Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 03:18 μμ

Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδας

Κατάλογος Επιχειρήσεων

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ
σε: Αχαΐας, Πάτρα
Περιοχή

Κατηγορίες

 

 

 • ΟΙΝΟΠΟΙΙΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΪΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΚΡΑΣΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

  Λευκό και ερυθρό κρασί. Οι ρώγες του σταφυλιού, που αποτελεί και την πρώτη ύλη του κρασιού, περιέχουν σάκχαρα, οργανικά οξέα και νερό (πάνω από 70%). Η περιεκτικότητα σε αυτές τις ουσίες εξαρτάται κάθε φορά από την ποικιλία, το υπέδαφος, τις κλιματικές συνθήκες, αλλά και από την χρονική στιγμή της ωρίμανσης του σταφυλιού. Μετά την διαδικασία του τρύγου (συγκομιδής), ακολουθεί η γλευκοποίηση, η διαδικασία δηλαδή κατά την οποία εξάγεται το γλεύκος (ή συνήθως μούστος) από το σταφύλι. Για την έκθλιψη του μούστου χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι, συνηθέστερα με χρήση ειδικών μηχανημάτων που λειτουργούν συνθλίβοντας το σταφύλι ανάμεσα σε περιστρεφόμενους κυλίνδρους. Κατά τη γλευκοποίηση, επιβάλλεται η αφαίρεση των κοτσανιών (αποβοστρύχωση) του σταφυλιού, καθώς είναι επιζήμια τόσο για την γεύση του τελικού κρασιού, όσο και για την υγεία του καταναλωτή. Ποικιλία μαύρου και ασπρου σταφυλιού Στη συνέχεια ακολουθεί η τελική διαδικασία της ζύμωσης. Το οινόπνευμα που περιέχει το κρασί παράγεται από τα σάκχαρα του μούστου με την αντίδραση της αλκοολικής ζύμωσης, που επιτελείται από ειδικά ένζυμα, τις ζυμάσες των ζυμομυκήτων. Οι ζυμομύκητες υπάρχουν αδρανοποιημένοι στο φλοιό των σταφυλιών και καθώς έρχονται σε επαφή με το μούστο, πολλαπλασιάζονται και επιτελούν τη ζύμωση. Εκτός από αιθυλική αλκοόλη παράγεται και διοξείδιο του άνθρακα αλλά και μια σειρά δευτερευόντων προϊόντων και ενώσεων με καθοριστική σημασία πολλές φορές για την ποιότητα του οίνου. Η διαδικασία της ζύμωσης διαρκεί συνήθως 8-25 ημέρες. Είναι σύνηθες, να παρατείνεται ή να διακόπτεται η ζύμωση με τεχνητά μέσα, κυρίως μέσω της διατήρησης της θερμοκρασίας σε χαμηλά ή υψηλά επίπεδα αντίστοιχα. Ο χρόνος της ζύμωσης είναι καθοριστικός για το κρασί που θα παραχθεί τελικά. Επιπλέον γίνεται συνήθως λόγος για λευκή και ερυθρή οινοποίηση, ανάλογα με το χρώμα του παραγόμενου κρασιού. Ιδιαίτερη αξία έχει τέλος και η διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού. Θεωρείται γενικά πως ένα κρασί γίνεται καλύτερο όσο παλιώνει, ωστόσο διαφορετικά είδη κρασιού χαρακτηρίζονται και από διαφορετική διάρκεια ζωής. Επιπλέον ένα κρασί μπορεί να υποστεί και γήρανση, οπότε και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Κύρια επιδίωξη αποτελεί στην πράξη η αργή και ελεγχόμενη οξείδωση του κρασιού. Η διάρκεια της ωρίμανσης του ποικίλλει και συνήθως κυμαίνεται από μερικούς μήνες έως λίγα χρόνια. Γενικά ελάχιστα κρασιά έχουν διάρκεια ζωής άνω των 50 ή 100 ετών, ενώ τα περισσότερα φθάνουν στην ποιοτική τους κορύφωση εντός μερικών χρόνων.

  Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

  Στείλτε e-mail
  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 42 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - Πάτρα
  2610590198
  6945377413
 • ΤΕΝΤΟΥΡΑ - ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑ - ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ - ΟΥΖΟ - ΜΑΣΤΙΧΑ ΛΙΚΕΡ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ - ΑΜΒΥΞ ΚΑΣΤΡΟ ΧΑΧΑΛΗΣ

  Η ποτοποιία "ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ" είναι μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές της περιοχής των Πατρών. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν τον 19ο αιώνα από τη Χίο. Ο παππούς Γεώργιος Χάχαλης που ζούσε στον Άγιο Γεώργιο της Χίου ήταν γνώστης όλων των μυστικών της απόσταξης. Οι γνώσεις του γύρω από την τέχνη της παρασκευής του ούζου και των άλλων ποτών πέρασαν και στις επόμενες γενιές της οικογένειας και οι παραδοσιακές συνταγές τηρούνται πιστά μέχρι σήμερα. Η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Πάτρα το 1939 και από το 1993 λειτουργεί στην περιοχή Ρωμανός που φημίζεται για την άριστη ποιότητα του νερού. Παράγει ΟΥΖΟ, ΜΑΣΤΙΧΑ, ΜΠΡΑΝΤΥ, ΛΙΚΕΡ. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην παραγωγή του ηδύποτου "ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ" που παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο και προϊόντων που περιέχουν εκχυλίσματα Τεντούρας, όπως λουκούμι και λοιπά ζαχαρώδη.

  Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

  Στείλτε e-mail
  ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 95 - Πάτρα
  2610277077
 • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑ - ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ & ΛΕΥΚΟΣ - ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ - ΓΙΔΙΑΡΗΣ ΑΕ

  Η εταιρεία «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΓΙΔΙΑΡΗ ΑΕ» βρίσκεται στο Χαϊκάλι Αχαΐας, ένα ημιορεινό οικισμό δίπλα στις όχθες του ποταμού Παραπείρρου. Σε αυτή την γη από το 1960, η οικογένεια μας, με πρωτοπόρο τον αείμνηστο πατέρα μας Σωτήρη Γιδιάρη, δημιούργησε τους Αμπελώνες από την παραγωγή των οποίων τροφοδοτούσε τα τοπικά οινοποιεία έως την δεκαετία του 1990. Έκτοτε δημιουργήσαμε την δική μας σύγχρονη οινοποιητική μονάδα και εκμεταλλευόμενοι μια μεγάλη ποικιλία σταφυλιών προερχομένων από ελληνικές και ξενικές ποικιλίες όπως πχ. Ροδίτη , Μοσχάτο Ρίου , Μαυροδάφνη , Αυγουστιάτη , Syrah , Merlot ,παράγουμε και εμφιαλώνουμε ποιοτικά κρασιά. Το 2006 οι δραστηριότητες μας επεκτάθηκαν στον τομέα του ελαιόλαδου. Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας με φυγοκεντρικούς διαχωριστές τελευταίας τεχνολογίας μας έδωσε την δυνατότητα επεξεργασίας βιολογικού ελαιόκαρπου. Τα προϊόντα μας , αφού εμφιαλωθούν και τυποποιηθούν , διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα.

  Κατηγορία: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ

  Φωτογραφίες [14]
  Στείλτε e-mail
  ΧΑΙΚΑΛΙ ΑΧΑΙΑΣ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ) - Πάτρα
  2610647201
  6946844886