Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 | 08:33 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
σε: Ηρακλείου, Ηράκλειο
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • Εργαστήριο Παραδοσιακής Κρητικής Κιλότας - Ιωάννης Τιτάκης - Ηράκλειο Κρήτη - Γιλέκο - Στιβάνια - Μαντήλι - Σαρίκι - Γάμος - Βάφτιση - Ηράκλειο Κρήτη

  Tο  Εργαστήριο Παραδοσιακής Κρητικής Κιλότας του κυρίου Ιωάννη Τιτάκη,δραστηριοποιείται από την δεκαετία του 60 διατηρώντας την Κρητική παράδοση μαζί με τον γιό του Μανώλη Τιτάκη, δημιουργούν παραδοσιακές στολές, φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό στον πελάτη. Εξυπηρετούν πανελλαδικά ιδιώτες, επιχειρήσεις και παραδοσιακές σχολές χορού. Κρητική Ενδυμασία Η κρητική  φορεσιά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της λαογραφίας της Κρήτης. Η κρητική παραδοσιακή φορεσιά που γνωρίζουμε σήμερα, φοριέται ελάχιστα πλέον σε καθημερινή βάση αλλά σε πολλές γιορτές και επίσημες εκδηλώσεις θα δούμε άνδρες και γυναίκες να ντύνονται με την πολυποίκιλτη υφαντή και κεντητή στολή που καθιερώθηκε μετά τον 16ο αιώνα. ΑΝΔΡΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ Η ανδρική παραδοσιακή στολή είναι κοινή για όλο το νησί και διακρινόταν σε δυο παραλλαγές. Η μία ήταν η καθημερινή ανεπίσημη στολή που αποτελείται από την λινή μαύρη βράκα (που συναντιέται σε ολόκληρο το αιγαίο), το πουκάμισο, το «μεϊτανογέλεκο» και μία μακριά ζώνη που τυλίγεται πολλές φορές στη μέση. Η στολή αυτή συμπληρωνόταν με τα μαύρα δερμάτινα «στιβάνια» (είδος ψηλής μπότας) και το κρουσωτό μαντήλι στο κεφάλι. Στις μέρες μας η παραδοσιακή αυτή φορεσιά έχει αντικατασταθεί με μια πολύ απλοποιημένη μορφή της που φοράνε ακόμα κυρίως οι ηλικιωμένοι στα ορεινά χωριά και αποτελείται από τη μαύρη ή χακί «γκυλόττα», μαύρο πουκάμισο, μαύρα στιβάνια και το γνωστό κρουσωτό κεφαλομάντηλο. Η επίσημη παραλλαγή της ανδρικής φορεσιάς τα λεγόμενα «σαλβάρια» κατασκευάζεται συνολικά από μπλε τσόχα καλής ποιότητας. Την αποτελούσαν η πολύπτυχη βράκα, το μεϊτανογέλεκο που ήταν διακοσμημένο με πλούσια κεντήματα, το κεντητό μεταξωτό πουκάμισο, η μακριά μεταξωτή βυσσινί ζώνη και τα «στιβάνια» που, σε αντίθεση με τα καθημερινά, είχαν λευκό χρώμα. Η φορεσιά αυτή συμπληρωνόταν από το απαραίτητο κρουσωτό μαντήλι και την αλυσίδα που κρεμόταν από το λαιμό και ενωνόταν με το μαχαίρι που περνούσαν από τη μέση τους κάτω από τη ζώνη. Σε πολλές περιπτώσεις φορούσαν τσόχινη κάπα, με μεταξωτή φόδρα και πλούσια κεντήματα και με την  απαραίτητη κουκούλα για το κρύο. Η χειροποίητη κιλότα αποτελεί τμήμα της παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας η οποία αντικατέστησε την βράκα μετά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Η ενδυμασία αυτή φορέθηκε κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης επί Κρητικής Πολιτείας.

  Κατηγορία: ΕΝΔΥΜΑΤΑ

  Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου (Παράπλευρου Παγκρήτιας τράπεζας) - Ηράκλειο
  2894022287
  6974909035
 • MEDICAL AND WORK - ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Από την πρώτη μέρα, 30 χρόνια πριν, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ποιότητα, καινοτομία και design στην επαγγελματική ένδυση.   Σήμερα μόνο το τέλειο είναι αρκετά καλό για μας.   Ποιότητα, προσεγμένη ραφή, φινίρισμα- σχέδια, χρώματα και δημιουργία.   Είτε πρόκειται για ποδιά μέσης, παντελόνι εργασίας ή μπλούζα chef η εταιρεία μας σας δίνει ιδέες που ανταποκρίνονται στο επαγγελματικό ύφος που επιθυμείτε. Σε όποιο τομέα δραστηριοποιήστε, ξενοδοχειακή ή νοσοκομειακή μονάδα, εστίαση, εργασιακό ή διαφημιστικό ένδυμα, σας εγγυούμαστε τη δυνατότητα της μέγιστης ικανοποίησης στον εργασιακό σας χώρο, με το ιδανικό design την τέλεια εφαρμογή, τις αρμονικές λεπτομέρειες. Κώδικας ποιοτικού και αισθητικού χαρακτήρα.   ΓΙΑ ΕΣΑΣ Μεγάλες ξενοδοχειακές και νοσοκομειακές μονάδες ,τα πιο γνωστά εστιατόρια ,μπαρ ,καφέ αλλά και οι γνωστότεροι chef επιλέγουν τα ρούχα τους να έχουν την υπογραφή μας. Είναι τιμή μας που οι πελάτες των πελατών μας απολαμβάνουν την μοναδικότητα που τους αξίζει.    Επιλέγοντας μέσα από μια τεράστια συλλογή υφασμάτων, μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες σας και να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το στυλ που απόλυτα ταιριάζει σε σας. Τα πιστοποιημένα υψηλής ποιότητας υφάσματα και υλικά συνδυασμένα με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα μας εγγυώνται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, έχετε αμέτρητες δυνατότητες να αισθανθείτε μοναδικοί, καθώς έχετε τη δυνατότητα να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στο εργασιακό σας ένδυμα.   Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κέντημα, τύπωμα ή ψηφιακή εκτύπωση τον τρόπο που θα σας κάνει μοναδικούς. Από το 2013 είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ψηφιακή εκτύπωση απευθείας στο ύφασμα ,με τεχνολογία πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα.   Η πολυετής μας πείρα μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργούμε το δικό σας ρούχο στα μέτρα σας. Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για απόλυτη ικανοποίηση συναντώντας ή και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες σας για υψηλής ποιότητας και αισθητικής ένδυμα.

  Κατηγορία: ΕΝΔΥΜΑΤΑ

  Φωτογραφίες [10]
  Στείλτε e-mail
  ΘΕΡΙΣΣΟΥ 110 - Ηράκλειο
  2810261000,2810256927
 • ΕΒΑΝΣ & ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ 2 - Ηράκλειο
  2810241790
  6946171270