Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 09:36 πμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
σε: Κέρκυρας
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από 1η Μαΐου 2012 έως το καλοκαίρι του 2015 λόγω εργασιών ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας -Πελοποννήσου– Ιονίων Νήσων» έργου «Εκσυγχρονισμός και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας».   Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας στεγάζει ευρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Κέρκυρας και αποκαλύπτεται με αυτά η πολιτισμική παρουσία του διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο. Στόχος του μουσείου είναι να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τον αρχαίο πρόγονό του, μέσω των δημιουργημάτων του. Επίσης να καταδείξει τη συνέχεια του πολιτισμού στο χώρο του νησιού της Κέρκυρας και να δημιουργήσει τα ερείσματα που θα βοηθήσουν τον καθένα να βιώσει την πολιτισμική του ταυτότητα και να ενστερνιστεί τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της.   Η αναγκαιότητα επέκτασης του Μουσείου και επανέκθεσής του αυξάνεται συνεχώς με τα νέα ανασκαφικά ευρήματα.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [4]
  Στείλτε e-mail
  Βράϊλα 1 - Κέρκυρας
  2661030680
 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Ανοικτό καθημερινά εκτός Δευτέρας: 08.00-15.00.   Θερινό: Από 1η Απριλίου 2014 ανοικτό καθημερινά εκτός Δευτέρας: 08.00-16.00.   Η τελευταία προσέλευση γίνεται τριάντα λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2 Η έκθεση του Μουσείου Παλαιόπολης αποσκοπεί στο να πληροφορήσει τον επισκέπτη για τη χρήση του κτηρίου και την ιστορία του κτήματος από την αρχαιότητα ως τον 20ο αιώνα, αποκαλύπτοντας σημαντικές πτυχές της ζωής στην αρχαία Κέρκυρα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας πόλης. Τα αντικείμενα που εκτίθενται, καλύπτουν την περίοδο κατασκευής της έπαυλης, όπου στεγάζεται το μουσείο, αλλά παράλληλα και όλους τους αιώνες ζωής της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (τέλη 8ου αι. π.Χ. ως το 500 μ.Χ.). Η έκθεση είναι οργανωμένη κατά θεματικές ενότητες που ενέχουν και χρονολογική διαδοχή. Οι ενότητες αφορούν στην ιστορία της έπαυλης και του κτήματος, στους κυρίαρχους ρυθμούς του 19ου αι., οπότε και κτίστηκε η έπαυλη, στην αντίληψη της εποχής για την αρχαιότητα, στην ιστορική διαδρομή του νησιού και της πόλης αλλά και στη συνέχεια της ζωής στο χώρο της Παλαιόπολης. Αφορούν, τέλος, σε σημαντικούς τομείς της ζωής και της δραστηριότητας των αρχαίων Κερκυραίων αλλά και στην προσπάθεια της αρχαιολογικής έρευνας να ανακαλύψει, να ανασυνθέσει και να κάνει κτήμα όλων το παρελθόν.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [4]
  Στείλτε e-mail
  Μον Ρεπό - Κέρκυρας
  2661041369
 • ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: 08:00 - 16:00 Δευτέρα κλειστά   Θερινό: 08.00 - 16.00 Δευτέρα κλειστά   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €4, Μειωμένο: €2 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4 Ισχύει για το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, το Μουσείο Αντιβουνιώτισσας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας   Το Μουσείο στεγάζεται στον Ι. Ν. Παναγίας Αντιβουνιώτισσας. Ο ναός, από τους παλαιότερους στην πόλη της Κέρκυρας, χρονολογείται πιθανόν τον 15ο αιώνα. Το 1979 οι οικογένειες Αλαμάνου, Μυλωνόπουλου, Ριζικάκη και Σκάρπα δωρίζουν το ναό στο Ελληνικό Δημόσιο, για να λειτουργήσει ως Μουσείο. Το 1984 μετά από τις απαραίτητες αναστηλωτικές εργασίες εγκαινιάζεται το Μουσείο. Το 1994, μετά από τη δεύτερη και τελειωτική φάση αναστήλωσης του ναού έγινε η τελική επανέκθεση των εικόνων.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Στείλτε e-mail
  Κέρκυρα - Κέρκυρας
  2661038313
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΘΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 08:30-15:00    Η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας άρχισε να λειτουργεί το 1978 στο κτίριο του κληροδοτήματος Δαλιέτου. Με την μετατροπή το 1991 σε Ν.Π.Π.Δ. ξεκίνησε την προσπάθεια να κάνει ευρύτερα γνωστή τη συλλογή της με έργα τα οποία προέρχονται κυρίως από δωρεές. Σημαντικότερες δωρεές είναι αυτές της συλλογής Σαμαρτζή (42 έργα), Αγλαΐας Παππά (23 έργα), Φίλιππου Μάκοτσι (12 έργα) και ακόμη Νικολάου Βεντούρα (2 έργα).   Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας περιλαμβάνει έργα Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου αιώνα (Χ. Παχή, Π. Προσαλέντη του νεότερου, Α. Γιαλλινά, Βικέντιου Μποκατσιάμπη, Σ. Σκαρβέλη, Λ. Κογεβίνα, Γ. Σαμαρτζή), εποχή κατά την οποία αναδεικνύονται μερικοί από τους αντιπροσωπευτικότερους ζωγράφους των Επτανήσων.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [5]
  Ακαδημίας 1 - Κέρκυρας
  2661039553
 • Μουσεία Ασιατικής Τέχνης

  Ώρες Λειτουργίας Χειμερινό: Από 01.11.2007 έως 31.03.2008 Δευτέρα κλειστό 08:30-15:00 Μονή βάρδια Θερινό: Από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου: Δευτέρα: κλειστό Τρίτη - Κυριακή: 08:00 - 19:30

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Στείλτε e-mail
  Παλαιά Ανάκτορα - Κέρκυρας
  2661030443
 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 08.00–20.00   Εισιτήρια: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2 Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4 Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας   Σήμερα στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας.   Ιδρύθηκε το 1928, ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, με αφορμή τη δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου. Έκτοτε, το Μουσείο λειτούργησε σαν πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων. Ιδιαίτερα η δωρεά Χατζηβασιλείου το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του Μουσείου και οδήγησε στη μετονομασία του σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [7]
  Στείλτε e-mail
  Παλαιά Ανάκτορα - Κέρκυρας
  2661030443,2661020193
 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

  Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 08:30-15:00   Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, ιδρύθηκε το έτος 1981. Αποτελεί δωρεά Μαρίας Δεσύλλα - Καποδίστρια, της οικίας και του κτήματος, που βρίσκονται στην Κουκουρίτσα, του χωριού Ευρωπούλοι Κέρκυρας, και αποτελούν μέρος της περιουσίας της οικογένειας του Κυβερνήτη, από την εποχή που ζούσε.   Τα εκθέματα τα οποία φυλάσσονται σ'αυτό, είναι προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια και έπιπλα εποχής, που υπήρχαν ήδη σε χρήση κατά τα χρόνια της ζωής του.  

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [2]
  Καποδιστρίου 120 - Κέρκυρας
  2661039528
 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

  Ώρες Λειτουργίας: Θερινό: Ιονιος-Αύγουστος: Καθημερινά 09.30-14.00 Χειμερινό: Σεπτέμβριος-Μάιος: 09.30-13.00   Το σπίτι όπου έζησε, έγραψε και πέθανε ο ποιητής, αφού καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναστηλώθηκε αργότερα και εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα. Στο σπίτι του Σολωμού ιδρύθηκε από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και λειτουργεί ως "Μουσείο Σολωμού" το Κέντρο Σολωμικών Σπουδών.   Στο Μουσείο φυλάσσεται το γραφείο του Ποιητή και ένα μικρό αυτόγραφό του. Παράλληλα όμως, υπάρχει εκτεθημένο φωτογραφικό υλικό, αναφερόμενο στους χώρους, στα πρόσωπα και στα γεγονότα που έχουν σχέση με τη ζωή, το έργο, και την εποχή του Σολωμού.   Υπάρχει επίσης πλούσια Σολωμική βιβλιοθήκη, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται και η οποία περιλαμβάνει όλες τις παλαιές εκδόσεις του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν", αλλά και σειρά προσωπογραφιών του Ποιητή και των μελών της λεγόμενης Σολωμικής Σχολής.

  Κατηγορία: ΜΟΥΣΕΙΑ

  Φωτογραφίες [6]
  Αρσενίου 1 - Κέρκυρας
  2661030674