Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 | 01:14 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
σε: Δωδεκανήσου
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Κλειστό   Θερινό: Τρίτη - Σάββατο : 08:00 - 20:00 Κυριακή- Δευτέρα : 09:00 - 15:00   Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη Tο αρχαιολογικό μουσείο Aστυπάλαιας στεγάζεται σε ισόγεια αίθουσα που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπάλαιας το 1994. Η έκθεση του μουσείου οργανώθηκε στο διάστημα 1995-1996 και στα επόμενα χρόνια βελτιώθηκε και εμπλουτίστηκε με το κατάλληλο εποπτικό υλικό και με ειδικό οπτικο-ακουστικό πρόγραμμα (Ηχόραμα). Το μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998. Η έκθεση είναι διαχρονική και περιλαμβάνει ευρήματα που καλύπτουν ευρύ χρονολογικό φάσμα από την προϊστορική εποχή έως και τα μεσαιωνικά χρόνια. Ενότητες της Έκθεσης   - Συλλογή προϊστορικών ευρημάτων   - Θησαυρός αργυρών νομισμάτων   - Συλλογή αναθηματικών επιγραφών από Ιερά του νησιού   - Ευρήματα κλασικών και ελληνιστικών χρόνων   - Συλλογή πηλίνων αγγείων   - Μαρμάρινα θωράκια, κιονόκρανα και άλλα μέρη από παλαιοχριστιανικές βασιλικές   - Μαρμάρινο οικόσημο της οικογένειας Κουερίνι

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [3]
  Στείλτε e-mail
  Αστυπάλαια - Δωδεκανήσου
  2243061500
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Κλειστό   ΤΡΙΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 09.00-16.00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2   Το Μουσείο περιλαμβάνει τις εξής συλλογές: Προϊστορική συλλογή. Περιλαμβάνει κεραμική, ειδώλια και εργαλεία νεολιθικής, μινωικής και μυκηναϊκής εποχής. Kλασική συλλογή. Περιλαμβάνει κεραμική, επιγραφές, ειδώλια και γλυπτά ελληνιστικής κυρίως εποχής. Aναπαράσταση εσωτερικού αρχοντικού του 19ου αιώνα. ΄Eχουν διαμορφωθεί κατάλληλα η τραπεζαρία, το καθιστικό, οι αποθηκευτικοί χώροι, τα δωμάτια υπηρεσίας και το φωτογραφικό αρχείο της οικίας Bουβάλη. Iδιωτική αρχαιολογική συλλογή Bουβάλη. Περιλαμβάνει κεραμική, λυχνάρια και μικροαντικείμενα της ελληνιστικής κυρίως περιόδου.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Κάλυμνος - Δωδεκανήσου
  2243023113
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: ΚΛΕΙΣΤΟ   Θερινό: 09:00-15:00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3   Το αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του Eπαρχείου, κτηριακό συγκρότημα της περιόδου της Ιταλοκρατίας. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες: Ενότητα προϊστορικών χρόνων, που περιλαμβάνει ευρύματα νεολιθικής εποχής και ευρήματα της μινωϊκής /μυκηναϊκής εποχής που βρέθηκαν στο νησί Ενότητα ιστορικών χρόνων, με εκθέματα από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού, την Κάρπαθο, της Αρκέσεις και την Βρουκούντα Ενότητα βυζαντινών χρόνων, με αντιπροσωπευτικά ευρήματα από τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές και οικισμούς της Καρπάθου Εκθέματα Μουσείου: • Εργαλεία • Τοιχογραφίες • Κεραμική / Αμφορείς • Νομίσματα • Κτερίσματα   Περίοδοι εκθεμάτων: • Νεότερη Νεολιθική, 5300-4500 π.Χ. • Εποχή του Χαλκού, 3200-1050 π.Χ. • Αρχαίοι ιστορικοί χρόνοι, 1050 π.Χ. - 324 μ.Χ. • Βυζαντινή περίοδος, 324-1453 μ.Χ. • Ενετική περίοδος στην Κρήτη, 1204-1669

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Επαρχείο, Πηγάδια, Κάρπαθος - Δωδεκανήσου
  2245023441
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

  Ώρες λειτουργίας: Χειμερινό: Κλειστό   Θερινό: Από 1/7 - 31/10 08:00 -19:30   Κλειστό κάθε Δευτέρα   Η έκθεση της ιστορικής συλλογής Καστελλορίζου στεγάζεται στο μουσουλμανικό τέμενος του νησιού που κτίστηκε το 1755-1756. Περιλαμβάνει υλικό που σχετίζεται με τη νεώτερη ιστορία του νησιού, από τα μέσα του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα. Μέσα από κείμενα και εκθέματα γίνεται προσπάθεια να δοθεί η εικόνα ακμής και παρακμής του Καστελλορίζου. Η έκθεση σχεδιάστηκ με τέτοιο τρόπο που να μην χάνονται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μνημείου (τρούλλος, λοφία, κόγχη προσευχής, εξώστης, γυναικωνίτης). Χωρίζεται στις παραάτω ενότητες: 1) Ιστορικό πλαίσιο με υποενότητες την ιστορία του τζαμιού, την τοπογραφία του νησιού, σχέσεις με Μικρά Ασία, 2) Οικισμός με υποενότητες την αρχιτεκτονική των σπιτιών και τον σεισμό του 1926, 3) Καθημερινός βίος με υποενότητες στοιχεία ενός σπιτιού αρχιτεκτονικά και εσωτερική διαμόρφωση, φορεσιά ανδρική και γυναικεία, επανάσταση του 1913, παιδεία και οικονομία, γραμματόσημα, 4) Γαλλική κατοχή, 5) Ιταλοκρατία, 6) Απελευθέρωση-Ενσωμάτωση.   Ενότητες της Έκθεσης:   Ιστορικό πλαίσιο, οικισμός, καθημερινός βίος, επανάσταση του 1913, γαλλική-ιταλική κατοχή, απελευθέρωση-ενσωμάτωση.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Μεγίστη - Δωδεκανήσου
  2246049283
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩ

  Ώρες Λειτουργίας: Κλειστό Προσωρινά   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2 Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές που διεξάγονται στο νησί από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα, κυρίως από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αγοράς και το Δυτικό αρχαιολογικό χώρο, καθώς και από μεμονωμένα μνημεία, όπως το Βωμό του Διονύσου, το Ωδείο και τη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana). Η έκθεση των γλυπτών που λειτουργεί σήμερα στο Μουσείο συγκεντρώνει έργα που χρονολογούνται από τα ελληνιστικά έως τα υστερορρωμαϊκά χρόνια και αποσκοπεί να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τα σημαντικότερα έργα της γλυπτικής που προέρχονται από την Κω.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Στείλτε e-mail
  Πλατεία Ελευθερίας, Κως - Δωδεκανήσου
  2242028326
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Τρίτη- Κυριακή : 08:00 - 15:00 Δευτέρα : Κλειστό   Θερινό: Δευτέρα - Σάββατο : 08:30 - 15:00 Κυριακή : Κλειστό   Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου στο Μανδράκι είναι δημιούργημα της πρωτοβουλίας των αδελφών Γιαννίδη, με χρήματα των οποίων ανεγέρθηκε το κτίριο που το στεγάζει και παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού το 2001. Συμπεριλαμβάνει ευρήματα από την προϊστορική εγκατάσταση στην ηφαιστειογενή νησίδα Γυαλί, απέναντι από τη Nίσυρο, τα οποία χρονολογούνται την Tελική Nεολιθική Περίοδο της 4ης χιλιετίας π.X., όπου οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα ακέραιο νεολιθικό κτίσμα ελλειψοειδούς σχήματος, λείψανα άλλων κτισμάτων, καθώς και νεκροταφείο. Επίσης, εκτίθενται πλούσια ευρήματα από τη νεκρόπολη της αρχαίας πόλης, τα οποία χρονολογούνται από την Αρχαϊκή, Κλασική και Ελληνιστική Περίοδο.   Το μουσείο συμπεριλαμβάνει ευρήματα από την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή Νίσυρο. Παλαιοχριστιανικά κιονόκρανα του 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ., απεικόνιση του μεσοβυζαντινού τέμπλου από το καθολικό της Παναγίας Σπηλιανής, τμήματα τοιχογραφιών από τις βυζαντινές εκκλησίες, του νησιού, εποπτικό υλικό σχετικό με τις σημαντικότερες εκκλησίες, τα ιπποτικά κάστρα και τις φορητές εικόνες μεταβυζαντινών εκκλησιών της Νισύρου.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Μανδράκι Νισύρου - Δωδεκανήσου
  2242031348
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου Τρίτη-Κυριακή: 08:00-15:00 Δευτέρα: Κλειστά   Θερινό: Δευτέρα:09.00-16.00 Τρίτη-Παρασκευή:08.00-20.00 Σάββατο, Κυριακή &Αργίες:08.00-15.00   Η μόνιμη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου αποτελείται από ευρήματα ανασκαφών της ιταλοκρατίας κυρίως, στη Ρόδο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Μυκηναϊκά κοσμήματα, αγγεία και μικροαντικείμενα από ταφικά σύνολα της Ιαλυσίας και της Καμίρου από τη Γεωμετρική ως την Κλασική περίοδο (9ος-4ος αιώνας π.Χ.), γλυπτά Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου και ροδιακά νομίσματα Ελληνιστικών χρόνων αποτελούν τα κύρια εκθέματα του Μουσείου. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων ευρημάτων από τη Ρόδο που βοηθούν στην πληρέστερη κατανόηση της αρχαίας ιστορίας του τόπου.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [1]
  Στείλτε e-mail
  Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ρόδος
  2241075674,2241034719
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΜΗΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 08:30-15:00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Το Μουσείο περιλαμβάνει τις εξής συλλογές:   - Aρχαιολογική συλλογή ευρημάτων κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου   - Bυζαντινή συλλογή   - Λαογραφική συλλογή

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Σύμη - Δωδεκανήσου
  2241071114
 • ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΒΟΥΒΑΛΗ

  Πρόκειται για ένα τριώροφο οίκημα με υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους. Η πρώτη οικοδομική του φάση χρονολογείται στο δευτέρο ήμισυ του 19ου αιώνα και η δεύτερη στο 1894. Διαθέτει οκτώ δωμάτια στο ισόγειο, πέντε στον πρώτο όροφο και πέντε στον δεύτερο. Παρουσιάζει δύο οικοδομικές φάσεις. Αρχικά ήταν μικρότερο σε διαστάσεις και αργότερα προστέθηκαν σε αυτό επιπλέον διαμερίσματα, καθώς και ο δεύτερος όροφος. Πρόκειται για προικώο της Αικατερίνης πελεκάνου, το οποίο ο σύζυγός της Νικόλαος Βουβάλης, ο μεγαλύτερος σπογγέμπορας της Καλύμνου, τροποποίησε και διεύρυνε στα τέλη του 19ου αιώνα, τη δεκαετία του 1890. Σήμερα, το Αρχοντικό Βουβάλη αποτελεί επισκέψιμο μνημείο, στο οποίο εκτίθενται αντικείμενα της οικοσκευής του σε τρία δωμάτια (γραφείο, τραπεζαρία, σαλόνι). Στους υπόλοιπους χώρους του φυλάσσονται αρχαιολογικά ευρήματα, προερχόμενα από ανασκαφές, παραδόσεις και κατασχέσεις αρχαίων.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Στείλτε e-mail
  Ενορία Αγίας Τριάδας, Κάλυμνος - Δωδεκανήσου
  2243059092,2243023113
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΡΟΔΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 08:30-15:00    Η Πινακοθήκη της Ρόδου στεγάζει σήμερα μία από τις πιο έγκυρες και πιο αντιπροσωπευτικές συλλογές της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα. Οι περισσότεροι από τους Ελληνες ζωγράφους που δημιούργησαν σ'αυτές τις εννέα δεκαετίες, διαμορφώνοντας τη σύγχρονή μας ζωγραφική, εκπροσωπούνται σε αυτή τη συλλογή με χαρακτηριστικά έργα.   Είναι έργα που σημάδεψαν τις εξελίξεις της δημιουργίας αυτών των καλλιτεχνών, που παρουσιάστηκαν σε επίσημες εκθέσεις εδώ και στο εξωτερικό. Η συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης περιλαμβάνει έργα των Κ. Μαλέα, Κ. Παρθένη, Φ. Κόντογλου, Θεόφιλου, Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Σπ. Βασιλείου, Γ. Σπυρόπουλου, Γ. Γαΐτη, Φασιανού, Κεσσανλή, Χρ. Μπότσογλού, Μόραλη, Τσαρούχη και πολλών άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [1]
  Πλατεία Σύμης 2 - Ρόδος
  2241023766,2241036646
 • Καστελλόριζου Αρχαιολογικό Μουσείο

  Ώρες Λειτουργίας Χειμερινό: Από 01.11.2007 έως 31.03.2008 08:30-15:00 Μονή βάρδια Θερινό: Δευτέρα: κλειστό Τρίτη - Κυριακή: 08:30 - 15:00

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Στείλτε e-mail
  Μεγίστη - Δωδεκανήσου
  2246049283
 • ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΔΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Προσωρινά κλειστή   Εισιτήρια: 2,00€   Η Λαϊκή Κοσμητική Συλλογή Ρόδου στεγάζεται στο ιπποτικό κτήριο της Οπλοθήκης στην πλατεία Αργυροκάστρου. Περιλαμβάνει αντικείμενα λαϊκής τέχνης: ξυλόγλυπτα έργα, κασέλες με "αμπάταρο", μουσάντρες, ερμάρια, σουφά, καθρέπτες, κεντήματα, κεραμεικά, έργα μεταλλοτεχνίας, λινδιακά πιάτα, σπερβέρια, όπως επίσης και παραδοσιακές ενδυμασίες από το δωδεκανησιακό, κυρίως, χώρο (Σύμης, Έμπωνα, Καρπάθου, Νισύρου, Τήλου, Χάλκης), αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η Κοσμητική Συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα που πρόερχονται από την Εθνογραφική Συλλογή των Ιταλών και το Λαογραφικό Αρχείο της Δωδεκανήσου, αλλά έχει εμπλουτισθεί και με αρκετά νέα αποκτήματα, από το 1948 και εξής (από δωρεές, ανασκαφές, κατασχέσεις).  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Πλατεία Αργυροκάστρου, Μεσαιωνική Πόλη - Ρόδος
  2241365246
 • ΠΑΛΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Τρίτη-Κυριακή 08.00-15.00 Δευτέρα Κλειστά Θερινό: Καθημερινά 08.00-20.00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3   Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της Ιπποτοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της ιταλικής αναστήλωσης, κατά τη δεκαετία του 1930, το κτήριο έλαβε τη σημερινή του διαρρύθμιση, αποτελώντας το διοικητήριο, αλλά και την κατοικία του Ιταλού διοικητή. Στις αίθουσες του ορόφου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα ψηφιδωτά δάπεδα που μεταφέρθηκαν από τους Ιταλούς, κυρίως από κοσμικά και εκκλησιαστικά κτήρια της Κω, με σκοπό να διακοσμήσουν το Παλάτι. Εκτός από τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, υπάρχουν επίσης κίονες και κιονόκρανα, έπιπλα μεσαιωνικά, καθρέπτες, πίνακες, κηροστάτες και άλλα αντικείμενα που συμπληρώνουν τον διάκοσμο του επιβλητικού οικοδομήματος.   Σε τμήμα του ισογείου του Παλατιού, σε διαδοχικές αίθουσες, στεγάζεται η μόνιμη έκθεση της 4ης ΕΒΑ με τίτλο "Η Ρόδος από την παλαιοχριστιανική εποχή μέχρι την κατάληψή της από τους Τούρκους (1522)". Σε αυτήν περιλαμβάνονται διάφορα ευρήματα των ανασκαφών που διεξήχθησαν στη Μεσαιωνική Πόλη (κεραμεικά, γλυπτά, αποτοιχισμένες τοιχογραφίες, φορητές εικόνες, έργα μικροτεχνίας κτλ.)  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [8]
  Στείλτε e-mail
  Πλατεία Κλεοβούλου, Μεσαιωνική Πόλη - Ρόδος
  2241365270