Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 | 07:30 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
σε: Βοιωτίας
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαίου: 08:00-15:00 Θερινό: Από 29 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 07:30 - 14:00 Κλειστό κάθε Δευτέρα Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Η έκθεση της Αρχαιολογικής Συλλογής Διστόμου περιλαμβάνει ευρήματα από τις αρχαίες φωκικές πόλεις Άμβροσσο (σημ. Δίστομο), Μεδεώνα (ακρόπολη και νεκροταφείο), Καρακόλιθο, Αντίκυρα και Βούλιδα (Ζάλτσα).   Ενότητες της Έκθεσης   - Επιτύμβιες στήλες (Προθάλαμος) Παρουσιάζονται οκτώ επιτύμβιες στήλες με ανθεμωτή ή αετωματική επίστεψη, που χρονολογούνται στους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους και προέρχονται από την περιοχή του Διστόμου. Στον προθάλαμο εκτίθεται και μία ταφική στήλη με ιππέα από την αρχαία Βούλιδα   - Αρχαιότητες από το Δίστομο και την Αντίκυρα (Πρώτη αίθουσα) Εκτίθενται ευρήματα διαφόρων εποχών, που προέρχονται από τις σωστικές ανασκαφές της πόλης του Διστόμου και της Αντίκυρας.   - Κεραμική (Δεύτερη αίθουσα) Παρουσιάζονται κυρίως αγγεία από την ευρύτερη περιοχή του Διστόμου (Ζεμενό, Καρακόλιθο, Μεδεώνα και Αντίκυρα). Παρέχει έτσι στον επισκέπτη μια εικόνα της εξέλιξης της κεραμικής στα τοπικά εργαστήρια από τα μυκηναϊκά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [7]
  Στείλτε e-mail
  Δίστομο - Βοιωτίας
  2267022000
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2010: 08:30-15:00 Το Μουσείο παραμένει κλειστό λόγω εργασιών επέκτασης-επανέκθεσης.   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά ευρήματα από ελληνικές και ξένες ανασκαφές στη Βοιωτία, που καλύπτουν χρονολογικά πολλούς αιώνες, από την παλαιολιθική εποχή έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Μερικές από τις συλλογές της παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως οι ανατολικοί σφραγιδοκύλινδροι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού από το θηβαϊκό ανάκτορο, οι μυκηναϊκές λάρνακες από την Τανάγρα, οι αρχαϊκοί κούροι από το Πτώο και οι χαρακτηριστικές επιτύμβιες στήλες της κλασικής εποχής από μαύρο λίθο.   Ενότητες της Έκθεσης   - Στήλες, ανάγλυφα και επιγραφές ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων (προθάλαμος) - Πρώιμα έργα γλυπτικής (αίθουσα Α) - Κεραμική, τοιχογραφίες και αντικείμενα μικροτεχνίας (αίθουσα Β) - Γλυπτά των κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων (αίθουσα Γ) - Μυκηναϊκά ευρήματα από την Τανάγρα (αίθουσα Δ) - Επιγραφές και μεταγενέστερα γλυπτά (αυλή)

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [1]
  Στείλτε e-mail
  Θρεψιάδου 1 - Θήβα
  2262027913
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Θερινό(01 Ιουνίου-31Οκτωβρίου): Τρίτη-Κυριακή: 09.00-16.00 Χειμερινό(01 Νοεμβρίου-31 Μαίου): Τρίτη-Κυριακή: 07.00-15.00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου κτίστηκε από το 1890 έως το 1904 και είναι το παλαιότερο της Βοιωτίας. Ιδρύθηκε με δαπάνες της Αρχαιολογικής Εταιρείας για να στεγάσει ευρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από τις ταναγραϊκές νεκροπόλεις και είχαν συγκεντρωθεί από περισυλλογές και από τις πρώτες ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Πολλές επιτύμβιες στήλες ήταν ό, τι απέμεινε από τη σύληση αρχαίων τάφων στις αρχές της δεκαετίας του 1870. Στόχος των λαθρανασκαφών ήταν τα εξαίρετης τέχνης πήλινα ειδώλια, οι «ταναγραίες», που διοχετεύονταν παράνομα στο εξωτερικό, κυρίως.   Το Μουσείο έκλεισε το 1983 για επισκευές και εκσυγχρονισμό. Στόχος ήταν η επαναλειτουργία του με νέα μορφή και με τον εμπλουτισμό της έκθεσης με τα ευρήματα των νεώτερων σωστικών ανασκαφών. Το Μουσείο Επαναλειτουργεί για το κοινό από τον Σεπτέμβριο του 2006.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [3]
  Στείλτε e-mail
  Τανάγρας 38, Σχηματάρι - Βοιωτίας
  2262058220
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό(1η Νοεμβρίου-31 Μαίου): 08.00-15.00   Κλειστό κάθε Δευτέρα   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Τα εκθέματα του Μουσείου είναι πολύ σημαντικά και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γλυπτά από τη Λιβαδειά και τη Χαιρώνεια (Κυβέλη, Δήμητρα, πορτραίτο αυτοκράτορα Αδριανού, Αθηνά Κραναία, λίθινη σφαίρα με ανάγλυφες μορφές Ηλίου και Σελήνης), κεραμική από προϊστορικές και ιστορικές θέσεις στην περιοχή της Χαιρώνειας, την Ελάτεια, τον Ορχομενό, τον Έξαρχο και τους Αγίους Θεοδώρους της Αντίκυρας, τεμάχια τοιχογραφιών μυκηναϊκών χρόνων από τον Ορχομενό, νομίσματα και όπλα από τον τύμβο των Μακεδόνων και το πολυάνδριο των Θηβαίων στη Χαιρώνεια.   Τα τελευταία χρόνια οι συλλογές του Μουσείου έχουν εμπλουτιστεί με τα ευρήματα των ανασκαφών της Εφορείας στον Ορχομενό, τη Λιβαδειά, το Βοιωτικό Κηφισό (εκτεταμένο νεκροταφείο αρχαϊκών χρόνων) και τη Χαιρώνεια (ρωμαϊκές αγροικίες, τάφοι των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων).  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [7]
  Χαιρώνεια - Βοιωτίας
  2261095270