Τρίτη 03 Ιουνίου 2025 | 05:50 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
σε: Μαγνησίας, Μαγνησία
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • Βιολογική Παραγωγή Λαδιού Σούρπη Μαγνησία - MONOLIA IKE - Ελαιόλαδο Σούρπη Μαγνησία - Εμπόριο Ελαιολάδου Σούρπη Μαγνησία - Ελιές Σούρπη Μαγνησία - Πολτός Ελιάς Σούρπη Μαγνησία

    Πριν από δύο αιώνες, όταν η περιοχή που σήμερα ονομάζεται Αμαλιάπολη - ή Νέα Μιτζέλα, όπως την ξέρουν οι κάτοικοι της - ήταν ακατοίκητη, υπήρχε σύμφωνα με έγγραφες αναφορές ένα χαρακτηριστικό λιόδενδρο στην είσοδο αυτού του φυσικού λιμανιού, το οποίο αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς. Στους ναυτικούς χάρτες εκείνων των χρόνων η περιοχή ήταν καταχωρημένη με το όνομα «Μονολιά» (Monolia) ή «Λιμάνι της Ελιάς» (Port Olive). Τα ίδια αυτά λιόδενδρα που μπολιάστηκαν από τους πρώτους Μιτζελιώτες πρόσφυγες (καραβοκύρηδες ως επί το πλείστον) που εγκαταστάθηκαν στη «Μονολιά» το 1834, όταν εκδιώχθηκαν από την Παλιά Μιτζέλα στο Ανατολικό Πήλιο από τους Τούρκους, συντήρησαν οικονομικά τους προγόνους μας και εξακολουθούν να δίνουν μέχρι σήμερα καρπούς και πλούτο στους απογόνους τους. Σε ότι μας αφορά, το 2010 αποτελεί σταθμό για την ενασχόληση μας με το ελαιόλαδο και την πρόσφατη απόφαση της τυποποίησής του. Δραστηριοποιηθήκαμε σε όλα τα στάδια και ελέγξαμε τόσο την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων όσο και τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Συνεχίσαμε τη βιολογική καλλιέργεια που ακολουθούσε παραδο-σιακά η προηγούμενη γενεά και ερευνήσαμε τις μεθόδους ελαιοποίησης που χρησιμοποιούνται στη περιοχή μας. Παρ’ όλα αυτά η επίσημη πιστοποίηση της παραγωγής μας ως βιολογικής αναμένεται εντός των προσεχών μηνών. Επιλέξαμε την αθέρμαντη έκθλιψη του ελαιοκάρπου και το αποτέλεσμα όσον αφορά τη γεύση και τα λοιπά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου ήταν εντυπωσιακό. Τα δείγματα που στείλαμε σε εξειδικευμένο χημικό εργαστήριο ανάλυσης ελαιόλαδου αποδεικνύουν με τα αναγκαία πιστοποιητικά, την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και διατηρείται την κατάλληλη θερμοκρασία μέχρι να μεταφερθεί στο τυποποιητήριο προκειμένου να συσκευαστεί. Οι προηγούμενες γενιές ελαιοπαραγωγών της οικογένειάς μας είχαν ασχοληθεί συστηματικά και με την εμπορία των βρώσιμων ελαιών. Η ποικιλία της ελιάς που καλλιεργείται στους ελαιώνες μας δικαιολογούσε περισσότερο αυτή την επιλογή, κυρίως διότι η καλλιέργεια των ορεινών και ημιορεινών ελαιώνων μας είναι άνυδρη και η παραγόμενη ελιά πολύ γευστική και σφιχτή. Η τυποποίηση επιλεγμένων βρώσιμων ελαιών, συντηρημένων με παραδοσιακούς τρόπους καθώς και ελαιοπολτού θα είναι το επόμενο στάδιο δραστηριοποίησης μας στο κλάδο των ελαιοκομικών προϊόντων.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

    Στείλτε e-mail
    ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ, ΣΟΥΡΠΗΣ, Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ - Μαγνησία
    2422091027
    6951848397
  • ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΙΩΛΚΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

    1)Η Επιχείρηση Ι.Δ.Ζαφρακόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε. εφαρμόζει σύστημα HACCP Σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 2)Γραμμή παραγωγής έκθλιψης ελαιοκάρπου βιλογικής καλλιέργειας. Πιστοποιημένη απο τον οργανισμό ΔΗΩ. Μυστικά ελαιολάδου Το Εξαιρετικό Παρθένο. Η λέξη παρθένο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σημαίνει ότι το ελαιόλαδο παράγεται με φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση πρόσθετων ή άλλων συντηρητικών. Στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ( π.χ. οξύτητα ) όσο και τα οργανοληπτικά του ( π.χ. χρώμα, γεύση ) είναι εξαιρετικά.Το εξαιρετικό παρθένο πρέπει να έχει οξύτητα 0,80 και άρωμα έντονο φρουτώδες. Το Παρθένο. Το ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ πρόερχεται και αυτό με φυσικό τρόπο με λιγότερο καλά χαρακτηριστικά. Η οξύτητα είναι μεγαλύτερη από 0,8 αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του είναι καλά. Το Ελαιόλαδο. Το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ είναι μίγμα παρθένου και εξευγενισμένου ελαιολάδου. Το εξευγενισμένο ελαιόλαδο είναι χημικά επεξεργασμένο λάδι ώστε να μειωθεί η αρχικά υψηλή οξύτητά του. Χρήσιμες Πληροφορίες. Το ελαιόλαδο παράγεται με φυσικό τρόπο χωρίς κανένα πρόσθετο και αποτελεί τον χυμό του καρπού της ελιάς. Το ελαιόλαδο δίνει ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων ( 9 ανά γρ. ) με όλα τα υπόλοιπα φυτικά έλαια. Το ελαιόλαδο είναι ο βασιλιάς των λιπαρών ουσιών με το μεγαλύτερο ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς και στερολών που ‘κτίζουν’ την άμυνα του οργανισμού και τον θωρακίζουν απέναντι σε διάφορες μορφές καρδιοπάθειας και καρκίνου. Το λάδι από ελιές που συλλέγονται πρώιμα έχει πικρή και πικάντικη γεύση, ενώ το λάδι που προέρχεται από πιο όψιμες ελιές, έχει πιο γλυκιά γεύση. Το ελαιόλαδο μπορεί να διατηρηθεί για διάστημα έως και 24 μήνες από τη στιγμή παραγωγής του ( εφόσον συντηρηθεί σωστά ). Σε μεγαλύτερο διάστημα, το ελαιολαδο χάνει το ευχάριστο άρωμά του, ταγγίζει και γίνεται όξινο. Το θόλωμα του λαδιού σε χαμηλές θερμοκρασίες - ή κατά τη φυσική εξαγωγή του - είναι μια φυσική ιδιότητα που δεν μειώνει την ποιότητα του ελαιολάδου. To χρώμα του ελαιολάδου εξαρτάται κατά προτεραιότητα από την ποικιλία, την εποχή συγκομιδής και την περιοχή καλλιέργειας της ελιάς. Το επώνυμο ελαιόλαδο αναγράφει όλα τα στοιχεία που εγγυώνται την ασφάλεια και ποιότητά του (όνομα, προέλευση, ποικιλία, ημ/νία παραγωγής, οξύτητα. κλπ) στην ετικέτα του. Η άμεση μεταφορά και άλεση των καρπών σε χαμηλές θερμοκρασίες συμβάλει στο να μεταφερθούν όλα τα πολύτιμα συστατικά και το άρωμα στο λάδι. Χρήσιμες Συμβουλές • Το ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής, καθώς προστίθεται σε όλα σχεδόν τα μεσογειακά φαγητά και εδέσματα. Είναι το μόνο λάδι που χρειαζόμαστε στην κουζίνα, διότι είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο και παραδοσιακό. • Η κατανάλωση ελαιολάδου μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL και αυξάνει την καλή χοληστερόλη HDL. • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, το δυνατό φως, τη ζέστη και τον αέρα γιατί προκαλούνται οξειδώσεις και υποβαθμίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου. • Η σκουρόχρωμη γυάλινη συσκευασία είναι προτιμότερη γιατί προστατεύει το λάδι από το φως και τον ήλιο. • Αποφύγετε την τοποθέτηση των λευκοσιδηρών συσκευασιών σε σημεία με υγρασία. • Το ελαιόλαδο έχει μεγάλη σταθερότητα στο τηγάνισμα με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές χωρίς να χάνει τα ωφέλιμα συστατικά του. Στις υπόλοιπες μαγειρικές πρακτικές, μην βάζετε όλο το ελαιόλαδο της συνταγής εξαρχής. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο στην αρχή και προσθέστε το υπόλοιπο στο σερβίρισμα για να απολαύσετε τη γεύση αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητές του. Όλα τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν για το παρθένο ελαιόλαδο και επαυξάνονται όταν αυτό είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Γι’ αυτό δείξτε προσοχή στα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην ετικέτα του προϊόντος.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

    Στείλτε e-mail
    ΑΝΑΚΑΣΙΑ - ΙΩΛΚΟΣ - Μαγνησία
    2421042920
    6949202256
  • ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ | Παραγωγή και εμπόριο βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, Αμπελάκια Βόλος

            ΙΣΤΟΡΙΑ Από τα βάθη των αιώνων, η καλλιέργεια της ελιάς είναι συνυφασμένη με την ελληνική γη. Από την αρχαιότητα, ένα κλαδί ελιάς σήμαινε συμφιλίωση, διάθεση συνεργασίας και καταλλαγής, συμμαχία, καθώς και έκφραση ειρήνης και ευημερίας. Από αυτή ακριβώς τη συμφωνία (consensus) των εννοιών εμπνεύστηκαν για να δώσουν στο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής που παράγουν την ονομασία «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ». Μέσα στη λέξη «ΦΙΛΙΟΝ» εμπεριέχονται οι έννοιες της φιλίας και της φιλοξενίας, της συμμαχίας και της συνεργασίας, και δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο όνομα που να αποδίδει με ακρίβεια τις ιδιότητες αυτού του βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου πρώιμης συγκομιδής. Γιατί το προϊόν αυτό είναι φιλικά συνδεδεμένο και σύμμαχος με την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εύφορη ελληνική γη και παραγωγή, και αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της φιλοξενίας και αβρότητας, γιατί με λίγο αγνό ελαιόλαδο πάνω σε μια φέτα ζεστό μυρωδάτο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί μπορεί κανείς να κεράσει έναν ξένο στο σπιτικό του. Άρτος, οίνος και έλαιον είναι τα τρία αγαθά που είναι απαραίτητα σε κάθε ελληνικό τραπέζι.                         Από τα παιδικά βιώματα και τις μνήμες γεμάτες αναμνήσεις στους ελαιώνες και τα ελαιοτριβεία παλαιάς γενιάς, μέχρι την πώληση του ελαιόλαδου της οικογένειας στο αποικιακό παντοπωλείο του παππού, όπου οι δοκιμαστές το αγόραζαν μέσα σε πήλινα πιθάρια που ξεχείλιζαν από τις ευωδίες του φρέσκου, χυμώδους κι αρωματικού ελαιόλαδου, το ταξίδι αυτό πέρασε στην υλοποίηση ενός ονείρου ζωής. Με την ανάληψη των οικογενειακών κτημάτων βιολογικής καλλιέργειας στην εύφορη γη της κτηματικής περιοχής Ν. Αγχιάλου - Μικροθηβών Μαγνησίας, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε κατάλληλο υψόμετρο και κοντά στη θάλασσα, προχώρησαμε στην παραγωγή ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, αντάξιου του τόπου που το παράγει, με φροντίδα και ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα. Με συνέπεια και τιμιότητα, καταφέραμε να παράξουμε ένα προϊόν που φθάνει στον καταναλωτή αγνό, με την υψηλότερη διατροφική αξία, ώστε να αποτελεί έναν πραγματικό σύμμαχο για την υγεία και τη μακροζωία. Μία πραγματική ευλογία!                                   Η υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου αυτού ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυστηρές απαιτήσεις που έχουμε θέσει σχετικά με την ελαιοποίηση των ελιών, οι οποίες συλλέγονται με εργατικά χέρια στα μέσα Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και μεταφέρονται άμεσα χωρίς χρονοβόρα αναμονή στο χώρο του ελαιοτριβείου. Η ελαιοποίηση γίνεται σε πεντακάθαρες και πλυμένες διεξοδικά δεξαμενές, με μάλαξη που δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά και τους 22-27 βαθμούς, ώστε να διατηρούνται όλα τα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά του πολύτιμου ελαιόλαδου, και πάντα με τη συνεχή επιτήρηση της διαδικασίας ελαιοποίησης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συντελούν στην παραγωγή ενός «limited edition» βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με περηφάνια προσφερόμενου στους καταναλωτές.                   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής μας «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ» ή αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε! Επικοινωνία      

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

    Στείλτε e-mail
    Αμπελάκια Ιωλκού, Βόλος - Μαγνησία
    2421032675
    6972862785