996: 1ο Γενικό Λύκειο Διδυμότειχου

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  2/2015 – σήμερα: Ιδιωτικό Ιατρείο στην Επανομή Θεσσαλονίκης

  1/2015-σήμερα: Συνεργασία με την Κλινική Άγιος Λουκάς

  3/2014 – 1/2015: Παιδίατρος στην εταιρεία Express Service

  7-8/2014: Παιδίατρος στις κατασκηνώσεις ΧΑΝΘ

  5/2014 – 6/2015: Ιδιωτικό ιατρείο επι της οδού Ανδ. Παπανδρέου 7, Καλαμαριά

  3/2014 – σήμερα: Επιστημονική Συνεργάτης Παιδογαστρεντερικού τμήματος Γ’ Π/Δ

  8/2008 – 9/2013: Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ’ Π/Δ. Λήψη παιδιατρικής ειδικότητας

  7/2007 – 8/2008: Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εργασία ως επιστημονική συνεργάτης

  ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ

  5/2015: 53o Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο

  11/2014: «Αντιπαραθέσεις στην Παιδιατρική πράξη»

  9/2014: Παιδιατρικές ημέρες 2014 «Παιδιατρική και σύγχρονη οικογένεια»

  5/2014: Σχολείο «Τροφική αλλεργία»

  2/2014: Σεμινάριο «Παιδιατρικές λοιμώξεις»

  9/2013: Παιδιατρικές ημέρες 2013

  9/2012: Παιδιατρικές ημέρες Παιδονευρολογία

  4/2012: 42ο Παιδιατρικό Συμπόσιο

  10/2011: Παιδιατρικές ημέρες Παιδοενδοκρινολογία

  10/2010: 1ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο

  3/2010: 40ο Παιδιατρικό Συμπόσιο

  2/2010: 13ο Σεμινάριο Παιδιατρικών λοιμώξεων

  11/2009: 30η Ημερίδα Α Παιδιατρικής Κλινικής

  9/2009: 21ο Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Παιδιατρικής

  5/2009: 1ο Ελληνοιταλικό σεμινάριο Παιδιατρικής Ρευματολογίας «Μη φλεγμονώδεις Αρθροπάθειες στην παιδική ηλικία»

  2/2009: 12ο σεμινάριο παιδιατρικών λοιμώξεων

  11/2008: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικά, οικονομικά, επικοινωνιακά θέματα για ειδικευόμενους ιατρούς»

  9/2008: 20ο Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Παιδιατρικής

  4/2008: 38ο Παιδιατρικό Συμπόσιο

  2/2007: 10ο σεμινάριο Παιδιατρικών Λοιμώξεων

  2/2007: Συνέδριο «Σύγχρονος τρόπος ζωής και πρόληψη παθήσεων»

  3/2007: 3ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης

  4/2007: 9η μετεκπαιδευτική ημερίδα Νεογνολογίας

  9/2007: 19ο Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής

  10/2007: 6ο Κλινικό Φροντιστήριο Αναζωογόνησης Νεογνού – Βρέφους – Παιδιού

  11/2007: 28η Ενημερωτική ημερίδα Α’ Παιδιατρικής Κλινικής

  5/2005: 11ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

  11/2005: 26η Επιστημονική ημερίδα Α’ Παιδιατρικής κλινικής

  5/2004: 10ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

  12/2003: Ελληνικές ημέρες Θρόμβωσης

  4/2003: 2ο Επιστημονικό Συνέδριο τμήματος Ιατρικής

  2/2002: 1ο Επιστημονικό Συνέδριο τμήματος Ιατρικής

  4/2002: 8ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  Μέλος της Παιδιατρικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος

  Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

  Μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

  2008-2013: Παρουσιάσεις βιβλιογραφικών ενημερώσεων και ενδιαφερόντων περιστατικών στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της Γ’ Π/Δ

  3/12/2008: Παρουσίαση στην Παιδιατρική εταιρεία Βορείου Ελλάδος, ενδιαφέροντος περιστατικού με θέμα «Αγόρι 21 μηνών με πολυδιψία και πολυουρία»

  10ος – 12ος / 2008: Περιοδικό «Νέα παιδιατρικά χρονικά» Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2008

  Τόμος 8ος – Τεύχος 4ο.

  Δημοσίευση ενδιαφέρουσας περίπτωσης με τίτλο «Νευροβλάστωμα σταδίου 4 σε βρέφος ηλικίας 5 μηνών»

  5/2004: 10ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, Θεσσαλονίκη

  Παρουσίαση εργασίας με θέμα «Ατελής οστεογένεση: η εγχειριτική αποκατάσταση των παραμορφώσεων των κάτω άκρων».

  ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  Αγγλικά: First Certificate in English, University of Cambridge

  ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

  · Γνώση και χρήση Η/Υ σε περιβάλλον MS WINDOWS, προγράμματα: MS OFFICE

  · Γνώση και χρήση διαδικτύου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

  · Δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου
  Toggle
 • Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
  ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗ 6 - Θεσσαλονίκη
  2310263658
  6932916009
  Η παιδίατρος - νεογνολόγος κα Λαλοπούλου Ηλιάνα εδρεύει με το ιατρείο της στην Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο Καλαποθάκη 6 και παράλληλα οι επιστημονικές τις γνώσεις και υπηρεσίες επεκτείνονται με την συνεργασία της στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

  Λαλοπούλου Ηλιάνα
  Πεζόδρομος Καλαποθάκη 6, Θεσσαλονίκη
  Τ: 2310 263658 Κ: 6932 916009 Fax:2310 263658
  Toggle
προηγούμενη 1 από 2 επόμενη
Διαφημιστείτε εδώ