Τρίτη 26 Μαΐου 2020 | 02:01 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
σε: Φωκίδας
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 8:30-15:30. Δευτέρα κλειστά.   Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη Η Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξιδίου φιλοξενεί ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του Γαλαξιδίου, που σχετίζονται με τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο, την εμπορική δραστηριότητα και τα νεκροταφεία των πόλεων και καλύπτουν χρονολογικά όλη την ιστορία του τόπου, από την Εποχή του Χαλκού μέχρι το τέλος της αρχαιότητας. Συστεγάζεται με το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο σε ένα παραδοσιακό γαλαξειδιώτικο κτήριο, που οικοδομήθηκε το 1868-1870 για να στεγάσει το Σχολείο Θηλέων, το Δημαρχείο και το Αστυνομικό Κατάστημα της πόλης. Στις δύο αίθουσές του φιλοξενούνταν το Δημαρχείο και το Κοινοτικό Κατάστημα μέχρι το 1979, ενώ η άλλη αίθουσα χρησιμοποιήθηκε για λίγο ως ''Τριχαπτοποιείον'' (σχολή υφαντικής και χειροτεχνίας) και από το 1932 φιλοξενούσε τη Ναυτική Πινακοθήκη του Γαλαξιδίου. Η συλλογή υπάγεται στην Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και μαζί με τη συλλογή του Ναυτικού και Εθνολογικού Μουσείου κατορθώνει να παρουσιάσει ολοκληρωμένα την εξέλιξη και την πορεία στο χρόνο αυτής της μικρής ναυτικής πόλης.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Γαλαξίδι - Φωκίδας
  2265041558
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Η Συλλογή είναι κλειστή για το κοινό.   Η Αρχαιολογική Συλλογή Λιδορικίου, που υπάγεται στην Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ιδρύθηκε για να εκτεθούν τα ευρήματα της πόλης του Καλλίου από τους Γεωμετρικούς ως τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Τα ευρήματα προέρχονται από ανασκαφές και παραδόσεις και μαζί με τα τείχη της είναι ότι έχει απομείνει σήμερα από την πόλη της αρχαίας Ανατολικής Αιτωλίας. Η έκθεση των κινητών ευρημάτων του Καλλίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί τα οικοδομικά λείψανα σήμερα έχουν κατακλυσθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου.   Η έκθεση στεγάζεται στο διατηρητέο πετρόκτιστο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου (διαστάσεων 24,13 x 7,50 μ.) και αναπτύσσεται στις δύο αίθουσες και τον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζονται εκθέματα από τους γεωμετρικούς ως τους ρωμαϊκούς χρόνους και κυρίως τα ευρήματα από τη λεγόμενη "οικία του αρχείου", ενός αρχοντικού σπιτιού επιφανών Καλλιπολιτών, όπως κεραμική, χάλκινα και σιδερένια εξαρτήματα από τις ξύλινες πόρτες και πήλινα σφραγίσματα που διασφάλιζαν τα γραμμένα σε πάπυρο έγγραφα. Στον τοίχο είναι αναρτημένα τεμάχια με διακοσμητικά θέματα από το ψηφιδωτό δάπεδο ρωμαϊκού λουτρού.   Στη δεύτερη αίθουσα εκτίθενται ενεπίγραφα ψηφιδωτά από το δάπεδο παλαιοχριστιανικής βασιλικής και μικροαντικείμενα από τάφους υστερορωμαϊκών χρόνων. Στην αυλή του κτιρίου εκτίθενται λίθινες επιγραφές που σώζουν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της πόλης.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [4]
  Στείλτε e-mail
  Λιδωρίκι - Φωκίδας
  2265082313,2265082346
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 9.00-16.00. Δευτέρα κλειστά.   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1   Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας προσφέρει στον επισκέπτη την πλήρη εικόνα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας Φωκίδας. Δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει τα ευρήματα που προέρχονται από την Άμφισσα και τις άλλες θέσεις του Νομού Φωκίδας και καλύπτουν χρονολογικά τους αιώνες από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους.    Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας περιλαμβάνει ευρήματα από την Άμφισσα και από άλλες θέσεις του Νομού Φωκίδας, που στην αρχαιότητα ανήκαν στην επικράτεια των Δυτικών Λοκρών, των Αιτωλών, των Φωκέων, των Δωριέων και των Οιταίων. Χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (2800 π.Χ.) μέχρι το τέλος της αρχαιότητας (6ος αι. μ.Χ.).    Ενότητες της Έκθεσης - Ευρήματα από την Κίρρα (ισόγειο, χώρος Α) - Ευρήματα από το Κάλλιο (ισόγειο, χώρος Β) - Ευρήματα από διάφορες θέσεις της αρχαίας Φωκίδας και της Δυτικής Λοκρίδας (ισόγειο, χώρος Γ) - Ευρήματα από την Άμφισσα (όροφος) - Συναλλαγές-νόμισμα (όροφος, μικρή αίθουσα) - Επιγραφές και ψηφιδωτά (αυλή)  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [4]
  Στείλτε e-mail
  Οδός Κεχαγιά - Φωκίδας
  2265023344
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 08:00 έως 20:00 (Τελευταία είσοδος 19:40)   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €9, Μειωμένο: €5 Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δελφοί Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα, παρουσιάζει την ιστορία του φημισμένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού μαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του περιλαμβάνουν κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας, αφιερώματα των πιστών στο ιερό, τα οποία ανακλούν τη θρησκευτικο-πολιτική και καλλιτεχνική δραστηριότητά του σε όλη την ιστορική του πορεία, από την ίδρυση του απολλώνειου τεμένους τον 8ο αι. π.Χ. έως την παρακμή του στα χρόνια της ύστερης αρχαιότητας. Ενότητες της Έκθεσης   - Η αρχή του ιερού και τα πρώτα αναθήματα (αίθουσες Ι-ΙΙ) - Οι πρώιμοι αρχαϊκοί χρόνοι (αίθουσα ΙΙΙ) - Ο αποθέτης με τα χρυσελεφάντινα (αίθουσα IV) - Ο θησαυρός των Σιφνίων (αίθουσα V) - Ο ναός του Απόλλωνα (αίθουσα VI) - Ο θησαυρός των Αθηναίων (αίθουσες VII-VIII) - Αναθήματα του 5ου π.Χ. αιώνα (αίθουσα IX) - Η Θόλος (αίθουσα X) - Υστεροκλασικοί-ελληνιστικοί χρόνοι (αίθουσα XI) - Υστεροελληνιστικοί-ρωμαϊκοί χρόνοι (αίθουσα XII) - Ο Ηνίοχος (αίθουσα XIII) - Το τέλος του ιερού (αίθουσα XIV)

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [10]
  Στείλτε e-mail
  Δελφοί - Φωκίδας
  2265082346,2265082313
 • ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 08:30-15:00   Το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Μουσείο κτίστηκε το 1868-1870. Το 1979 ανακαινίστηκε, εξοπλίστηκε και σήμερα στεγάζεται σ'αυτό ολόκληρο το Μουσείο.   Στις δύο μεγάλες αίθουσες είναι συγκεντρωμένα αντικείμενα που έχουν σχέση με τα καράβια και τη θάλασσα και φέρουν τον τίτλο "Ναυτική πινακοθήκη".   Εμπνευστής και ιδρυτής της πινακοθήκης από το 1928, είναι ο γιατρός Ευθ. Βλάμης. Συγκεντρώθηκαν τότε, πίνακες ιστιοφόρων, ναυτικά όργανα, και ακρόπρωρα που αποτέλεσαν το πρώτο υλικό. Από τα εκθέματα της πινακοθήκης, αξιολογότερα είναι πίνακες ιστιοφόρων, ακρόπρωρα με ξυλόγλυπτες γυναικείες μορφές, ναυτικά όργανα, ημερολόγια των πλοίων, νηολόγια των Γαλαξειδιώτικων καραβιών και οι πίνακες του λαϊκού ζωγράφου και καπετάνιου Πέτρου Πετραντζά.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Στείλτε e-mail
  Οδός Μουσείου, Γαλαξείδι - Φωκίδας
  2265041795,2265041558