Τρίτη 07 Απριλίου 2020 | 11:08 μμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
σε: Σερρών
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Θερινό: Από 01/04 έως και 31/10 λειτουργεί από 08:00-20:00   Χειμερινό: Από 01/11 έως και 31/03 λειτουργεί κιαθημερινά (εκτός Δευτέρας) από 8:30-15:00   Το Μουσείο της Αμφίπολης αποτελεί ένα πολύπλευρο σύνολο χώρων και ανθρώπινου δυναμικού με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, σε σχέση με την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Στην έκθεση του Μουσείου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης και της άμεσης περιοχή της. Στις αποθήκες και τα εργαστήριά του εξασφαλίζεται η φύλαξη και πραγματοποιείται η συντήρηση και η μελέτη των ευρημάτων που οι αρχαιολογικές ανασκαφές φέρνουν στο φως.   Στον προθάλαμο της έκθεσης, στο χώρο υποδοχής, εκτίθενται η ασημένια λειψανοθήκη και το χρυσό στεφάνι από φύλλα ελιάς που βρέθηκαν σε κιβωτιόσχημο τάφο, στο σημείο που είναι τώρα κτισμένο το Μουσείο.   Η έκθεση οργανώνεται κατά χρονολογικές και θεματικές ενότητες:   Ι) Προϊστορικοί χρόνοι ΙΙ) Πρώιμοι ιστορικοί χρόνοι ΙΙΙ) Κλασσικοί και Ελληνιστικοί χρόνοι ΙV) Ρωμαϊκοί χρόνοι V) Παλαιοχριστιανικοί χρόνοι VI) Βυζαντινοί χρόνοι 

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [1]
  Αμφίπολη Σερρών - Σερρών
  2322032474
 • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 08:30-15:00   Επίσκεψη κατόπιν συννενοήσεως. Κλειστό κάθε Δευτέρα.   Εκκλησιαστικό μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτας, στις Σέρρες.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Kύπρου 10 - Σερρών
  2321022461
 • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ

  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09.00-14.00 Δευτέρα κλειστά   Κάθε χρόνο είναι κλειστό από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου λόγω συντήρησης του υλικού και άδειας του προσωπικού.   Εισιτήρια: Μαθητικό: 1,00 € Μεμονωμένων ατόμων: 3,00 € Για γκρουπ (το άτομο): 2,00 €   Το Λαογραφικό μουσείο Σαρακατσάνων αποτελείται από τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Στο υπόγειο υπάρχουν χώροι αποθήκευσης, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και διδασκαλίας παραδοσιακών χορών και τραγουδιών. Στο ισόγειο και στον όροφο παρουσιάζεται η ζωή και η τέχνη των Σαρακατσάνων, κατά την τελευταία φάση της νομαδικής ζωής τους, την εποχή του μεσοπολέμου, και ως το τέλος της δεκαετίας του 1940.   Η έκθεση οργανώθηκε με σκοπό τη διατήρηση των αρχαιοελληνικών στοιχείων, τα οποία κράτησαν ανέπαφα οι Σαρακατσάνοι μέσα από τον πολιτισμό τους, τη ζωή τους και τη τέχνη τους, και την μετάδοσή τους στους νεώτερους.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [8]
  Στείλτε e-mail
  Κωσταντινουπόλεως 62 - Σερρών
  2321062528
 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό (1η Νοεμβρίου-31 Μαρτίου): 08.30-15.00   Επίσκεψη κατόπιν συννενοήσεως με το φύλακα Σερρών κ. Ι. Καμήλαλη (+30 23210 56205).   Το Μουσείο της Παλαιάς Μητρόπολης Σερρών ιδρύθηκε με αφορμή την επαναλειτουργία του βυζαντινού ναού των Αγίων Θεοδώρων (Παλαιά Μητρόπολη) ως προσκυνηματικού ναού. Θεωρήθηκε τότε σκόπιμο να εκτεθούν σε κάποιο χώρο και τα βυζαντινά γλυπτά που προέρχονται από το ίδιο το μνημείο. Η έκθεση τελικά αναπτύχθηκε στο βόρειο πρόσκτισμα του μνημείου και στον αύλειο χώρο. Εκτέθηκαν διάφορα γλυπτά που ανήκαν άλλοτε στο γλυπτό διάκοσμο του ναού, καθώς και διάφορα επιτύμβια μνημεία. Στο εποπτικό υλικό παρουσιάζεται συνοπτικά η ιστορία της πόλης, η οχύρωσή της, καθώς και η ιστορία του μνημείου. Στον αύλειο χώρο τακτοποιήθηκαν σε αναβαθμούς και στους τοίχους γλυπτά και επιγραφές διαφόρων εποχών που προέρχονται από την πόλη των Σερρών και την περιοχή της.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Ίωνος Δραγούμη 19 - Σερρών
  2510224716