Κατάλογος Επιχειρήσεων

σε: Αττικής, Μέγαρα
Κατηγορίες
-
NIKOLAOU FAMILY - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΓΑΡΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΣΟΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕΓΑΡΑ - ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ - ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
Η οικογενειακή επιχείρηση έχει τις ρίζες της στον προπερασμένο αιώνα. Το 1833 ξεκινά τη λειτουργία της η οικογενειακή επιχείρηση. Απ΄το 1875 εκδίδεται και η πρώτη άδεια λειτουργίας. Το μικρό τότε ελαιοτριβείο παρήγαγε ελαιόλαδο από τις ελιές της περιοχής και δημιούργησε τη δική του παράδοση αυτά τα δύσκολα χρόνια. Το λιοτρίβι περνούσε από γενιά σε γενιά ,από τον πατέρα στον γιο του, αρκεί να το αγαπούσες, να μάθαινες για τις ελιές και τη συγκομιδή τους, να εκτιμούσες το άρωμα του φρέσκου καρπού, την ευωδιά του πρώτου λαδιού. Τα χρόνια πέρασαν και η οικογένειά μας έμεινε σταθερή στην παράδοση, στις αξίες που κληρονόμησε από τους προγόνους , μα κυρίως στον στόχο της , που είναι να παράγει με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο αυτό που μας χαρίζει η Αττική γη απλόχερα , αιώνες τώρα. To ελαιόλαδο ! ------ Στις μέρες μας , από ανάγκη για αγνά και παραδοσιακά προϊόντα και αφού παράγουμε λάδι εξαιρετικής ποιότητας , αναζητήσαμε και νέους τρόπους παρασκευής σαπουνιού ( κρύα μέθοδος )εκτός απ’το παραδοσιακό το βραστό και χρησιμοποιώντας την φαντασία μας , προσθέσαμε στα σαπουνάκια μας αιθέρια έλαια, λεβάντα , ξύσματα λεμονιών και πορτοκαλιών , μέλι, χαμομήλι , κ.α.. Nikolaou family - Από το σιλό ελαιοκάρπου που ξεκινάει η διαδρομή της ελιάς, σε συνεργασία και με τους ίδιους τους παραγωγούς ,γίνεται ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα σακιά και όλα τα τελάρα ,ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα του λαδιού που θα παραχθεί. Ο φρέσκος ελαιόκαρπος καθορίζει την οξύτητα του ελαιολάδου, την γεύση, και το άρωμά του. -Στο πλυντήριο ελαιοκάρπου τρέχει συνεχώς καθαρό νερό (ΕΥΔΑΠ) και ανάλογα με τις παρτίδες γίνεται εξ’αρχής ανανέωση του νερού τουλάχιστον τρεις έως πέντε φορές ημερησίως. - Στη συνέχεια γίνεται ηλεκτρονική ζύγιση και πολτοποίηση του ελαιοκάρπου στο σπαστήρα. ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ - Έπειτα ο πολτός μαλάσσεται σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 27º C (ΨΥΧΡΗ ΕΚΘΛΙΨΗ) για να μην καταστραφούν τα φυσικά αντιοξειδωτικά του καρπού (πολυφενόλες) , η γεύση, καθώς και το πλούσιο άρωμά του. Πρόκειται για πολύ καθοριστική διαδικασία που αφορά την ποιότητα του παραγομένου ελαιολάδου. - Ο διαχωρισμός γίνεται στα DECANTER χωρίς προσθήκη νερού, δηλαδή γίνεται καθαρή αποχύμωση του πολτού της ελιάς. Αυτό σημαίνει πως διασφαλίζεται η ποιότητα του παραγομένου ελαιολάδου, διατηρείται το άρωμα και η γεύση του .(Παλαιάς τεχνολογίας πιεστήρια , δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσθήκη βραστού νερού έως 60º C , παρασύροντας και καίγοντας (κυριολεκτικά) όλα τα ωφέλιμα συστατικά και φυσικά αντιοξειδωτικά του λαδιού καταστρέφοντας εν τέλει τη γεύση και το άρωμά του . - Στη συνέχεια το ελαιόλαδο περνά ποιοτικό έλεγχο στο χημικό εργαστήριο του ελαιοτριβείου και τοποθετείται στις ανοξείδωτες ελαιοδεξαμενές ανά οξύτητα και ποικιλία .Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ
-
ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΛΙΑΝΤΡΟΥ ΜΕΓΑΡΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΖΙΩΤΗ
Από το 1860 έως και σήμερα βρισκόμαστε στο χώρο παραγωγής ελαιόλαδου. Ξεκινώντας από τις μυλόπετρες που κινούνταν χειροκίνητα ή με κίνηση από ζώα και μετέπειτα, το 1928, είμαστε οι πρώτοι στα Μέγαρα που χρησιμοποιήσαμε τον ηλεκτρισμό για την κίνηση των μηχανημάτων (μυλόπετρες και μετέπειτα σπαστήρας, και άλλα μηχανήματα). Το 1946-1947 εκσυγχρονίστηκαν τα μηχανήματα με υδραυλικά πιεστήρια ημερήσιας παραγωγής περίπου 8 τόνους ελαιόκαρπου. Το 1970 εκσυγχρονίστηκαν εκ νέου τα μηχανήματα μας με την τοποθέτηση ηλεκτρουδραυλικών πιεστηρίων και νέων ημιαυτόματων διαχωριστήρων με δυναμικότητα περίπου 20 τόνων ελαιόκαρπου ημερησίως. Το 1984 εκσυγχρονίστηκαν ξανά τα μηχανήματα μας με την τοποθέτηση φυγοκεντρικού μηχανήματος διαχωρισμού (delaval) και τριώροφου μαλακτήρα στη θέση των μυλόπετρων με ημερήσια παραγωγή περίπου 40 τόνους ελαιόκαρπου. Το 2008 τοποθετήσαμε υπερσύγχρονα μηχανήματα κατασκευασμένα εξολοκλήρου από inox 316 (το inox 316 είναι από τα καλύτερα υλικά κατασκευήςμηχανημάτων και σκευών κατεργασίας υγρών τροφίμων και υπερκαλύπτει τα διεθνή αλλά και τα κοινοτικά standars). Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω υπερσύχρονου πίνακα οργάνων με δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης ανά ώρα του κάθε μηχανήματος, της θερμοκρασίας αλλά και της κατανάλωσης ρεύματος. Ο συνολικός χώρος του οικοπέδου είναι 4.176 τμ. και οι κτιριακές εγκαταστάσεις μας είναι άνω των 240 τμ. συν τους βοηθητικούς χώρους που αποτελούνται από το Γραφείο εξυπηρέτησης των πελατών, το συσκευαστήριο - τυποποιητήριο, την κουζίνα, την αποθήκη συλλογής λαδιού, την αποθήκη εργαλείων, τα δυο wc (ανδρών-γυναικών) και τον χώρο παραμονής των πελατών . Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με την καλοπροαίρετη διάθεση του προσωπικού αλλά και των ιδιοκτητών μεταμορφώνουν την παραμονή στο ελαιοτριβείο μας σε ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφεδάκι και καλή κουβεντούλα. Στο ελαιοτριβείο μας, το ελαιόλαδο επεξεργάζεται σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για την τυποποίηση του εξαιρετικο παρθένου ελαιόλαδου μας. Οι ποικιλίες που επεξεργαζόμαστε είναι: Μεγαρίτικη, Κορωνέϊκη, Κρητικό ψιλό μανάκι και τυποποιείται από το ελαιοτριβείο μας με πιστοποίηση ISO 22000 (HACCP – ISO 9001).Κατηγορία: ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ
Φωτογραφίες [6] 137385