Δευτέρα 07 Ιουλίου 2025 | 06:44 μμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ
σε: Αιτωλοακαρνανία
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • Ελαιοτριβείο Αιτωλοακαρνανία - ΨΑΡΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ - Ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανία - Κουκούτσι Ελιάς Αιτωλοακαρνανία

    Ελαιοτριβείο ΨΑΡΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ - Ποιότητα και Παράδοση στο Ελαιόλαδο στην Αιτωλοακαρνανία Το ελαιοτριβείο ΨΑΡΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ στην Αιτωλοακαρνανία αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγή αγνού, υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, που φτάνει στο τραπέζι σας με όλη τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η φύση. Με σεβασμό στην παράδοση και την εμπειρία χρόνων, διαλέγουμε τις καλύτερες ελιές και εφαρμόζουμε σύγχρονες τεχνικές παραγωγής, διασφαλίζοντας ένα ελαιόλαδο με άριστη γεύση και άρωμα. Υπηρεσίες και Προϊόντα με Εγγύηση Ποιότητας Στο ΨΑΡΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ προσφέρουμε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες σας σε ελαιοπαραγωγή, όπως: Ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το ελαιόλαδό μας είναι ιδανικό για τη μεσογειακή διατροφή. Κουκούτσι ελιάς: Εξαιρετική λύση για φυσικό καύσιμο ή λίπασμα, αξιοποιώντας πλήρως τους πόρους της ελιάς. Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε την αυθεντική γεύση και ποιότητα του ελαιόλαδου από το ελαιοτριβείο μας, το οποίο παράγεται με αφοσίωση και αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Παναιτώλιο - Αιτωλοακαρνανία
    2641081480
    6939853830
  • Ελαιοτριβείο Ελαιοστάσι Ναύπακτος - ΜΙΧΟΣ - Ελαιόλαδο Ελαιοστάσι Ναύπακτος - Τυποποίηση Λαδιού Ελαιοστάσι Ναύπακτος

    Ελαιοτριβείο Ελαιοστάσι Ναύπακτος - ΜΙΧΟΣ: Ποιότητα & Παράδοση στο Ελαιόλαδο Στο Ελαιοτριβείο ΜΙΧΟΣ στο Ελαιοστάσι Ναυπάκτου, η παραγωγή του ελαιολάδου είναι τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά. Με βαθιά γνώση της επεξεργασίας της ελιάς, δημιουργούμε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας που φέρνει στο τραπέζι σας την αυθεντική γεύση και τα οφέλη της ελληνικής φύσης. Ελαιόλαδο Ελαιοστάσι Ναύπακτος - Αγνό & Θρεπτικό Το ελαιόλαδο του ελαιοτριβείου ΜΙΧΟΣ παράγεται με απόλυτο σεβασμό στη φύση και στην παράδοση. Αποκλειστικά από ελιές της περιοχής μας, το ελαιόλαδο αυτό διαθέτει ξεχωριστή γεύση, πλούσια υφή και υψηλή διατροφική αξία. Χάρη στην αγνότητα και την ποιότητά του, είναι ιδανικό τόσο για μαγειρική όσο και για ωμή χρήση, αναδεικνύοντας κάθε γεύση. Τυποποίηση Λαδιού Ελαιοστάσι Ναύπακτος - Πιστοποίηση & Φροντίδα Στο Ελαιοτριβείο ΜΙΧΟΣ, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τυποποίηση του λαδιού, ακολουθώντας αυστηρές διαδικασίες ελέγχου για να διασφαλίσουμε τη σταθερή ποιότητα και την αγνότητά του. Η τυποποίηση πραγματοποιείται με σύγχρονα μέσα που διατηρούν όλα τα φυσικά αρώματα και τις βιταμίνες του ελαιολάδου, εξασφαλίζοντας ένα προϊόν που καλύπτει τις πιο υψηλές προδιαγραφές. Επισκεφθείτε το ελαιοτριβείο μας στο Ελαιοστάσι Ναυπάκτου για να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο του ποιοτικού ελαιολάδου και να δοκιμάσετε το καλύτερο της τοπικής παραγωγής.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Ελαιοστάσι - Ναύπακτος
    2634022558
    6974500670
  • Ελαιοτριβείο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας - ΨΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Τυποποίηση Ελαιολάδου Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας

    Η εταιρεία μας ΨΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα σας και μαζί με τις γνώσεις και την εμπειρία σας προσφέρει υπηρεσίες τυποποίησης ελαιόλαδου

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Καινούργιο - Αιτωλοακαρνανία
    2641304590
    6940807561
  • Ελαιοτριβείο Κούντρα | Ελαιοτριβείο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας - Παραγωγή & Εμπορία Ελαιολάδου

          Ελαιοτριβείο Κούντρα Ελαιοτριβείο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας - Παραγωγή & Εμπορία Ελαιολάδου                   Το ελαιοτριβείο μας “Ελαιοτριβείο Κούντρα” το οποίο βρίσκεται στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση με βαθιές ρίζες στην παράδοση και την αγάπη για την ελιά και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Η ιστορία μας ξεκινάει από το 1960, όταν ο παππούς μας, με όραμα και αφοσίωση, δημιούργησε ένα μικρό ελαιοτριβείο στην ορεινή Τριχωνίδα. Με την πάροδο των χρόνων, το ελαιοτριβείο μας πέρασε στην δεύτερη γενιά, η οποία και συνέχισε να εξελίσσει και να βελτιώνει την παραγωγική διαδικασία, διατηρώντας παράλληλα τον σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες και την ποιότητα του ελαιολάδου. Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας συνεχίζει αυτή την πορεία με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση.                        Στο σύγχρονο ελαιοτριβείο μας     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ                       καθημερινά, εργαζόμαστε με προσοχή ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε ένα ελαιόλαδο αγνό, ανώτερης ποιότητας, που διατηρεί όλη τη γεύση και τη διατροφική αξία της ελιάς. Το ελαιοτριβείο μας είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μηχανήματα PIERALISI, που διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή επεξεργασία της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας. Είτε είστε αγρότης που επιθυμεί να μετατρέψει την παραγωγή του σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είτε καταναλωτής που αναζητά ένα προϊόν άριστης ποιότητας για το τραπέζι σας, το ελαιοτριβείο μας, είναι εδώ για να σας εξυπηρετήσει με συνέπεια και αξιοπιστία.                   Παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από το 1960!                     Η αφοσίωσή μας στην ποιότητα και η αγάπη μας για το ελαιόλαδο αποτυπώνονται σε κάθε σταγόνα του προϊόντος μας. Κάθε πελάτης που μας εμπιστεύεται λαμβάνει ένα προϊόν που παράγεται με μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τη φύση και την παράδοση.                         Εξειδικευμένο Προσωπικό Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες που γνωρίζουν σε βάθος την παραγωγή ελαιολάδου και πάντα δίπλα σας για να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.                  Ασφαλής Διαδικασία Παραγωγής Ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής προκειμένου να διατηρήσουμε την αγνότητα και τη φρεσκάδα του ελαιολάδου.                 Στόχος μας είναι αφενός η άρτια εξυπηρέτηση κάθε πελάτη και αφετέρου ο διαρκής εκσυγχρονισμός μας προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και το καλύτερο ελαιόλαδο.                        Επικοινωνήστε μαζί μας ή περάστε από το ελαιοτριβείο μας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε την καλύτερη εξυπηρέτηση.             ΤΗΛ:  2644022627 & 6948483281          

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Θέρμο - Αιτωλοακαρνανία
    2644022627
    6948483281
  • ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΛΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΙΑΣΤΑΘΗ

    Έλαιον Μακρυνείας, βιολογικό λάδι, ελαιοτριβείο Αγρίνιο, πιστοποιημένο τυποποιημένο ελαιόλαδο, τυποποίηση ελαιόλαδου Αγρίνιο. Στην αρχαία περιοχή της Μακρυνείας, στη θέση Ματαράγκα έχει την έδρα του ένας πρότυπος χώρος επεξεργασίας ελαιοκάρπου και παραγωγής εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Με απόλυτο σεβασμό στην τοπική ιστορία και παράδοση, πραγματική αγάπη στον ιερό καρπό, η οικογένεια Σιαστάθη αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία της στην ελαιοπαραγωγή, δημιουργώντας προϊόντα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Στο ελαιουργείο Σιαστάθη πραγματικά αξιοποιείτε ο πολύτιμος καρπός της ελιάς, σε προσεκτικά διαμορφωμένες, εγκαταστάσεις όπου κυριαρχούν τα υπερσύγχρονα ανοξείδωτα μηχανήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και αποθήκευσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα της παραγωγής, και εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα στάνταρντ διεθνών προδιαγραφών ασφάλειας. Το ‘ΕΛΑΙΟΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ’ αποτελεί το κύριο προϊόν, την κορωνίδα της επιχείρησης. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από τις καλύτερες τοπικές ποικιλίες, που εγκλωβίζει και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση, το πλούσιο άρωμα, την εξαιρετική υφή του ελληνικού ελαιολάδου. ‘ΕΛΑΙΟΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ’. Το δώρο της φύσης.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ - Αγρίνιο
    2635023266
    6977410580
  • ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΛΑΔΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡ. ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

    ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΑΣ Στην καρδιά του κάμπου της Ματαράγκας βρίσκεται η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές μεθόδους, για παραγωγές με μεγάλες απαιτήσεις στην ποιότητα, τηρώντας υψηλές προδιαγραφές παραγωγής σε συνδυασμό με την αγάπη και το μεράκι για την ελαιουργία, εξασφαλίζουμε την άριστη και μοναδική ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Το ελαιοτριβείο μας μια παραδοσιακά οικογενειακή επιχείρηση εδρεύει στην Ματαράγκα Αγρινίου. Η διαδρομή του ξεκινά από το 1969 με το παραδοσιακό πιεστήριο. Κατόπιν, πέρασε στα μεταλλικά και αργότερα στα υδραυλικά πιεστήρια. Από τότε λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της ανάγκης για την δημιουργία ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου, μας οδήγησε το 2006 να στήσουμε στο χωριό μας μια υπερσύγχρονη μονάδα οικολογικής επεξεργασίας ελαιόκαρπου. Στο ελαιοτριβείο μας δεν πρόκειται να δείτε πλαστικό. Ακόμη και τα λάστιχα στους σωλήνες είναι από ανοξείδωτο υλικό, που αποτρέπει τους πλαστικοποιητές και τους φθαλικούς εστέρες να εισχωρούν στο ελαιόλαδο. ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η παραγωγή του ελαιόλαδου αποτελούσε, ανέκαθεν, μια από τις αρχαιότερες δραστηριότητες των μεσογειακών λαών. Τα ελαιουργεία είναι συνήθως μικρομεσαίες εγκαταστάσεις, στις οποίες πραγματοποιείται η κατεργασία του ελαιόκαρπου με άμεσο αποτέλεσμα την εξαγωγή του λαδιού. Παλαιότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής ελαιόλαδου εξαγόταν με έκθλιψη σε υδραυλικά πιεστήρια. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η χρησιμοποίηση της φυγόκεντρης δύναμης, η οποία αντικατέστησε τη πίεση, για το διαχωρισμό του ελαιόλαδου από την ελαιομάζα έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια εκτοπίζοντας την κλασσική μέθοδο των πιεστηρίων. Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ελαιο-συλλογή είναι, εκτός από την ωρίμανση του καρπού να έχουν προϋπάρξει οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Αυτό γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να είναι ώριμος ο καρπός, αλλά και το δέντρο να είναι έτοιμο για να μας δώσει τον καρπό του. Όταν λέμε έτοιμο, εννοούμε ότι το δέντρο πρέπει να είναι έτοιμο να μπει στην επίπονη διαδικασία της ελαιοσυλλογής. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 1. Παραλαβή του καρπού 2. Αποφύλλωση, απομάκρυνση ξένων υλών και πλύσιμο 3. Άλεση του καρπού 4. Μάλαξη της ελαιοζύμης 5. Αραίωση της ελαιοζύμης 6. Εξαγωγή του ελαιολάδου 7. Καθαρισμός ελαιόλαδου Αναλυτικότερα : 1. Μετά την συγκομιδή οι ελιές παραδίδονταια στις μεταποιητικές μονάδες για επεξεργασία. Η μεταφορά τους γίνεται σε πλαστικά τελάρα με οπές αερισμού ή πλαστικούς σάκους. Η επεξεργασία πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν. Σε διαφορετική περίπτωση ο καρπός θα πρέπει να μείνει σε χώρο με καλό αερισμό για μικρό χρονικό διάστημα. 2. Οι ξένες προσμίξεις εάν αλεσθούν μαζί με τον ελαιόκαρπο, επηρεάζουν αρνητικά το άρωμα του ελαιόλαδου και αυξάνουν την οξύτητα του. Για αυτό το λόγο οι ελιές τοποθετούνται αρχικά στην χοάνη παραλαβής ελαιόκαρπου και στην συνέχει στο αποφυλλωτήριο, για την απομάκρυνση των φύλλων και άλλων φερτών υλικών. Στη συνέχεια ακολουθεί πλύσιμο για την απομάκρυνση ξένων υλών (λάσπη, γαιώδη συστατικά, σκόνη, χώμα). 3. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις η άλεση γίνεται σε μεταλλικούς μύλους, σφυρόμυλους και σπαστήρες με αντίθετα περιστρεφόμενους οδοντωτούς δίσκους ή κυλινδροσπαστήρες, ενώ στα παραδοσιακά ελαιοτριβεία η άλεση του καρπού γίνεται με κυλινδρικές μυλόπετρες. 4. Μετά την άλεση, η ελαιοζύμη αναμιγνύεται στο μαλακτήρα (ανοξείδωτες δεξαμενές με διπλά τοιχώματα που θερμαίνονται με κυκλοφορία ζεστού νερού του οποίου η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 25ο C). Η μάλαξη αποτελεί βασικό στάδιο της επεξεργασίας, διαρκεί συνήθως 30 λεπτά και συντελεί στην συνένωση των μικρών ελαιοσταγονιδίων σε μεγαλύτερες σταγόνες λαδιού. 5. Στο μαλακτήρα προστίθεται νερό μέχρι και 100% της ποσότητας της ελαιοζύμης (ανάλογα την ωριμότητα του ελαιόκαρπου), πριν την εξαγωγή του ελαιόλαδου σε διφασικούς ή τριφασικούς φυγοκεντρικούς διαχωριστές. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 30ο C. 6. Η παραλαβή του ελαιόλαδου γίνεται με τρεις μεθόδους επεξεργασίας. Την παραδοσιακή μέθοδο, τη 2-φασική και την 3-φασική διαδικασία. 7. Το τελευταίο στάδιο της παραγωγής ελαιόλαδου περιλαμβάνει τον καθαρισμό του από στερεά σωματίδια (τεμάχια σάρκασ, φλοιού, θρύμματα πυρηνόξυλου, κλπ) που βρίσκονται διαλυμένα στην υγρή φάση. Το βάρος των σωματιδίων αυτών υπολογίζεται σε ποσοστό 0,5-1% του συνολικού βάρους της υγρής φάσεως και απομακρύνονται με την χρήση παλινδρομικά κινούμενων κόσκινων (κόσκινα απολάσπωσης). Τέλος, ακολουθεί ο τελικός διαχωρισμός του ελαιόλαδου από τα φυτικά υγρά με την χρήση φυγοκεντρικών διαχωριστών. ΥΓΕΙΑ Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βασική πηγή λίπους στη μεσογειακή διατροφή και όχι το βούτυρο ή άλλα λάδια που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές περιστάσεις, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Περιέχει μονοκόρεστα λιπαρά και αντιξειδωτικούς παράγοντες που αποδεδειγμένα ωφελούν την υγεία και μας προστατεύουν από καρδιακές και άλλες παθήσεις. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες και στην μαγειρική, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει υπέροχους και γευστικούς συνδυασμούς. Το ελαιόλαδο είναι ο χυμός που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μηχανικά μέσα κατόπιν επιδέχεται φυσική επεξεργασία. Το ελαιόλαδο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, ενώ διακρίνεται για την μεγάλη περιεκτικότητα του σε μονοακόρεστα. Παράλληλα περιέχει πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, προβιταμίν 7, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, που προσφέρουν μεγάλη αντιξειδωτική δράση. Ο φυσικός χυμός του ελαιόλαδου με την ιδανική και ιδιαίτερη χημική του σύσταση χαρίζει υγεία και μακροζωία στους μεσογειακούς λαούς και ιδιαίτερα της Ελλάδας. Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τις πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής. Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογεικαή διατροφής, η οποία προτείνεται σε όλο τον κόσμο ως το ιδανικότερο μοντέλο υγιεινής διατροφής. Είναι υγιεινό λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Συμβάλει στην διαμόρφωη μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL) χωρίς να επηρεάζει την καλή (HDL). Αντέχει σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες (200 έναντι 170 των άλλων λιπαρών ουσιών), ενώ δεν προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία του συκωτιού και στον μεταβολισμό των λιπιδίων. Όπως επιβεβαιώνεται από την σύγχρονη διαιτολογία το ελαιόλαδο επιδρά ευεργετικά, ενώ προλαμβάνει και προστατεύει από διάφορες παθήσεις. Σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές έρευνες στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου βρίσκεται το μυστικό της μακροζωίας. Το ελαιόλαδο αναδεικνύει το άρωμα και την έντονη γεύση του, κυρίως όταν χρησιμοποιείται ωμό σε σαλάτε, χόρτα, λαχανικά, τυριά, ψάρια. Το ελαιόλαδο διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά όταν προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Ακόμη το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τηγάνι, αρχικά, σε μέτρια θερμοκρασία και στην συνέχεια σε υψηλότερη. Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Ο καρπός της ελιάς ωριμάζει στα μέσα προς τέλη του φθινοπώρου, οπότε και ξεκινάει η συγκομιδή, ή το λιομάζωμα. Η ελιά παραδοσιακά μαζεύεται με το χέρι, και το μάζεμα της ελιάς αποτελεί εδώ και σημαντική αγροτική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της Μεσογείου. Στη σημερινή εποχή ευδοκιμεί ακόμη η παραδοσιακή μέθοδος συγκομιδής, με την βοήθεια ίσως κάποιων νεότερων εργαλείων : τα κλαδιά περνιούνται με το “χτένι” για να αποσπαστεί ο καρπός με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα, ενώ το έδαφος κάτω από την ελιά στρώνεται με λιόπανα ή με ειδικό δίχτυ από συνθετικό υλικό. Σκάλες από ξύλο ή αλουμίνιο χρησιμοποιούνται για το μάζεμα των δυσπρόσιτων κλαδιών. Αφού πέσουν οι ελιές από το δέντρο, οι αγρότες τινάζουν τα άκρα των ελαιόπανων ώστε να δημιουργούν σωροί, οι οποίοι θα καθαριστούν με το χέρι από χοντρά κλαριά και τσαμπιά προκειμένου να τοποθετηθούν στη συνέχεια σε δοχεία μεταφοράς (κουβάδες, τενεκέδες κλπ.) και σακιά και να μεταφερθούν στον χώρο αποθήκευσης. Δεν είναι απαραίτητη η απομάκρυνση των φύλλων, αφού υπάρχει στο ελαιοτριβείο ειδικό μηχάνημα που τα απομακρύνει με αέρα. Εναλλακτική τεχνική είναι το “τίναγμα” της ελιάς με ξύλινα ραβδιά, η τεχνική όμως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν έχει ωριμάσει πλήρως ο καρπός και είναι εύκολη η απόσπαση του από το δέντρο. Τέλος, είναι σύνηθες κατά τη συγκομιδή να κόβονται με πριόνι επιλεγμένα κλαδιά του δέντρου, τόσο για την διευκόλυνση της συγκομιδής, όσο και για να βοηθηθεί η σωστή ανάπτυξη του δέντρου. Σε μεγάλους ελαιώνες χρησιμοποιούνται συχνά ειδικά μηχανήματα για τη συγκομιδή. Τα μηχανήματα χειρός (βέργες ελαιοσυλλογής) λειτουργούν συνήθως είτε με την αρχή της δόνησης (παλμική βέργα) ή της περιστροφής (περιστροφική βέργα) της κεφαλής (3), ή και συνδυασμό των δύο κινήσεων. Κοντά στη χειρολαβή προσαρτάται ο βενζινοκινητήρας ή ηλεκτροκινητήρας που δίνει κίνηση στη βέργα. Οι κατασκευαστές των βεργών ελαιοσυλλογής που δίνει κίνηση στην βέργα. Οι κατασκευαστές των βεργών ελαιοσυλλογής εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία λειτουργίας, ώστε να αυξάνεται η απόδοση και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιείται η ζημιά που προκαλεί το μηχάνημα στο ελαιόδεντρο. Στην κατεύθυνση αυτή, εμφανίστηκαν τελευταία στην αγορά βέργες ελαιοσυλλογής από τεχνολογικά προηγμένα υλικά όπως τα ανθρακονήματα (carbon fiber). Για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και απόδοση στην συγκομιδή υπάρχουν στην αγορά και αυτοκινούμενα μηχανήματα ελαιοσυλλογής. Λόγω της αρκετά υψηλής δαπάνης αγοράς τα μηχανήματα αυτά προορίζονται για ελαιώνες μεγάλης έκτασης, ενώ συχνά η αγορά τους εντάσσεται σε ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων για αγρότες.

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ - Μεσολόγγι
    2635022616
    6973557035, 6944328820
  • ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΣΑΛΑΟΥΝΗ | Ελαιοτριβείο Στάμνα Αιτωλοακαρνανία

          ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΣΑΛΑΟΥΝΗ Ελαιοτριβείο Στάμνα Αιτωλοακαρνανία Το ελαιουργείο μας “ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΣΑΛΑΟΥΝΗ” το οποίο βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Στάμνα, δραστηριοποιείται με συνέπεια και επαγγελματισμό στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα νέο ελαιοτριβείο, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη το 2020 έχοντας ως κύριο στόχο την παραγωγή και την διάθεση ποιοτικού ελαιολάδου και φιλοδοξία να αποτελέσει το καλύτερο ελαιουργείο του τόπου μας.                             Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας  επιλέγουμε και παράγουμε ελαιόλαδο, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παράδοση. Έτσι, παράγουμε ελαιόλαδο με πλούσιες θρεπτικές ουσίες, τέλειο άρωμα και φρουτώδη γεύση από τους φρέσκους και υγιούς καρπού ελιάς. Στεγάζεται σε ένα κτίριο που σας εξασφαλίζει την άνεση, την απόλυτη καθαριότητα και την άμεση εξυπηρέτηση, χωρίς πολύωρες καθυστερήσεις. Έτσι, ο κάθε παραγωγός, μπορεί να φέρει τους καρπούς των ελαιοδέντρων του και να πάρει άμεσα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. Στο ελαιουργείο μας ελέγχουμε σχολαστικά κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και εφαρμόζουμε τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής ελαιολάδου και την άμεση επεξεργασία του προσκομιζόμενου ελαιοκάρπου. Παράλληλα, διασφαλίζουμε τη μέγιστη απόδοση σε ελαιόλαδο, χωρίς να καταστρέφονται το άρωμα, η γεύση και τα θρεπτικά συστατικά.                   Στόχος μα είναι η συνεχής και αξιόπιστη ενημέρωση των παραγωγών - πελατών μας καθώς και ο συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Ενώ φιλοσοφία μας είναι να είμαστε δίπλα στους παραγωγούς αλλά και στους καταναλωτές προσφέροντάς τους προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας καθώς και άμεση εξυπηρέτηση.   Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στην Στάμνα Αιτωλοακαρνανίας ώστε να δείτε το ελαιουργείο μας και να ανακαλύψετε την άριστη ποιότητα του ελαιολάδου μας, στην περίοδο παραγωγής ελαιολάδου.           

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Παραλία Αγ. Ηλία, Σταμνά - Αιτωλοακαρνανία
    2632770323
    6942819125, 6977290829
  • Ρόμπολας Γεράσιμος | Ελιές - Ελαιόλαδο - Γεωργικά μηχανήματα - Ελαιοτριβείο Μεσολόγγι

    ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ____   Ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας !    Έλαια και Προϊόντα Ελαίου  Εμπόριο και Τυποποίηση Ελαιόλαδου   Το ελαιοτριβείο «Ρόμπολας» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή του Μεσολογγίου. Εδώ και αρκετά χρόνια το ελαιοτριβείο μας παράγει εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο. Η διαδρομή ξεκινά από το 1968 με τον Χρήστο Ρόμπολα να αρχίζει το δημιουργικό ταξίδι της οικογενειακής επιχείρησης.   Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Το παρθένο ελαιόλαδο παράγεται με μηχανική επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής. Δοκιμάστε και εσείς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το ελαιοτριβείο μας!   Εγγυώμαστε την παραγωγή της καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου, χωρίς χημικές επεξεργασίες, διατηρώντας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του. Τηλέφωνο: 26320 91777, 2632093333 Κινητό: 6977 221 002   Υπερσύγχρονος εξοπλισμός &  50 χρόνια εμπειρίας.      

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Κατοχή - Μεσολόγγι
    2632093333
    6977221002
  • ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΒΩΡΑΝΗ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

    Ελαιοτριβείο, Αγρίνιο. Το ελαιοτριβείο Συγγούνα (ORION) ιδρύθηκε το 1997 και από  την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του είχε σαν στόχο την ποιότητα και την υγιεινή, προκειμένου να διορθωθούν οι πρωτόγονες συνθήκες που επικρατούσαν στον κλάδο εκείνη την εποχή. Στο διάστημα που μεσολάβησε χάρη σε ένα πιστό και ολοένα αυξανόμενο πυρήνα ελαιοπαραγωγών κατόρθωσε να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της. Σεβόμενοι τον πολιτισμό και την ιστορία μας δημιουργήσαμε ένα μικρό μουσείο, με ελαιουργικά μηχανήματα του μεσοπολέμου, το οποίο επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι. Δύο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής λαδιού δίνουν τη δυνατότητα στον ελαιοπαραγωγό να αλέσει τις ελιές του σε σύντομο χρονικό διάστημα που σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνά τις 24 ώρες σε ένα περιβάλλον πρότυπο καθαριότητας και ασφάλειας. Η πιστοποίηση για τα βιολογικά προϊόντα και η συνεχής προσωπική επίβλεψη έρχονται να βεβαιώσουν τα παραπάνω. Απόλυτα καθαρό λάδι χάρη σε έξι διαχωριστήρες. Συμβουλευτική υποστήριξη από τη γεωπόνο του ελαιοτριβείου. Για τη δική σας εξυπηρέτηση δεχόμαστε μόνο με ραντεβού και επεξεργαζόμαστε ελιές ανεξαρτήτως ποσότητας σε ιδιωτική άλεση (μεμονωμένα) κατόπιν συνεννόησης. Το ελαιόλαδο που παράγεται στη μονάδα μας έχει βραβευθεί με ασημένιο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας στη Νέα Υόρκη –ΗΠΑ (NYIOOC) με την επωνυμία Melissinos Estate. Η εμμονή στην ποιότητα είναι το πάθος μας!  

    Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

    Φωτογραφίες [9]
    Στείλτε e-mail
    ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΝΕΑ ΑΒΟΡΑΝΗ - Αγρίνιο
    2641028101
    6948110347