Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020 | 10:09 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ
σε: Αττικής, Αθήνα, Νέα Σμύρνη
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • Κουρή Ειρήνη - Διατροφολόγος Νέα Σμύρνη - Διαιτολόγος Νέα Σμύρνη - Λιπομέτρηση - Απώλεια Βάρους Νέα Σμύρνη - Διατροφή Για Διαβήτη Νέα Σμύρνη - Διατροφή Για Αθλητισμό Νέα Σμύρνη

    Η Κουρή Ειρήνη είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Παρακολούθησε και περάτωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε το 2010. Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με επιτυχία με την ακαδημία Π.Α.Ε. Πανιωνίου, δίνοντας οδηγίες διατροφής (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση) μέσα από ομιλίες σε όλη την ομάδα και στους γονείς, και εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και μετρήσεις στους μικρούς αθλητές. Επίσης, την έχουν καλέσει αρκετές φορές σε σχολεία της Νέας Σμύρνης, ώστε να μιλήσει και να ενημερώσει τους μαθητές για τη Μεσογειακή Διατροφή, την πυραμίδα της και τα γεύματα/διατροφή που θα πρέπει να κάνει ένα παιδί. Στο γραφείο της, προσφέρει σε όλους (παιδιά, ενήλικες, υπερήλικες) υπηρεσίες διατροφής για όλες τις καταστάσεις, όπως αδυνάτισμα, αύξηση βάρους, εγκυμοσύνη, θηλασμός, διατροφή για αθλητές, πρόληψη ή και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις πεπτικού συστήματος κλπ.), γυναίκες με Σ.Π.Ω. και υγεία και ευεξία. Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κουρή Ειρήνη, έχει πιστοποιητικά παρακολούθησης από πολλά συνέδρια και ημερίδες διατροφής, ώστε να ενημερώνεται πλήρως από τις τελευταίες μελέτες και τα νέα δεδομένα. Διατροφολόγος Νέα Σμύρνη, Διαιτολόγος Νέα Σμύρνη, Λιπομέτρηση, Απώλεια Βάρους Νέα Σμύρνη, Διατροφή Ενηλίκων Νέα Σμύρνη, Διατροφή Παιδιών Νέα Σμύρνη, Διατροφή Για Καρδιαγγειακά Νοσήματα Νέα Σμύρνη, Διατροφή Για Διαβήτη Νέα Σμύρνη, Διατροφή Για Αθλητισμό Νέα Σμύρνη

    Κατηγορία: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

    Στείλτε e-mail
    Ομήρου 67 - Νέα Σμύρνη
    2114103938
    6982841981
  • ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ - ΒΑΡΗ

    ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - ΑΝΑΙΜΙΑ - ΑΝΟΡΕΞΙΑ - ΔΙΑΒΗΤΗΣ - ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΗΠΑΤΟΠΑΘΕΙΑ - ΚΥΗΣΗ - ΓΑΛΟΥΧΙΑ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ - ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ - ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΙΑΜΙΑ - ΥΠΕΡΤΑΣΗ - ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ - ΥΠΕΡΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΑΙΜΙΑ Τι έτρωγαν οι πρόγονοί μας. Η διατροφική κατάσταση στην προ-ομηρική εποχή, πριν από την εισαγωγή της καλλιέργιας των δημητριακών, ήταν δραματική. Οι αρχαίοι Αρκάδες τρέφονταν κυρίως με βελανίδια. Στη μυκηναϊκή εποχή η μετάβαση στη σιτοφαγία ήταν η μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση. Οι καρποί των δημητριακών ήταν η σπουδαιότερη πηγή συμπυκνωμένων πρωτεινών και υδατανθράκων για τον άνθρωπο και τα ζώα. Τα κύρια συστατικά ενός γεύματος, σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν ο άρτος, το κρέας και ο οίνος. Ουδέποτε αναφέρονται τα λαχανικά, παρά τις συχνές αναφορές των γευμάτων. Ο λόγος της έντονης κρεατοφαγίας μπορεί να αποδοθεί στην αναζήτηση λιπών τα οποία ήταν ήδη γνωστό στην ομηρική εποχή. Όμως η χρήση του ήταν τόττε κυρίως καλλωπιστική και τελετουργική. Στην κλασσική εποχή συμπληρώθηκε η "μεσογειακή τριάδα" σίτος, οίνος και ελαίων με την εισαγωγή του ελαιολάδου στη διατροφή. Κατά τον Ηρόδοτο, η Αθήνα ήταν το κέντρο της ελαιοκαλλιέργειας. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος Αθηναίος πολίτης που πήγαινε στο γυμναστήριο χρησιμοποιούσε κατά μέσο 55 λίτρα ελάιου ετησίως. Εν αρχή ήταν τα βελανίδια. Μετά... εγένετο άρτος και οίνος και στη συνέχεια οι καρποί αυξάνονταν και πληθύνονταν. Όσπρια, κρέας, σίτος και λάδι. μέχρι σήμερα, που τα λίπη φθάνουν και περισσεύουν στο ελληνικό τραπέζι. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί εν συντομία η ιστορία της μεσογεικής διατροφής. Πρόκειται βεβαίως για μία ιστορία που συνεχίζεται ή μάλλον για ένα πείραμα που ξεκίνησε πριν από 4.000 χρόνια στον ελληνικό χώρο κι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως αναφέρει στον ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμάς Σαββίδης, η μεσογειακή διατροφή δεν είναι εύρημα κάποιων ευφυών κατοίκων της Μεσογείου αλλά το αποτέλεσμα μιας διαρκούς αλληλεπίδρασης ανθρώπων και περιβάλλοντος.  

    Κατηγορία: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

    Στείλτε e-mail
    Ομήρου 54 - Νέα Σμύρνη
    2109317041
    6974581113