Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025 | 11:11 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ
σε: Βοιωτίας
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

  • ΚΕΛΑΡΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ Α.Ε. - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΡΕΚΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ

    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Το οινοποιείο βρίσκεται στο 15Ο χιλιόμετρο Λιβαδειάς – Δελφών. Άρχισε να λειτουργεί το 2005 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονους χώρους παραγωγής και οινοποίησης. Πρόκειται για ένα μικρό οινοποιείο που έχει την δυνατότητα να οινοποιήσει 150 τόνους ετησίως με ελεγχόμενη ζύμωση.   Η μικρή δυναμικότητα με σύγχρονες εγκαταστάσεις προσφέρουν την δυνατότητα παραγωγής επιλεγμένου οίνου από ευγενείς ποικιλίες σταφυλιών. Οι απαλές πιέσεις του πνευματικού πιεστηρίου, η άμεση απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης, η ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης και η σωστή φύλαξη σε σταθερή θερμοκρασία διασφαλίζουν ένα τελικό προϊόν ανωτέρας ποιότητας.    ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ   Εκεί που ο Ελικώνας συναντά τον Παρνασσό, στο Δίστομο Βοιωτίας δημιουργείται μία κοιλάδα και ένα οροπέδιο. Στην κοιλάδα Τσέρεση και στο Οροπέδιο του Διστόμου, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων απλώνεται ένα απέραντο αμπελοτόπι, ένας τόπος ευλογημένος. Στα ελαφρά εδάφη οι γηγενείς ποικιλίες δέχονται σαν βάλσαμο τις βροχές του χειμώνα πριν φθάσει το ξηρό καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι ιδανικές για την δημιουργία ποιοτικών κρασιών που μπορούν να ταξιδέψουν το άρωμα και την γεύση της ορεινής Βοιωτικής Γής σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο. Το μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την ποικιλιακή σύνθεση των αμπελώνων, που σε ορισμένες περιπτώσεις σκαρφαλώνουν στις πλαγιές του Ελικώνα και του Παρνασσού είναι η αφετηρία και η βάση για την παραγωγή των κρασιών μας. Κύριο μέλημά μας είναι η παραγωγή φυσικών προϊόντων που αναδεικνύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από το αμπελοτόπι σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής. Η πείρα, το μεράκι καθώς και η επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών γίνονται αρωγοί στην προσπάθειά μας για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. 

    Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

    Στείλτε e-mail
    15ο ΧΛΜ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - Λιβαδειά
    2267021321
    6984876126
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΚΡΑΣΙ - ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ

    Οινοποιείο, αποστακτήριο, κρασί, τσίπουρο, Δίστομο, Βοιωτία, Στερεά Ελλάδα. Στο οινοποιείο μας το οποίο βρίσκεται στο Δίστομο Βοιωτίας, παράγουμε κρασί εξαιρετικής ποιότητας αλλά και τσίπουρο που μπορεί σίγουρα να σας κερδίσει.  Με αγάπη και πολύ μεράκι, διαλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών και κάθε χρόνο δημιουργούμε λευκό, κόκκινο και ροζέ κρασί που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά κάθε σας γεύμα αλλά και κάθε σας στιγμή.  Επικοινωνήστε με το οινοποιείο μας στο Δίστομο Βοιωτίας για να μας δώσετε την παραγγελία σας. Να είστε σίγουροι ότι θα παραλάβετε κρασί και τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής γεύσης.  

    Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Δίστομο - Βοιωτίας
    2267022103
    6944285944
  • Οινοποιείο Πανταζής - Λεοντάρι, Θήβα

                        Οινοποιείο Πανταζής  Οι ρίζες & η οικογενειακή παράδοση Η ιστορία του Οινοποιείου Πανταζής ξεκινά πέντε γενιές πίσω, με τον προπροπάππου Γιώργο Πανταζή, ο οποίος με ένα καρό και δύο βαρέλια διέθετε το κρασί του στις ταβέρνες της Λιβαδειάς και της Χαλκίδας. Παράλληλα, αγόραζε από συγχωριανούς το κρασί που αποθήκευαν στα βαρέλια τους & το μεταπουλούσε, δημιουργώντας από νωρίς σχέσεις εμπιστοσύνης. Την ίδια φιλοσοφία συνέχισε ο γιος του, Ευάγγελος Πανταζής, διατηρώντας ζωντανή την οικογενειακή παράδοση.                                 «Πέντε γενιές, ένα κρασί. Η παράδοση που συνεχίζεται.»               Από την παράδοση στην οργανωμένη οινοποίηση Στα τέλη του 20ού αιώνα, ο Αναστάσιος Πανταζής προχώρησε στη δημιουργία μιας μικρής μονάδας οινοποίησης, αξιοποιώντας σταφύλια από παραγωγούς της περιοχής. Με την αγορά ενός μικρού φορτηγού, η διάθεση των κρασιών επεκτάθηκε πέρα από τα όρια των γύρω περιοχών, σηματοδοτώντας μια νέα, πιο οργανωμένη εποχή για το οινοποιείο.                                               Η εξέλιξη του οινοποιείου και η νέα γενιά               Με το πέρασμα των χρόνων, τη σκυτάλη πήρε ο γιος του, Ευάγγελος Πανταζής, ο οποίος ανέπτυξε δυναμικά την επιχείρηση. Καθώς το οινοποιείο στεγαζόταν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας, το 2008 αγόρασε έκταση εκτός του χωριού, στη θέση Καννάβαρη, και το 2009 κατασκεύασε το σύγχρονο οινοποιείο στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Έτσι, μετά από τρεις αιώνες παρουσίας μέσα στο χωριό, το οινοποιείο μεταφέρθηκε σε έναν σύγχρονο, πλήρως οργανωμένο χώρο. Επένδυσε σε σύγχρονο εξοπλισμό, δημιουργώντας γεφυροπλάστιγγα, πιεστήρια, σπαστήρες και σταφυλοδόχους, ενώ προμηθεύτηκε δεξαμενές και ψυκτικά συστήματα για τη σωστή διαχείριση και διατήρηση των αρωματικών κρασιών. Με συνέπεια και μεράκι, κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο πωλήσεων, διαθέτοντας τα κρασιά του σε ολοένα και περισσότερες περιοχές Πέρα όμως από την επιχειρηματική του ικανότητα, ξεχώρισε ως άνθρωπος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών του με το ήθος, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό προς το προϊόν και τον καταναλωτή. Τον Μάρτιο του 2025, ο αιφνίδιος θάνατός του σηματοδότησε μια νέα εποχή για το οινοποιείο. Σήμερα, το Οινοποιείο Πανταζής περνά στα χέρια της κόρης του, Αθηνάς Πανταζή, η οποία φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση των προγόνων της με την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Με όραμα, φρέσκια ματιά και σεβασμό στην ιστορία της οικογένειας, επιδιώκει να διαθέσει στην αγορά κρασιά πρώτης ποιότητας και, παρά τη νεαρή της ηλικία, να αφήσει τη δική της σφραγίδα στον κόσμο του ελληνικού οίνου.                     Οινοποιείο Πανταζής  Θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να δοκιμάσετε τα κρασιά μας; Επικοινωνήστε μαζί μας      

    Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

    Στείλτε e-mail
    Λεοντάρι, Θήβα - Βοιωτίας
    6948412809