Το ΙΣΛΙ είναι γλύκισμα ημισιροπιαστό που έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα την Καππαδοκία. Ήταν ένα από τα πιο γνωστά γλυκά των Καραμαλήδων. Το γλυκό συνήθιζαν να το φτιάχνουν στις δυο μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα διότι είναι νηστίσιμο. Η ονομασία του γλυκού είναι τούρκικη και σημαίνει δουλεμένο διότι παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι. Όσον αφορά το σχήμα του πλάθεται σε μορφή τριγώνου, το δε κέντημα γίνεται με πολύ μεράκι, αγάπη και τεχνική από ειδικό τσιμπιδάκι ώστε μετά το ψήσιμο να παραμένει εμφανίσιμο. Την ιδιαίτερη γεύση που έχει το γλυκό την ορίζουν τα αγνά υλικά σε συνδυασμό με το καρύδι και τα διάφορα μυρωδικά που υπάρχουν στην καρδιά του, σε συνδυασμό με ελαφρύ σιρόπι που δεν λιγώνει τον λαιμό, αλλά αντιθέτως διατηρεί τη γλυκιά γεύση του γλυκού. Έτσι λοιπόν το ΙΣλΙ ήρθε στην Ελλάδα με τον διωγμό της μικρασιατικής καταστροφής. Σε μεγάλο ποσοστό τα ζαχαροπλαστεία δεν το γνώριζαν. Λόγω της καταγωγής μας, το 1990 ξεκινήσαμε δειλά την προσπάθεια παραγωγής του προϊόντος. Με πολύ μεράκι και αγάπη προς το προϊόν και διατηρώντας την παραδοσιακή του συνταγή με αγνά υλικά, καταφέραμε να το εντάξουμε στην γκάμα των γλυκών, πολλών ζαχαροπλαστείων και επίσης με πολύ καλή αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, ιδιαιτέρως στις μεγάλες νηστείες που έχει την τιμητική του ζήτηση. Το ΙΣΛΙ διατίθεται αρκετά και σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών αλλά και σε άλλες πόλεις. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος, αυξάνοντας την παραγωγή του με σκοπό το προϊόν να το γνωρίσουν και να το γευτούν σε όλη την χώρα. Την ευθύνη παραγωγής του ΙΣΛΙ την έχει η κυρία Πορφυρίδου Αφροδίτη.

ΙΣΛΙ
Επικοινωνία
Διεύθυνση:
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ, 57018 -
Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2394031724,2394032404Κινητό:
6972841114Fax:
2394031724